Plante care cresc producția de colagen. De ce să le folosești

Publicat: 14 decembrie 2023, 08:14

Producția de colagen începe să scadă după ce depășești vârsta de 20 de ani sau 30 de ani, în funcție de moștenirea genetică. Totodată, există modalități naturale prin care poți încetini și ameliora efectele acestui proces. Citește despre plante care cresc producția de colagen.

Colagenul reprezinta una dintre cele mai abundente proteine ​​prezente în organism. Acesta constituie 90% din matricea organică a osului și țesutul conjunctiv. Concentrațiile acestuia asigură sănătatea și rezistența.

Plante care cresc producția de colagen

Există plante care pot îmbunătăți și proteja producția de colagen. Poți găsi o varietate de: ierburi, alimente, flori, rădăcini și alge care pot sprijini foarte mult sinteza și pot stimula producerea naturală a acestuia în corpul uman.

Plantele acestea medicinale pot oferi o serie de beneficii pentru sănătate, alături de proprietățile care te pot ajuta să obții mai mult colagen. Acestea pot încetini procesul de îmbătrânire și pot întări sistemul imunitar.

Scorțișoară

Scorțișoara este un condiment deseori folosit datorită aromei unice pe care o oferă preparatelor și băuturilor. Datorită concentrațiilor ridicate de antixiodanți poate oferi proprietăți care încetinesc procesul de îmbătrânire. Acesta sprijină producția de colagen și contribuie la regenerarea celulelor.

Ashwagandha

Ashwagandha poate sprijini sănătatea pielii, fiind printre aceste plante care cresc producția de colagen. De asemenea, contribuie la înlocuirea celulelor moarte, potrivit Health Shots. Aceasta poate îmbunătăți somnul și poate susține vindecarea naturală a corpului uman.

Ginseng

Rădăcina de ginseng conține compuși care pot ajuta la încetinirea pierderii de colagen și la menținerea elasticității pielii. De asemenea, poate îmbunătăți circulația sângelui în organism și poate crește producția de colagen.

Turmeric

Curcumina prezentă în turmeric poate reduce inflamația și poate încetini oxidarea, ceea ce poate contribui la repararea țesuturilor și la obținerea colagenului în mod natural. Curcumina poate ameliora simptomele artritei în cazurile ușoare. Mai mult, poate avea proprietăți: anticancerigene, antiinflamatoare și antioxidante. Turmericul poate îmbunătăți funcția creierului și digestia, fiind una dintre aceste plante care cresc producția de colagen.

Moringa

Moringa este bogată în vitamina C, ceea ce poate îmbunătăți producția de colagen din corpul uman și-ți poate face pielea să fie mai netedă și mai întinsă. În plus, poate contribui la menținerea unei circulații mai bune a sângelui.

Ghimbir

Ghimbirul conține antioxidanți care pot sprijini sănătatea sângelui și pot crește producția de colagen în organism. Acesta poate sprijini tratarea indigestiei cronice, poate reduce nivelurile de zahăr din sânge și poate diminua riscul de a dezvolta afecțiuni cardiace.

Gălbenele

Gălbenele oferă abilități de a ajuta la vindecarea rănilor și de a activa receptorii de colagen. De aceea sunt plante care cresc producția de colagen. Acestea pot preveni apariția ridurilor, pot susține oxigenarea sângelui și pot îmbunătăți creșterea circulația generală a sângelui, conform Goddess Provisions.

Urzica

Urzicile conțin o cantitate mare de substanțe benefice pentru organism, precum: calciu, siliciu și sulf. De aceea pot ajuta la stimularea receptorilor de colagen. Aceasta poate susține sănătatea: sistemului imunitar, sistemului nervos, tractului respirator și a sistemului osos.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

SHARE:
Te-ar mai putea interesa și
Cum scapi de cicatricile cheloide. Care sunt opțiunile de tratament
Cum scapi de cicatricile cheloide. Care sunt opțiunile de tratament
Proprietățile colagenului lichid. La ce se folosește acest supliment
Proprietățile colagenului lichid. La ce se folosește acest supliment
Alimente benefice pentru sănătatea inimii. Ce poți mânca dacă suferi de o boală cardiovasculară
Alimente benefice pentru sănătatea inimii. Ce poți mânca dacă suferi de o boală cardiovasculară
PARTENERI