Exercițiile fizice pot avea efecte benefice. Activitățile simple pot fi eficiente dacă vrei să scapi de kilogramele în plus și urmezi o dietă pentru slăbit. Află cum te poate ajuta mersul pe jos să scapi de 12% din grăsimea corporală.
Dacă mergi pe jos de 3 ori pe săptămână, timp de 12 săptămâni, poți observa îmbunătățiri. Acest obicei îți poate scădea indicele de masă corporală, grăsimea subcutanată și grăsimea viscerală. Mersul pe jos rapid, fără prea mari eforturi, te poate ajuta să arzi grăsimea din tot organismul.
Cum te poate ajuta mersul pe jos să scapi de 12% din grăsimea corporală
Majoritatea oamenilor nu au suficient timp pentru a face o plimbare imediat ce se trezesc sau înainte de a lua micul dejun. Din acest motiv, poate fi util să-ți programezi plimbările când simți senzație de foame sau între mese.
Medicii consideră că inactivitatea este o potențială cauză pentru multe afecțiuni care pot fi prevenite, cum ar fi bolile de inimă și obezitatea. Mersul pe jos te poate ajuta să arzi grăsimile în plus și poate reduce circumferința taliei în cazul persoanelor care suferă de obezitate, potrivit Medical News Today.
Poate fi util să alegi un ritm confortabil, să porți o vestă ponderată, să urmezi o direcție de mers ascendentă, să crești treptat distanța în fiecare zi și să-ți menții postura corpului. Poți merge pe jos când vorbești la telefon sau îl poți transforma într-o activitate socială, pe care o poți face alături de prietenii tăi.
Folosești preponderent grăsimi
În timpul exercițiilor de intensitate scăzută până la moderată, cum ar fi mersul pe jos, corpul tău utilizează în principal grăsimile ca sursă de energie, mai degrabă decât carbohidrații. Practic, vizează în mod direct grăsimea corporală.
Arzi calorii
Mersul pe jos, în special cel în ritm rapid înseamnă o modalitate eficientă de a arde calorii. Numărul de calorii pe care le poți arde depinde de factori precum: viteza, distanța și greutatea corporală. Acesta poate varia în funcție de caracteristicile fiecărei persoane. Pentru a maximiza arderea grăsimilor, se recomandă să mergi într-un ritm alert pentru o perioadă lungă de timp.
Reduci grăsimea abdominală
Dacă te întrebi cum te poate ajuta mersul pe jos, gândește-te că-ți poate reduce grăsimea abdominală. Depozitarea multor grăsimi în jurul secțiunii mediane se asociază cu un risc crescut de boli precum diabetul de tip 2 și afecțiunile cardiace. Practicarea regulată de exerciții aerobice de intensitate moderată, cum ar fi mersul pe jos, se asociază cu un nivel mai scăzut de a depune grăsime abdominală în exces, conform Boxrox.
Protejezi mușchii slabi
Mersul pe jos îți protejează mușchii slabi. Din punctul de vedere metabolic, mușchiul este activ și arde mai multe calorii în repaus decât grăsime. Dacă păstrezi masa musculară prin mers și incluzi antrenamente de forță, poți menține o rată metabolică mai mare, ceea ce susține pierderea de grăsime pe termen lung.
Practici o activitate accesibilă cu un impact redus
Mersul pe jos este o activitate cu impact redus. Acesta pune mai puțin stres asupra articulațiilor, în comparație cu exercițiile de mare impact, cum ar fi alergarea sau săriturile. Din acest motiv se potrivește multor persoane cu diferite niveluri de capacitate fizică și vârstă. În plus, mersul pe jos nu necesită echipament special sau spații amenajate.
Obții beneficii mentale și emoționale
Dacă te întrebi cum te poate ajuta mersul pe jos, gândește-te că poate contribui la menținerea bunăstării mentale și emoționale. Poate îmbunătăți starea de spirit, poate reduce stresul, poate stimula creativitatea și poate crește claritatea mentală generală. Mersul pe jos Aaută la reducerea alimentației emoționale, încurajează adoptarea unui stil de viață sănătos și facilitează pierderea grăsimii corporale.
Incluzi o activitate pe termen lung
Unul dintre factorii importanți în pierderea eficientă a grăsimilor este consecvența. Mersul pe jos este o activitate durabilă care poate fi ușor inclusă în rutina ta zilnică. Poate fi menținută pe termen lung și poate duce la pierderea treptată a grăsimilor pe termen lung.
De asemenea, mersul pe jos are numeroase beneficii: menține oasele puternice, îmbunătățește echilibrul, crește capacitatea pulmonară și cardiovasculară.
Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.