Beneficiile consumului de mere. Cum te pot ajuta aceste fructe vară

Publicat: 27 iulie 2024, 08:43

Merele sunt printre cele mai populare fructe de vară. Multe persoane preferă să le consume ca gustări deoarece pot fi incluse într-o dietă echilibrată și bogată în nutrienți. Citește despre beneficiile consumului de mere.

În funcție de soi, gustul merelor variază între dulce și acru, iar textura lor crocantă le face ușor de adăugat într-o varietate de rețete culinare. Datorită substanțelor nutritive esențiale, pot sprijini sănătatea generală și pot preveni afecțiunile cronice.

Beneficiile consumului de mere

Profilul nutritiv al merelor poate varia în funcție de soi, dar în general, conține: vitamina A, vitamina C, potasiu, fibre, proteine, carbohidrați și grăsimi. Acestea prezintă 85% apă și un indice glicemic redus, ceea ce înseamnă că nu pot cauza creșteri bruște ale nivelurilor de zahăr din sânge.

Fenolii și flavoinoidele din mere le oferă proprietăți antioxidante, de aceea pot combate efectele dăunătoare ale stresului oxidativ. În plus, pot oferi senzație de sațietate pe parcursul zilei.

De asemenea, reține că oțetul de mere are nevoie să fie diluat înainte de consum deoarece, în stare pură, poate provoca arsuri esofagiene din cauza acidității sale.

Te pot ajuta să scapi de kilogramele în plus

Beneficiile consumului de mere te pot ajuta să scapi de kilogramele în plus. Compușii din mere pot ajuta la hrănirea bacteriilor intestinale sănătoase deoarece pot diminua riscul de a dezvolta unele probleme legate de obezitate. Prebioticele din mere ar putea hrăni bacteriile intestinale bune.

Pot proteja sănătatea inimii

Consumul de mere poate proteja sănătatea inimii. Acestea pot reduce în mod semnificativ riscul de deces din cauza mai multor afecțiuni, cum ar fi: boli cardiovasculare, boli cardiace ischemice, accident vascular cerebral sau calcifiere severă a aortei abdominale, potrivit Eating Well.

Consumul de mere poate diminua colesterolul total, colesterolul LDL denumit și colesterolul rău, tensiunea arterială sistolică, presiunea pulsului și citokinele inflamatorii plasmatice.

Pot susține sănătatea creierului

Persoanele care mănâncă mai multe alimente procesate sau bogate în grăsimi pot avea șanse mai mari de a se confrunta cu probleme neurologice. Merele pot îmbunătăți funcția cognitivă și pot scădea riscul de a dezvolta demență. Beneficiile consumului de mere pot susține sănătatea creierului.

Ar putea lupta împotriva cancerului

Includerea merelor în dietă se poate asocia cu un risc mai redus de apariție a mai multor tipuri de cancere. Printre acestea se pot regăsi cancerele de: plămâni, vezică urinară, sân, pancreas, colorectal, faringe, esofag, ovar, renal și prostată.

Pot îmbunătăți sănătatea mintală

Consumul de fructe și legume poate avea un impact pozitiv asupra sănătății mintale a unei persoane, conform Medical News Today. Includerea acestora în dietă, poate diminua șansele de a te confrunta cu tulburări de stare, mai ales cu anxietate.

Pot reduce riscul de apariție a diabetului de tip 2

Beneficiile consumului de mere pot reduce riscul de apariție a diabetului de tip 2. Consumul de mere înainte de masă poate scădea nivelul glicemiei postprandiale, mai exact a nivelurilor după masă, la persoanele cu toleranță redusă la glucoză, mai precis pre-diabet.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Te-ar mai putea interesa și
Consumul de ouă poate îmbunătăți funcțiile cognitive și poate reduce colesterolul. Ce arată un studiu despre alimentație
Consumul de ouă poate îmbunătăți funcțiile cognitive și poate reduce colesterolul. Ce arată un studiu despre alimentație
Cum influențează dieta apariția cariilor. Care sunt categoriile de alimente care pot afecta sănătatea dinților
Cum influențează dieta apariția cariilor. Care sunt categoriile de alimente care pot afecta sănătatea dinților
Ce beneficii importante are cafeaua cu scorțișoară. De ce merită să o consumi așa
Ce beneficii importante are cafeaua cu scorțișoară. De ce merită să o consumi așa
PARTENERI