Beneficiile laptelui de quinoa. De ce poate fi avantajos acest produs vegetal

Simina Dragut
Simina Dragut
Publicat: 23 noiembrie 2023, 05:24

Laptele de quinoa poate fi o alternativă avantajoasă dacă vrei să înlocuiești laptele obișnuit. Acesta reprezintă un produs de origine vegetală, care poate asigura o serie de substanțe nutritive, precum: vitamine, minerale, aminoacizi, antioxidanți și proteine. Citește despre beneficiile laptelui de quinoa.

Reclamă

Laptele de quinoa poate înlocui laptele de vacă. Acesta are un conținut scăzut de calorii și poate fi o băutură eficientă pentru persoanele care vor să-și mențină masa musculară și să gestioneze o greutate optimă.

Quinoa este considerată o pseudo-cereală, ce poate oferi o serie de beneficii pentru sănătate. Aceasta arată ca o sămânță rotundă, de dimensiuni reduse.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Beneficiile laptelui de quinoa

Laptele de quinoa conține concentrații de substanțe nutritive esențiale, cum ar fi: potasiu, magneziu, fosfor, mangan, fier, proteine, fibre, calciu, grăsimi, sodiu și zaharuri. Acesta nu conține lactoză și gluten. Poate fi ușor inclus în alimentația: vegetarienilor, veganilor, persoanelor cu intoleranță la lactoză, persoanelor cu alergii și a celor cu sensibilitate la gluten.

Laptele de quinoa asigură un profil nutritiv bogat în vitamina E, chiar dacă oferă foarte mulți nutrienți, potrivit Plant Based Milk. Are o ușoară aromă de nucă, ce poate fi adăugată în preparate dulci. În general, consumul nu provoacă efecte adverse, însă, în cazul oamenilor cu un sistem digestiv mai sensibil, poate apărea balonarea.

Reclamă

Poate oferi proprietăți antioxidante

Beneficiile laptelui de quinoa includ o sursă importantă de antioxidanți care pot proteja organismul de efectele nocive cauzate de radicalii liberi. O parte dintre antioxidanții prezenți în laptele de quinoa sunt flavonoide și polifenoli. În plus, conține vitamina C, care poate sprijini apărarea corpului împotriva infecțiilor și bolilor.

Poate contribui la gestionarea unei greutăți optime

Laptele de quinoa poate fi util pentru persoanele care doresc să slăbească, deoarece are un conținut scăzut de calorii. Acesta oferă toți cei nouă aminoacizi esențiali, de aceea este o proteină completă. Mai mult, are concentrații ridicate de: fibre, magneziu și potasiu. De asemenea, conține magneziu și potasiu, minerale esențiale pentru pierderea în greutate. Îți poate oferi senzație de sațietate mai mult timp, ceea ce te poate ajuta să scapi de kilogramele în plus.

Poate avea proprietăți antiinflamatoare

Inflamația reprezintă un răspuns normal al organismului, însă, dacă se manifestă pe termen lung, poate cauza probleme de sănătate. Printre beneficiile laptelui de quinoa se numără proprietățile antiinflamatoare. Din acest motiv, poate fi o alternativă bună la laptele obișnuit pentru persoanele cu afecțiuni inflamatorii precum boala Crohn sau artrita.

Reclamă

Poate îmbunătăți metabolismul la nivel celular

Laptele de quinoa poate ajuta la îmbunătățirea activității digestive la nivel celular și fizic, conform Morrigan Post. Astfel, poate contribui la menținerea sănătății generale, poate preveni sedimentarea grăsimilor în vasele de sânge și poate oferi un nivel normal de energie.

Poate întări mușchii

Alături de dezvoltarea mușchiului, proteinele sunt necesare si pentru alte procese, precum absorbția a diferite minerale și a altor componente esențiale pentru menținerea sănătății organismului, în special fierul. Laptele de quinoa are un conținut bogat în proteine, ce-l face util pentru a-ți susține mai multe funcții în corp.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Te-ar mai putea interesa și
Beneficiile consumului de quinoa. De ce să incluzi în dietă această pseudo-cereală
Beneficiile consumului de quinoa. De ce să incluzi în dietă această pseudo-cereală
Beneficiile consumului de quinoa. De ce să incluzi în dietă această pseudo-cereală
Reclamă
PARTENERI
icon