Ce se întâmplă dacă bei ceai verde în fiecare zi. Cum te poate influența această băutură

Publicat: 17 iunie 2024, 08:21

Ceaiul verde se regăsește printre cele mai populare băuturi de pe planetă și se comercializează într-o gamă largă de sortimente. Consumul constant poate produce o serie de modificări în organism. Află ce se întâmplă dacă bei ceai verde în fiecare zi.

Ceaiul verde are o culoare deschisă, asemănătoare nuanței de verde smarald și se prepară din frunze de ceai care nu au fost oxidate înainte de uscare. Băutura este originară din China și se folosește de câteva secole în scopuri culinare și medicinale.

Ce se întâmplă dacă bei ceai verde în fiecare zi

Ceaiul verde se prepară din frunzele plantei Camellia sinensis, aceeași plantă din care se obține ceaiul negru și ceaiul oolong prin intermediul a diferite procese. Conținutul acestuia se caracterizează printr-o cantitate ridicată de polifenoli. Polifenolii sunt antioxidanți puternici care ajută la protejarea celulelor și țesuturilor din corp împotriva efectelor dăunătoare cauzate de radicalii liberi.

Dacă alegi să incluzi zilnic în dietă ceai verde, această băutură poate avea efecte asupra sănătății generale a organismului. Totuși, se recomandă să-l consumi în cantități moderate deoarece conține concentrații ridicate de cofeină.

De asemenea, consumul excesiv de ceai verde poate ridica mai multe riscuri asupra sănătății, cum ar fi: pete pe suprafața dinților, insomnie, stări de anxietate sau afecțiuni la nivelul ficatului.

Poate întări sistemul imunitar

Ceaiul verde se caracterizează printr-un conținut bogat în antioxidanți polifenolici care ajută la întărirea sistemului imunitar. Ceaiul verde poate crește numărul de celule imunitare. Acest efect poate ajuta la îmbunătățirea imunității.

Poate contribui la gestionarea unei greutăți optime

Ceaiul verde poate fi consumat ca înlocuitor pentru băuturile îndulcite și poate avea un rol eficient în gestionarea unei greutăți optime. Totodată, consumul acestei băuturi se poate asocia frecvent cu obiceiurile alimentare sănătoase și exercițiile fizice regulate.

Poate susține sănătatea inimii

Ceaiul verde poate susține sănătatea inimii prin reducerea colesterolului lipoproteine cu densitate scăzută, mai precis a colesterolului rău, și a trigliceridelor. Poate face acest lucru deoarece poate diminua inflamația și poate preveni deteriorarea vaselor de sânge, potrivit MedicineNet.

Poate diminua acneea

Când vrei să știi ce se întâmplă dacă bei ceai verde în fiecare zi, ia în considerare că poate oferi nenumărate beneficii dermatologice. Acesta poate contribui la reducerea simptomelor de alergie de la nivelul pielii, a erupțiilor cutanate și a acneei. Consumul de ceai verde sau aplicarea extractelor de ceai verde preparate în scopuri dermatologice poate ajuta la gestionarea acneei.

Poate lupta împotriva cancerului

Ceaiul verde poate ajuta la schimbarea angiogenezei, mai precis a dezvoltării vaselor de sânge, și la multiplicarea celulelor. Această caracteristică ar putea întârzia răspândirea cancerului în organism și ar putea scădea șansele de a dezvolta mai multe tipuri ale acestei afecțiuni.

Poate ajuta la menținerea unui nivel optim de hidratare

Ceaiul verde te poate menține hidratat pe tot parcursul zilei. Susținerea unui nivel optim de hidratare poate sprijini funcțiile cognitive, poate ajuta la reglarea temperaturii corpului și poate menține sănătatea sistemului digestiv, conform Eating Well.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Te-ar mai putea interesa și
Alimente benefice pentru sănătatea inimii. Ce poți mânca dacă suferi de o boală cardiovasculară
Alimente benefice pentru sănătatea inimii. Ce poți mânca dacă suferi de o boală cardiovasculară
Proprietățile ceaiului de merișor. Ce efecte poate avea această băutură în organism
Proprietățile ceaiului de merișor. Ce efecte poate avea această băutură în organism
Semne ale deficienței de acizi grași Omega 3. Cum poți identifica nivelurile scăzute
Semne ale deficienței de acizi grași Omega 3. Cum poți identifica nivelurile scăzute
PARTENERI