Fructele oleaginoase sunt alimente vegetale bogate în substanțe nutritive esențiale, care pot susține sănătatea organismului. O bună parte dintre acestea pot avea efecte benefice asupra sistemului imunitar. Citește despre fructe oleaginoase care pot întări imunitatea.
Profilul nutritiv al fructelor oleaginoase poate îmbunătăți mai multe aspecte ale sănătății. Acestea pot întări sistemul imunitar, pot îmbunătăți nivelurile de colesterol din sânge și pot sprijini sănătatea inimii. În același timp, pot susține sănătatea pielii și a părului.
Fructe oleaginoase care pot întări imunitatea
Printre numeroasele beneficii pe care le pot aduce organismului, consumul de fructe oleaginoase poate întări imunitatea. Acestea se pot include în alimentație ca gustări simple sau se pot adăuga într-o varietate de rețete simple, cum ar fi: creme, prăjituri, fursecuri, unt, înghețată și lapte vegetal. În plus, acestea te pot ajuta să scapi de kilogramele în plus deoarece te pot sprijini să obții un deficit caloric.
De asemenea, este important să iei în considerare efectele adverse ale consumului de fructe oleaginoase în exces, care sunt de obicei tulburări digestive. Dacă întâmpini dificultăți în organizarea unei diete echilibrate, poți cere sfatul unui nutriționist pentru a primi mai multe indicații.
Migdale
Migdalele pot regla producția unui hormon din creier care influențează starea mintală și se numește dopamină. Acestea îți pot îmbunătăți memoria, au un conținut bogat în antioxidanți precum vitamina E, care te pot proteja împotriva inflamației, pot preveni cancerul și pot încetini procesul de îmbătrânire.
Nuci caju
Nucile caju sunt fructe oleaginoase care pot întări imunitatea și prezintă un conținut ridicat de acizi grași mononesaturați, care pot aduce beneficii sănătății inimii. Acestea pot avea un rol în prevenirea apariției bolilor coronariene și pot diminua nivelul de colesterol rău din sânge, mai exact de colesterol LDL. În plus, conțin minerale esențiale pentru susținerea sănătății oaselor și pot acționa ca antidepresive naturale.
Arahide
Arahidele conțin grăsimi bune care pot asigura mai multă elasticitate pielii. Acestea sunt recunoscute pentru capacitatea de a gestiona nivelurile de zahăr din sânge, menținerea și creșterea nivelului de colesterol bun și reducerea numărului de trigliceride.
Castane
Castanele pot sprijini vindecarea capilarelor și a vaselor de sânge, conform Health Shots. Mai mult, pot contribui la combaterea afecțiunilor respiratorii. Totodată, pot îmbunătăți digestia deoarece pot acționa ca probiotice.
Nuci
Nucile au un conținut bogat în acizi grași esențiali și minerale precum: mangan, cupru, potasiu, calciu, fier, magneziu, zinc și seleniu. Acestea pot ajuta la stimularea metabolismului și conțin o serie de compuși polifenolici și substanțe fitochimice care pot avea efecte antiinflamatorii. Nucile sunt fructe oleaginoase care pot întări imunitatea.
Fistic
Consumul de fistic poate menține sănătatea inimii deoarece poate crește colesterolul bun, mai exact colesterolul HDL, și poate reduce colesterolul LDL, mai precis colesterolul rău. Mai mult, fisticul poate reduce tensiunea arterială, ceea ce poate avea un impact pozitiv asupra sănătății cardiovasculare. Totodată, poate echilibra nivelul de glucoză din sânge și poate ameliora diabetul.
Nuci braziliene
Marea majoritate a beneficiilor oferite de nucile braziliene se datorează prezenței seleniului, un oligoelement vital pentru buna funcționare a organismului. Nucile braziliene conțin cea mai mare cantitate de seleniu decât orice altă nucă, potrivit Times of India.
Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.