Antena

Cât de sănătos este consumul de piersici. Efectele acestor fructe asupra corpului uman

Simina Dragut
Simina Dragut
Publicat: 11 iunie 2024, 06:29

Consumul de piersici poate aduce o varietate de efecte benefice organismului, mai ales când sunt în sezonul lor. Acestea pot fi ușor incluse în alimentație și pot completa o dietă diversificată și echilibrată. Află cât de sănătos este consumul de piersici.

Reclamă

Consumul regulat de piersici poate susține procesul de slăbire, sănătatea inimii, digestia și imunitatea. În plus, poate proteja împotriva afecțiunilor cronice, inclusiv: boli de inimă, diabet, boala Alzheimer și anumite tipuri de cancer.

Cât de sănătos este consumul de piersici

Piersicile conțin fibre și lichide, care pot îmbunătăți digestia și pot susține sănătatea colonului pe termen lung. Piersicile asigură: polifenoli, carotenoide, vitamina A și vitamina C. Aceste substanțe nutritive te pot proteja împotriva bolilor și pot sprijini sistemul imunitar, potrivit USA Today.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Aceste fructe pot avea efecte benefice asupra sănătății inimii și în gestionarea unei greutăți optime, deoarece se caracterizează printr-un conținut scăzut de calorii, nu au în compoziție colesterol și prezintă cantități reduse de sodiu.

Piersicile pot fi ușor și rapid incluse într-o alimentație echilibrată și pot fi folosite ca sursă importantă de nutrienți în dietele vegetariene și vegane. Asocierea fructelor cu o sursă de proteine ​​și/sau grăsimi poate ajuta la absorbția nutrienților și poate asigura senzație de sațietate pe parcursul zilei.

Reclamă

Dacă te întrebi cât de sănătos este consumul de piersici, ia în considerare că acestea conțin substanțe nutritive solubile în grăsimi cum ar fi: vitamina D, vitamina E și vitamina K. Pot asigura senzație de sațietate când le combini cu alte surse de proteine.

De asemenea, consumul de ceai din frunze de piersică poate ameliora inflamația, poate susține sănătatea cardiovasculară și poate ajuta la vindecarea afecțiunilor digestive.

Poate susține sănătatea ochilor

Luteina și zeaxantina prezente în piersici ajută la protejarea retinei și a cristalinului. Aceste două carotenoide reduc riscul de apariție a două tulburări oculare des întâlnite, cum ar fi degenerescența maculară și cataracta.

Reclamă

Au proprietăți antioxidante

Când vrei să știi cât de sănătos este consumul de piersici, reține că prezintă în compoziție antioxidanți, în special polifenoli și carotenoide. Antioxidanții sunt recunoscuți pentru capacitatea lor de a combate stresul oxidativ.

Stresul oxidativ este un dezechilibru între producția de radicali liberi care afectează celulele și capacitatea organismului de a contracara efectele lor dăunătoare, conform Health. Acestea pot susține sănătatea creierului, deoarece stresul oxidativ poate crește riscul de a dezvolta afecțiuni neurodegenerative precum boala Alzheimer.

Pot îmbunătăți sănătatea pielii

Piersicile conțin beta caroten și vitamina C, doi nutrienți care pot sprijini sănătatea pielii. Beta-carotenul, un precursor al vitaminei A, ajută la protejarea pielii împotriva efectelor dăunătoare provocate de expunerea la soare. Mai mult, vitamina C are un rol necesar pentru producția de colagen și poate îmbunătăți elasticitatea pielii.

Pot echilibra tensiunea arterială

Dacă vrei să afli cât de sănătos este consumul de piersici, reține că au un conținut bogat în potasiu, ceea ce ocupă un rol important în echilibrarea tensiunii arteriale. Consumul excesiv de sodiu poate provoca hipertensiune arterială, dar potasiul poate ajuta la reglarea tensiunii arteriale. Potasiul acționează ca un diuretic natural pentru a elimina excesul de sodiu și lichide din corpul uman.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Te-ar mai putea interesa și
Consumul de ouă poate îmbunătăți funcțiile cognitive și poate reduce colesterolul. Ce arată un studiu despre alimentație
Consumul de ouă poate îmbunătăți funcțiile cognitive și poate reduce colesterolul. Ce arată un studiu despre alimentație
Consumul de ouă poate îmbunătăți funcțiile cognitive și poate reduce colesterolul. Ce arată un studiu despre alimentație
articol cu video
Cum influențează dieta apariția cariilor. Care sunt categoriile de alimente care pot afecta sănătatea dinților
Cum influențează dieta apariția cariilor. Care sunt categoriile de alimente care pot afecta sănătatea dinților
Cum influențează dieta apariția cariilor. Care sunt categoriile de alimente care pot afecta sănătatea dinților
Ce beneficii importante are cafeaua cu scorțișoară. De ce merită să o consumi așa
Ce beneficii importante are cafeaua cu scorțișoară. De ce merită să o consumi așa
Ce beneficii importante are cafeaua cu scorțișoară. De ce merită să o consumi așa
Reclamă
PARTENERI
icon