Cum poți arde grăsimea de pe coapse. Trucuri pentru a scăpa de kilogramele în plus

Simina Dragut
Simina Dragut
Publicat: 6 mai 2024, 08:10

Mușchii coapselor sunt una dintre cele mai mari grupe de mușchi din corpul uman. Aceștia includ: cvadriceps, tendon și aducctor. Se poate întâmpla să-ți dorești să slăbești și să fii printre persoanele, care depun mai multe kilograme în plus în această zonă. Află cum poți arde grăsimea de pe coapse.

Reclamă

Funcționalitatea mușchilor este importantă. Îți permit să-ți îndoi, să-ți contracți și să-ți rotești partea inferioară a corpului. De asemenea, sunt responsabili pentru menținerea unei părți semnificative a greutății tale deoarece îți pui toată greutatea corporală pe coapse și picioare.

Cum poți arde grăsimea de pe coapse

Grăsimea de pe coapse poate deveni neplăcută dacă începe să se acumuleze în exces. De obicei, aceasta favorizează apariția celulitei, ceea ce poate deranja unele persoanele din cauza aspectului său ridat și denivelat. Celulita este naturală și apare cel mai des în cazul femeilor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Grăsimea de pe coapse și celulita se asociază cu mai multe cauze, simptome și factori de risc. Deseori, grăsimea de pe coapse are drept cauză un exces de greutate, transportat în coapse. De obicei, apare la persoanele cu obezitate sau care au suferit în trecut de obezitate. Totuși, oamenii slabi pot avea grăsime pe coapse.

Alte cauze comune ale grăsimii de pe coapse pot include: moștenirea genetică, vârsta și nivelurile hormonale. Dacă ai predecesori cu coapse mai mari, ai șanse semnificative să le dezvolți.

Reclamă

De asemenea, estrogenul este una dintre principalele cauze hormonale, deoarece determină un nivel crescut de celule adipoase, care provoacă formarea depozitelor de grăsime în jurul coapselor.

În plus, poate fi util să arzi grăsimea de pe abdomen. În acest caz, evită factorii care îi favorizează apariția: alimentația nesănătoasă, excesul de alcool, stresul, moștenirea genetică, somnul deficitar, lipsa de exerciții fizice și fumatul.

Practică exerciții împotriva grăsimii de pe coapse și a celulitei

Dacă te întrebi cum poți arde grăsimea de pe coapse, practică un sport. Sporturile specifice ce pot reduce și elimina grăsimea de coapse și celulita includ exerciții cardio și exerciții de antrenamente de mare intensitate făcute pe intervale (HIIT). Exercițiile pentru a arde grăsimea de pe coapse pot include: ridicarea de greutăți, antrenamentul de forță, alergarea, ciclismul, sporturile cu impact redus, exercițiile aerobice în apă și mersul pe jos în ritm rapid.

Reclamă

În mod similar, multe dintre aceste exerciții pot ajuta la reducerea celulitei. Alte exerciții care vizează reducerea celulitei pot fi: înotul, joggingul sau fandările. Totodată, când faci mișcare, este important să nu te forțezi prea mult. Asigură-ți suficient timp pentru relaxare și recuperare.

Poți urma o dietă pentru a scăpa de grăsimea de pe coapse

Odată ce vrei să știi cum poți arde grăsimea de pe coapse, află că poți face schimbări în alimentație. Poți îndepărta grăsimea de pe coapse în mod natural prin combinarea unei diete adecvate cu exerciții fizice.

Poate fi eficientă o dietă bogată în: fructe, legume, alimente cu proteine ​​slabe și produse fără grăsimi. Este indicat să înlocuiești cerealele procesate cu cerealele integrale. Încearcă să eviți alimentele rafinate, alimentele procesate și alcoolul, conform Radiance by WebMD.

Ia în considerare reducerea consumului de sare. Sarea îți poate face corpul să rețină apă suplimentară, ceea ce poate provoca balonare la nivelul sistemului digestiv și poate cauza umflarea zonelor afectate.

Remediile naturale pentru reducerea celulitei pot include: pierderea în greutate prin dietă, exercițiile fizice, cremele medicamentoase, cremele anticelulitice și detoxifierea.

Ia în considerare procentul de grăsime corporală

Procentul de grăsime corporală se referă la cantitatea de grăsime corporală pe care o ai în comparație cu masa corporală totală. Probabil îți dorești să obții un procent mai mare de mușchi slabi și un procent mai mic de grăsime corporală.

Dacă mai vrei să afli cum poți arde grăsimea de pe coapse, caută dispozitive special concepute. Există cântare inteligente care te pot ajuta să urmărești aceste proporții. Nu sunt întotdeauna 100% precise, dar pot fi eficiente pentru a-ți evalua progresul.

Te poți gândi să obții o scanare DEXA. Aceasta este un test imagistic ce-ți poate dezvălui compoziția corporală. O poți face la o sală de sport locală sau la un centru de sănătate din apropiere pentru a avea o idee despre situația în care te afli în prezent, potrivit Women’s Health.

De asemenea, poți colabora cu un medic sau un antrenor acreditat. Astfel, poți afla mai multe despre ce înseamnă un procent de grăsime corporală pentru sănătate și cât este nevoie să slăbești pentru a te încadra în limite sănătoase.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Te-ar mai putea interesa și
Condimente pentru sănătatea ficatului. Cum îți pot proteja acest organ vital
Condimente pentru sănătatea ficatului. Cum îți pot proteja acest organ vital
Condimente pentru sănătatea ficatului. Cum îți pot proteja acest organ vital
Mâncare procesată și ultraprocesată. Ce alimente intră în aceste categorii și care sunt riscurile lor
Mâncare procesată și ultraprocesată. Ce alimente intră în aceste categorii și care sunt riscurile lor
Mâncare procesată și ultraprocesată. Ce alimente intră în aceste categorii și care sunt riscurile lor
Condimente pentru sănătatea creierului. Efectele asupra funcțiilor cognitive
Condimente pentru sănătatea creierului. Efectele asupra funcțiilor cognitive
Condimente pentru sănătatea creierului. Efectele asupra funcțiilor cognitive
Reclamă
PARTENERI
icon