Legume pentru hidratare. De ce te pot ajuta să atingi aportul zilnic de lichide

Publicat: 29 mai 2024, 09:34

Asigurarea unei hidratări optime îndeplinește un rol important pentru menținerea sănătății generale a organismului. Totodată, consumul ridicat de lichide nu este unica modalitate de a te hidrata deoarece există alimente vegetale care au în compoziție multă apă. Citește despre legume pentru hidratare.

Dacă nu bei o cantitate adecvată de lichide, acest obicei poate cauza deshidratare. Deshidratarea poate provoca simptome, inclusiv: oboseală, dureri de cap, afecțiuni dermatologice, crampe musculare, tensiune arterială scăzută și ritm cardiac rapid. În plus, deshidratarea prelungită poate duce la complicații grave.

Legume pentru hidratare

În timp ce consumul de apă potabilă este foarte important, o poți obține și din includerea anumitor legume în dietă. Ai la dispoziție o serie de alimente sănătoase care pot adăuga o cantitate mare de apă la aportul zilnic.

O parte dintre legume au un profil nutritiv bogat în substanțe esențiale și apă. Acestea te pot ajuta să te hidratezi în mod eficient și să-ți diversifici dieta. Dacă nu ești sigur în privința alegerilor alimentare, poți apela la sfatul unui medic sau al unui nutriționist.

Lăptucă

Lăptuca este formată preponderent din apă și are un conținut nutritiv bogat în: vitamina A, folat (vitamina B9), vitamina K și fibre, fiind printre aceste legume pentru hidratare. Aceasta poate susține sănătatea oaselor, poate întări sistemul imuntar și te poate ajuta să scapi de kilogramele în plus deoarece include puține calorii.

Dovlecel

Dovlecelul oferă concentrații ridicate de fibre, care îți pot asigura senzație de sațietate pe parcursul zilei. Datorită cantităților mari de vitamina C, îți poate întări sistemul imunitar și poate proteja împotriva mai multor afecțiuni și boli, potrivit Healthline.

Țelină

Țelina te poate ajuta să scapi de kilogramele în plus datorită conținutului său ridicat de apă și a numărului scăzut de calorii. Conține fibre, vitamina K și potasiu, fiind printre aceste legume pentru hidratare. Aceasta poate proteja împotriva afecțiunilor inimii, poate lupta împotriva afecțiunilor localizate la nivelul oaselor, cum ar fi osteoporoza, și poate reduce riscul de a dezvolta anumite tipuri de cancere.

Broccoli

Broccoli este o legumă cruciferă. Mai mult, asigură o sursă bună de substanțe nutritive, cum ar fi: vitamina C, vitamina K, potasiu, fier și fibre, conform Medical News Today. Broccoli poate ajuta la întărirea sistemului imunitar și poate susține funcționarea sistemului digestiv.

Castraveți

Castraveții sunt legume pentru hidratare, pe care le poți include într-o dietă echilibrată. Aceștia conțin aproape în întregime apă. Oferă o cantitate mică de substanțe nutritive, cum ar fi: vitamina K, potasiu și magneziu. În același timp, castraveții se regăsesc printre legumele cu cele mai reduse concentrații de calorii. Astfel, pot sprijini procesul de slăbire.

Ardei grași

Ardeii grași conțin o serie de nutrienți esențiali, precum: complex de vitamine B, potasiu, vitamina C și cantități mari de fibre. Pot sprijini sistemul imunitar, pot susține sănătatea oaselor și pot proteja celulele împotriva efectelor dăunătoare ale radicalilor liberi, care pot cauza stres oxidativ. Pe termen lung, aportul ridicat de vitamina C poate îmbunătăți indicele de masă corporală.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Te-ar mai putea interesa și
Ce se întâmplă dacă bei cafea în fiecare zi. Cum acționează în organism
Ce se întâmplă dacă bei cafea în fiecare zi. Cum acționează în organism
Ceaiuri care sunt mai eficiente dacă le bei dimineața. De ce să le consumi la primele ore
Ceaiuri care sunt mai eficiente dacă le bei dimineața. De ce să le consumi la primele ore
Proprietățile medicinale ale ceaiului de usturoi. Efectele benefice asupra sănătății organismului
Proprietățile medicinale ale ceaiului de usturoi. Efectele benefice asupra sănătății organismului
PARTENERI