Fructe bogate în vitamina E. De ce îți pot îmbunătăți dieta

Publicat: 21 aprilie 2024, 07:28

Vitamina E este un nutrient esențial care poate proteja organismul împotriva efectelor dăunătoare cauzate de stresul oxidativ și care poate diminua inflamația. Aceasta poate fi asimilată prin intermediul unei diete echilibrate, inclusiv din alimente vegetale. Citește despre fructe bogate în vitamina E.

Vitamina E îndeplinește o serie de funcții în organism, cum ar fi menținerea sănătății părului și pielii. Face parte din conținutul nutritiv al mai multor fructe, astfel că-ți poți diversifica dieta în timp ce-ți asiguri aportul necesar zilnic al acestui nutrient.

Fructe bogate în vitamina E

Includerea fructelor care conțin vitamina E în alimentație poate fi o modalitate simplă și eficientă de a-ți crește aportul de antioxidanți. Aceste substanțe pot combate efectele dăunătoare ale moleculelor instabile, denumite radicali liberi.

Dacă sunt prezenți în cantități mari în organism, radicalii liberi pot cauza stres oxidativ, un proces care poate favoriza apariția afecțiunilor cronice și poate accelera procesul de îmbătrânire. Din acest motiv, consumul constant de alimente cu antioxidanți poate aduce beneficii asupra sănătății.

Avocado

Avocado oferă cantități semnificative de nutrienți, cum ar fi: grăsimi mononesaturate, potasiu, fibre și vitamina E. Datorită texturii sale cremoase poate fi adăugat într-o varietate de rețete culinare. Mai mult, poate sprijini sănătatea digestivă.

Merișor

Merișoarele au un conținut bogat în vitamina E și alți antioxidanți, conform Home Quirer. Acestea pot preveni și trata infecțiile de tract urinar, pot îmbunătăți sănătatea digestivă, pot reduce inflamația și ar putea preveni apariția anumitor tipuri de cancer.

Caise

Caisele sunt fructe bogate în vitamina E. Profilul nutritiv al acestora poate întări sistemul imunitar, poate susține sănătatea ochilor și poate preveni afecțiunile inimii, accidentele vascular cerebrale și unele tipuri de cancer.

Mure

Murele sunt fructe bogate în vitamina E și antioxidanți. Acestea pot proteja împotriva afecțiunilor inimii, pot susține sănătatea cardiovasculară și pot preveni cancerul. Pot avea proprietăți antiiinflamatoare și pot oferi efecte antidiabetice.

Pepene galben

Pepenele galben include concentrații ridicate de vitamina A, vitamina E, potasiu, fibre și vitamina C. Poate sprijini sănătatea vederii, poate întări sistemul imunitar, poate scădea riscul de pierdere a memoriei din cauza înaintării în vârstă și poate diminua riscul de a dezvolta cancer, potrivit Healthline.

Mango

Mango asigură concentrații ridicate de: vitamina A, vitamina C, fibre, vitamina E și fibre. Fructul poate întări imunitatea, poate susține sănătatea vederii și poate preveni dezvoltarea unor afecțiuni cronice și grave, cum ar fi: diabetul, afecțiunile cardiace sau cancerul. Însă, este important să iei în considerare că are în compoziție concentrații ridicate de zaharuri naturale.

Portocale

Portocalele se caracterizează printr-un profil nutritiv variat, care include nutrienți esențiali precum: vitamina C, vitamina E, potasiu, vitamina B9 (folat) și fibre alimentare. Totodată, prezintă niveluri ridicate de antioxidanți.

Kiwi

Fructul de kiwi este o sursă bună de: vitamina C, vitamina E, potasiu, fibre și vitamina B9 (folat). În același timp, are un conținut scăzut în calorii, care te poate ajuta să scapi de kilogramele în plus. Poate susține sănătatea pielii și poate preveni instalarea stresului oxidativ. Mai mult, fructul de kiwi poate îmbunătăți calitatea somnului și poate susține sănătatea pielii.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Te-ar mai putea interesa și
Alimentația pentru gripă. Ce este indicat să consumi
Alimentația pentru gripă. Ce este indicat să consumi
Pâinea albă vs. pâinea integrală: care sunt diferențele
Pâinea albă vs. pâinea integrală: care sunt diferențele
Consumul de ouă poate îmbunătăți funcțiile cognitive și poate reduce colesterolul. Ce arată un studiu despre alimentație
Consumul de ouă poate îmbunătăți funcțiile cognitive și poate reduce colesterolul. Ce arată un studiu despre alimentație
PARTENERI