Carbohidrații sunt printre cele mai bune surse de energie ale organismului. Combinarea acestora cu proteine și unele grăsimi sănătoase poate încetini digestia și-ți poate oferi senzație de sațietate pe parcursul zilei. Citește despre alimente cu carbohidrați care te pot ajuta să pierzi în greutate.
Obținerea unei senzații de sațietate pe parcursul zilei te poate sprijini să eviți consumul de alimente în exces și poate preveni tendința de a lua gustări între mese. O dietă echilibrată și hrănitoare te poate susține să obții rezultatele dorite.
Alimente cu carbohidrați care te pot ajuta să pierzi în greutate
Dacă urmezi o alimentație care se concentrează pe eliminarea kilogramelor în plus, poți include o serie de alimente ce conțin carbohidrați. Pe lângă acești macronutrienți, acestea prezintă în compoziție mai multe substanțe nutritive esențiale.
Pentru a afla mai multe informații despre organizarea unei diete echilibrate pentru slăbit, este de preferat să ceri sfatul unui nutriționist sau al unui medic.
Ovăz
Ovăzul conține beta-glucan, un tip de fibră solubilă care poate încetini digestia și poate contribui la gestionarea apetitului. Consumul acestei cereale integrale poate oferi niveluri ridicate de energie și senzație de sațietate pe parcursul zilei.
Portocale
Datorită conținutului lor bogat în vitamina C, portocalele pot asigura efecte antioxidante puternice și se regăsesc printre aceste alimente cu carbohidrați care te pot ajuta să pierzi în greutate. Consumul de portocale poate ocupa un rol în protejarea celulelor și sprijinirea sănătății sistemului imunitar. Antioxidanții precum vitamina C pot fi eficiente în susținerea pierderii în greutate, deoarece pot ajuta la ameliorarea inflamației.
Hrişcă
Hrişca nu conține gluten. Fibrele sale ocupă un rol esențial pentru gestionarea nivelurilor de zahăr din sânge și colesterol. Acestea ocupă un rol important pentru pierderea în greutate și menținerea sănătății inimii, potrivit Eat This, Not That.
Avocado
Fructele de avocado pot fi o alegere bună pentru a sprijini o dietă pentru slăbit. Acestea au un profil nutritiv bogat în fibre și carbohidrați benefici pentru sănătatea inimii. Datorită profilului nutritiv, pot reduce nevoia de a lua gustări pe parcursul zilei.
Cartofi dulci
Cartofii dulci au gust dulce și oferă niveluri ridicate de beta-caroten, pe care organismul îl transformă în vitamina A. Aceștia pot menține sănătatea vederii, pielii și funcției imunitare. Cartofii dulci mov includ antociani, un tip de antioxidanți cărora li se datorează culoarea intensă. Este important să acorzi atenție dimensiunilor porțiilor pentru a evita consumul excesiv de carbohidrați.
Fructe de pădure congelate
Fructele de pădure congelate se caracterizează printr-un conținut ridicat în fibre, care pot susține sănătatea digestiei și se numără printre aceste alimente cu carbohidrați care te pot ajuta să pierzi în greutate. Fructele de pădure prezintă concentrații ridicate de vitamina C, care pot sprijni sănătatea sistemului imunitar.
Orz
Orzul prezintă niveluri ridicate de fibre, care pot susține procesul de slăbire și sănătatea inimii, conform EatingWell. Această cereală poate îmbunătăți sănătatea intestinală, poate întări sistemul imunitar și poate scădea nivelurile de colesterol și zahăr din sânge.
Fasole neagră
Fasolea neagră are un conținut bogat în nutrienți, precum: fibrele, acidul folic, manganul, fierul și carbohidrații cu amidon. În timp ce fasolea neagră conține compuși vegetali naturali numiți fitați, care pot diminua absorbția mineralelor, hidratarea sau conservarea sa poate contribui la reducerea acestor niveluri de fitați.
Quinoa
Quinoa asigură o sursă bună de proteine și fibre. Consumul său poate fi util pentru a echilibra nivelurile de zahăr din sânge și a gestiona diabetul de tip 2. Aceasta are un impact mai gradual asupra glicemiei spre deosebire de alte cereale, ceea ce poate sprijini pierderea în greutate. De asemenea, quinoa poate reduce riscul de a suferi de afecțiuni cronice.
Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.