Este important ca atunci când vrei să slăbești, să înțelegi cum funcționează celulele adipoase în organism pentru a evita să folosești terapii agresive, care îți pot afecta sănătatea. Doctorul Mihail Pautov a vorbit despre aceste aspecte în a șasea ediție din sezonul cinci MediCOOL. Află ce rol are țesutul adipos.
Mihail Pautov a explicat cum acționează celulele adipoase în organism, a prezentat ce se întâmplă dacă le distrugi, a discutat despre efectele consumului de alimente în exces și a sugerat alternative mai sănătoase de a diminua țesutul adipos.
Ce rol are țesutul adipos
Celulele adipoase sunt acele celule grase care se află sub piele. Acestea oferă volum și greutate în plus. Se recomandă să slăbești cu ajutorul unor modalități sănătose și să eviți înfometarea sau consumul de suplimente pentru slăbit, fără prescripție medicală.
Se poate întâmpla ca după ce slăbești, să iei din nou în greutate dacă nu respecți o disciplină. De exemplu, se poate să iei câteva kilograme în plus dacă mănânci mai mult la un eveniment.
Când vrei să știi ce rol are țesutul adipos, ia în calcul că, deseori, când slăbești poți avea senzația că distrugi celulele adipoase sau că acestea dispar. În realitate, fiecare persoană are un număr de celulele adipoase. Dacă se distruge o celulă adipoasă, grăsimea iese din celulă și ajunge în fluxul sangvin. Acest lucru se poate întâmpla dacă faci terapii agresive sau masaj anticelulitic.
Chiar dacă poate părea benefic că ai scăpat de o celulă adipoasă, care nu se va mai umple niciodată, de fapt, acest lucru are efecte dăunătoare. Grăsimea din celulă ajunge în corp, într-un ritm foarte accelerat. Iar când mănânci din nou în plus, nu mai ai celule care să se umfle.
Dacă te întrebi ce rol are țesutul adipos, gândește-te că celulele adipoase reprezintă depozite pe care corpul le creează pentru viitor. Dacă nu ai aceste celulele la exterior și nu iei în greutate, grăsimea se depune în organe, cum ar fi în ficatul, sau în mușchi. În timp, poate cauza rezistență la insulină.
Nu este indicat să recurgi la terapii care îți distrug celulele sau la intervenții care să ți le îndepărteze complet. Cu puțin sport, celulele adipoase încep să se dezumfle.
De ce este important să păstrezi celulele adipoase
În protocolul propus de doctorul Mihail Pautov, după sport, se recomandă să bei puțin ceai. Ceaiul poate reduce în mod semnificativ celulele adipoase, astfel că le vei păstra sub piele, însă vor avea dimensiuni reduse. De aceea, când se întâmplă se exagerezi puțin în alimentație, celula adipoasă se umflă. Însă, poți face sport, pentru a o dezumfla.
Dacă vrei să știi ce rol are țesutul adipos, ia în considerare că este foarte important să păstrezi aceste celule. Acestea funcționează sub forma unor depozite goale care pot fi umplute când mănânci în mod excesiv. Astfel, grăsimea nu mai ajunge în organe, așa cum se întâmplă dacă le distrugi.
,,Dacă iei în greutate și scazi în greutate, funcționează cu un efect yoyo, nu neapărat sănătos. Dar e mult mai bine să păstrezi celulele, care sunt ca un tampon decât să fii slab și să te îngrași la ficat. Acest lucru nu se vede, dar îți poate face mult mai rău.”
Ai aici toate edițiile sezonului 5 MediCOOL, emisiune difuzată de Antena 1 și disponibilă online exclusiv în AntenaPLAY.
Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.