Nutrienți pentru sănătatea unghiilor. Cum le pot îmbunătăți aspectul

Publicat: 28 ianuarie 2024, 07:22

Multe persoane, în special femeile, sunt interesate de aspectul unghiilor. Atunci când acestea nu mai au aceeași rezistență și strălucire, poți începe să cauți remedii simple pentru a obține rezultate cât mai rapide. Citește despre nutrienți pentru sănătatea unghiilor.

Dacă unghiile tale se crapă ușor sau cresc într-un ritm foarte lent, aceste simptome pot sugera unele deficiențe de substanțe esențiale sau eventuale afecțiuni. Pentru a rezolva potențiale probleme de alimentație poate fi necesar să incluzi în dietă alimente sau suplimente, care conțin anumiți nutrienți.

Nutrienți pentru sănătatea unghiilor

Deficiențele de nutrienți pot afecta sănătatea unghiilor. De asemenea, o parte dintre activitățile casnice pot avea efecte secundare asupra mâinilor, cum ar fi spălatul vaselor cu diferiți detergenți sau folosirea anumitor săpunuri. Acestea pot ridica unele riscuri pentru sănătate.

Rezistența și aspectul unghiilor sugerează care este starea de sănătate a acestora. În funcție de modificări poți stabili potențialele cauze. Totodată, asigurarea unui aport adecvat de nutrienți te poate ajuta să previi sau să tratezi eventuale probleme de sănătate.

Fier

Fierul domină centrul celulelor roșii din sânge, care transportă oxigenul către toate celulele din corp, fiind printre acești nutrienți pentru sănătatea unghiilor. Dacă nu ai destul fier în organism, celulele nu pot primi suficient oxigen. Deoarece unghiile sănătoase au nevoie de oxigen, o deficiență de fier sau o anemie poate cauza: linii verticale în unghii, unghii concave sau unghii curbate, sub formă de lingură.

Magneziu

Magneziul este un mineral esențial, care ajută la sinteza proteinelor și formarea de noi celulele la nivelul unghiilor. Deficiența de magneziu poate cauza simptome neplăcute și inestetice, cum ar fi crestături pe unghii, potrivit Hindustan Times.

Zinc

Zincul reprezintă un mineral, care se găsește în mai multe alimente. Zincul este necesar pentru diviziunea și dezvoltarea celulară. Unghiile sunt formate dintr-un tip de celulă care se desparte și se dezvoltă rapid. Datorită ritmului ridicat de producție, un aport constant de zinc are un rol esențial pentru a susține o bună creștere a unghiilor. O carență de zinc poate provoca pete albe pe unghii.

Biotină (Vitamina B7)

Biotina, denumită și vitamina B7, este o vitamină solubilă în apă care este esențială organismului și se regăsește printre acești nutrienți pentru sănătatea unghiilor. Biotina contribuie la transformarea alimentelor în combustibil pentru organism. Deficiența de biotină poate determina probleme la nivelul: sistemului nervos, pielii, părului și unghiilor. Îndeplinirea unui aport zilnic regulat de biotină poate sprijini aspectul unghiilor.

Acizi grași omega 3

Acizii grași omega 3 pot oferi un aspect strălucitor unghiilor. Aceștia pot contribui la diminuarea inflamației din patul unghial, care susține sănătatea celulelor care formează placa unghială. Lipsa acizilor grași omega 3 poate provoca unghii uscate și casante, conform Health Shots.

Proteine

Proteinele sunt nutrienți pentru sănătatea unghiilor. Cheratina reprezintă componenta majoră a acestora și este o proteină structurală fibroasă. Aceasta îți protejează unghiile de deteriorare și le asigură rezistență. Cheratina este o proteină moartă. Celulele moarte creează baza unghiilor, pe care corpul tău o pierde pe măsură ce celulele noi o împing în sus de dedesubt.

Pentru a stimula producția de cheratină și a întări unghiile, se recomandă să consumi constant proteine. O dietă cu un conținut scăzut de proteine ​​poate slăbi rezistența unghiilor.

De asemenea, te ajută să identifici semnele deficienței de proteine, cum ar fi: vindecare înceată, senzație de foame, slăbiciune, oboseală, edem și modificări ale stării emoționale.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Te-ar mai putea interesa și
Cum influențează dieta apariția cariilor. Care sunt categoriile de alimente care pot afecta sănătatea dinților
Cum influențează dieta apariția cariilor. Care sunt categoriile de alimente care pot afecta sănătatea dinților
Ce beneficii importante are cafeaua cu scorțișoară. De ce merită să o consumi așa
Ce beneficii importante are cafeaua cu scorțișoară. De ce merită să o consumi așa
Alimente benefice pentru sănătatea inimii. Ce poți mânca dacă suferi de o boală cardiovasculară
Alimente benefice pentru sănătatea inimii. Ce poți mânca dacă suferi de o boală cardiovasculară
PARTENERI