Antena

Cum poți controla senzația de foame după ce slăbești. Metode eficiente pentru a o gestiona

Simina Dragut
Simina Dragut
Publicat: 28 octombrie 2023, 06:52

Odată ce reușești să scapi de kilogramele în plus, se poate să simți nevoia să mănânci mai mult decât ar fi normal. Aceasta este, de fapt, cea mai mare provocare pentru a gestiona o greutate optimă. Află cum poți controla senzația de foame după ce slăbești.

Reclamă

După o dietă de slăbit, se poate întâmpla să reziști cu dificultate tentației de a consuma alimente în exces. Dacă nu reușești să o controlezi, poți avea parte, din nou, de o creștere nedorită în greutate. Din acest motiv, este important să înțelegi cum funcționează organismul pentru a găsi soluții.

Cum poți controla senzația de foame după ce slăbești

După ce pierzi în greutate, simți o senzație puternică de foame deoarece nivelurile de hormoni de foame și senzație de sațietate cresc simultan. Dacă te confrunți cu această problemă, există mai multe modalități pentru a o rezolva, potrivit Health Shots.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Atunci când slăbești, stomacul eliberează cantități mai mari de grelină, un hormon care induce foamea, prezent în organismul uman. Acest hormon se găsește în concentrații foarte ridicate la persoanele care au pierdut recent câteva kilograme.

După ce pierzi în greutate, începi să simți nevoia să mănânci mai mult, mai ales în perioadele dintre mese. Din acest motiv, chiar dacă simți senzație de sațietate, stomacul poate semnala senzație de foame. În același timp, acest simptom ar putea însemna o lipsă de energie în corp. După ce slăbești, organismul necesită mai multă energie.

Reclamă

Consumă mai multe proteine

Dacă te întrebi cum poți controla senzația de foame după ce slăbești, gândește-te că gustările bogate în proteine ​​pot fi eficiente  pentru a reduce senzația de foame. Produsele simple precum iaurtul grecesc și nucile te pot încuraja să eviți gustările dintre mese și să stăpânești nevoia de a mânca mai frecvent.

De asemenea, poți include în dietă carne de pui. Aceasta este o sursă importantă de proteine completă. Conține toți cei 9 aminoacizi esențiali: leucină, izoleucină, histidină, metionină, lizină, triptofan, valină, fenilalanină și treonină.

Planifică-ți gustări sănătoase

Când simți senzație de foame, încearcă să nu mănânci imediat. Poate fi mult mai util și sănătos să-ți planifici gustări sănătoase. Astfel, ai mai multe șanse să consumi preparate nutritive și să previi să ajungi la gustări pline de calorii.

Reclamă

Respectă un program de mese

Absența meselor îți poate afecta: metabolismul, starea de spirit și nivelul de energie, iar acest lucru te poate împinge să consumi mai multe alimente decât ai nevoie, de fapt. De aceea se recomandă să respecți programul de mese. Te ajută să simți senzație de sațietate pe termen lung și să-ți menții nivelul de energie ridicat.

Ai grijă la dimensiunea porției

Când vrei să știi cum poți controla senzația de foame după ce slăbești, ia în considerare că este important să acorzi atenție mărimii porțiilor. Dacă folosești farfurii mai mici, te poate ajuta să previi supraalimentarea. De asemenea, poți să-ți măsori porțiile înainte de a le consuma, pentru a te feri de consumul în exces.

Bea apă înainte de fiecare masă

Dacă bei un pahar mare cu apă înainte de a lua masa, te poate face să simți senzație de sațietate și poate reduce senzația de foame după ce mănânci, conform Medical News Today. Acest obicei poate induce o scădere a poftei de mâncare și o pierdere în greutate și în grăsime corporală.

Consumă mai multe fibre

Dacă te mai întrebi cum poți controla senzația de foame după ce slăbești, ia în considerare că alimentele bogate în fibre pot contribui la controlarea senzației de foame. Acestea te ajută să menții senzația de sațietate pe termen lung și pot sprijini digestia. Poți include alimente bogate în fibre, precum: fructe, legume, nuci și semințe în dietă.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Te-ar mai putea interesa și
Beneficiile nutritive ale consumului de linte. De ce să incluzi în alimentație această leguminoasă
Beneficiile nutritive ale consumului de linte. De ce să incluzi în alimentație această leguminoasă
Beneficiile nutritive ale consumului de linte. De ce să incluzi în alimentație această leguminoasă
articol cu video
Când este normal să cadă părul și cât de mult păr e normal să cadă într-o zi
Când este normal să cadă părul și cât de mult păr e normal să cadă într-o zi
Când este normal să cadă părul și cât de mult păr e normal să cadă într-o zi
Beneficiile sucului de sfeclă roșie. De ce îți poate sprijini sănătatea
Beneficiile sucului de sfeclă roșie. De ce îți poate sprijini sănătatea
Beneficiile sucului de sfeclă roșie. De ce îți poate sprijini sănătatea
Reclamă
PARTENERI
Frigărui cu brânză în felii de dovlecei și roșii cherry
Rețete Fel De Fel
Frigărui cu brânză în felii de dovlecei și roșii cherry
Pentru gustări simple și delicioase din zilele călduroase de vară îți propun o rețetă de frigărui cu brânză învelită în felii de dovlecei și roșii cherry. Este rețeta unui aperitiv sau o gustare caldă, proaspătă și savuroasă, cu arome mediteraneene, texturi contrastante și o prezentare elegantă. Aceste frigărui combină simplitatea legumelor proaspete cu savoarea brânzei topite. Toate sunt învelite într-un format ușor de servit și spectaculos vizual. Feliile subțiri de dovlecel sunt rulate în jurul cuburilor de brânză. Poți folosi halloumi, feta sau mozzarella. Toate acestea oferă o textură moale, dar elastică, cu margini ușor rumenite. Roșiile cherry aduc explozia de prospețime, dulceață și aciditate care echilibrează totul. Preparatul poate fi servit cald sau rece și este ideal ca aperitiv, pe un platou de vară. Merge bine și ca garnitură lângă carne sau chiar ca element central într-o masă vegetariană. Tot din dovlecel mai poți prepara și rețeta de rulouri cu prosciutto crudo. Este la fel de simplă și delicioasă, dar cu altă consistență și textură. Descrierea rețetei de frigărui cu brânză învelită în felii de dovlecei și roșii cherry Aceste frigărui sunt o adevărată declarație de vară. Pe fiecare bețișor, se întâlnesc aromele grădinii și gusturile unei vacanțe în sudul Italiei sau în Grecia. Acolo legumele coapte și brânzeturile locale se transformă în mici festinuri simple, dar spectaculoase. Feliile de dovlecel, fine și translucide, îmbracă brânza ca o panglică verde crud. Prin coacere, capătă o textură moale, ușor elastică, cu marginile ușor rumenite, iar aroma lor vegetală devine mai intensă, ușor dulceagă, cu accente de nuci crude. În interior, brânza începe să se topească lent, devine cremoasă, caldă și sărată, oferind un contrast seducător cu finețea legumelor. Dacă alegi o brânză cu personalitate (cum e halloumi sau cașcaval afumat), adaugi o notă ușor picantă sau afumată, ce ridică întregul ansamblu. Iar roșiile cherry – coapte ușor sau doar încălzite – pocnesc între dinți cu sucul lor dulce și acrișor, aducând acea explozie de prospețime care trezește toate celelalte gusturi. Ele sunt punctele de echilibru care leagă brânza și dovlecelul într-o armonie perfectă. Descoperă mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas al rețetei de frigărui cu brânză învelită în felii de dovlecei și roșii cherry.
icon