Cum să scapi de grăsimea de pe șolduri. Metode eficiente pentru a te menține în formă

Simina Dragut
Simina Dragut
Publicat: 3 martie 2024, 08:13

Dacă îți dorești să menții în formă anumite zone ale corpului, poți face acest lucru cu ajutorul exercițiilor fizice și al unei diete echilibrate. Pe lângă acestea, alți factori precum schimbările hormonale și stresul îți pot influența greutatea. Află cum să scapi de grăsimea de pe șolduri.

Reclamă

Pentru a reduce țesutul adipos în exces, poate fi nevoie să-ți examinezi stilul de viață pentru a descoperi unde poți face modificări benefice. Dezvoltarea mușchilor și schimbările alimentare te pot ajuta să obții rezultatele dorite.

Cum să scapi de grăsimea de pe șolduri

Un program de antrenament te poate ajuta să-ți menții o greutate optimă. Dacă suferi de o afecțiune cronică sau urmezi un tratament medical poate fi necesar să discuți cu medicul tău înainte de a stabili o rutină de exerciții fizice.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pentru a slăbi, se recomandă să faci exerciții fizice de minim 2 ori pe săptămână. Există tipuri de exerciții pe care le poți face acasă sau la sală, cu sau fără greutăți.

Mersul pe jos poate fi eficient pentru a slăbi. Îl poți efectua în propriul ritm, îl poți face oricând și necesită un echipament minim.

Reclamă

În plus, o mai mare atenție acordată dietei și substanțelor nutritive pe care le consumi zilnic poate avea un impact semnificativ. De aceea, este important să selectezi alimente sănătoase și să nu mănânci în exces preparate procesate.

Dacă te întrebi cum să scapi de grăsimea de pe șolduri, află că o serie de factori suplimentari îți pot influența greutatea și masa de grăsime corporală. Stresul cronic și nivelurile mai ridicate ale hormonului de stres numit cortizol pot indica o viitoare creștere semnificativă în greutate.

De asemenea, ar putea exista o legătură între durata somnului și obezitate. Iar în cazul persoanelor aflate la menopauză, se poate ca schimbările hormonale să afecteze aportul alimentar și nivelurile de activitate fizică.

Reclamă

Dietă

Fiecare dietă are propriile sale puncte tari și puncte slabe. Este indicat să ceri sfatul unui medic înainte de a face orice modificări semnificative în dietă.

Totodată, pentru o alimentație sănătoasă: include alimente integrale și alimente de origine vegetală, redu consumul de zahăr, limitează consumul de alimente procesate, stabilește o anumită mărime a porției și limitează consumul de alcool.

Dacă vrei să știi cum să scapi de grăsimea de pe șolduri, gândește-te că un microbiom intestinal sănătos are un rol important în menținerea unei greutăți optime și a masei grase. Atât dieta, cât și moștenirea genetică a unei persoane pot influența compoziția bacteriilor. Un aport ridicat de fibre poate fi benefic pentru sănătatea microbiomului intestinal.

Hidratare

Menținerea hidratării este cel mai bun mod de a elimina toxinele din organism și de a-ți stimula metabolismul. Bea cel puțin 3 litri de apă în fiecare zi pentru a vedea modificări vizibile în: greutatea corpului, pielea și funcționarea creierului. De asemenea, poți adăuga ierburi și condimente pentru a obține un gust mai plăcut, conform Stylecraze.

Fandări

Dacă vrei să afli cum să scapi de grăsimea de pe șolduri, poți încerca să faci fandări. Pentru început, trebuie să stai drept, cu picioarele unite. Apoi se face un pas înainte și se îndoaie treptat genunchii până când picioarele rămân în unghi drept. După aceea, împinge piciorul înapoi în sus pentru a relua poziția de pornire. Acest exercițiu se execută pentru fiecare picior în parte.

Genuflexiuni

Pentru a face genuflexiuni în siguranță, ar trebui să stai cu picioarele depărtate, în funcție de lățimea umerilor. Picioarele se îndreaptă în față, iar mâinile se întind în fața corpului. Se coboară trunchiul ca și cum ar fi așezat, atât cât poți de mult, pentru a nu te simți inconforabil. Apoi, te ridici încet.

Antrenament de mare intensitate în interval (HIIT)

Când vrei să afli cum să scapi de grăsimea de pe șolduri, poți încerca antrenamentul de mare intensitate în interval. HIIT presupune alternarea de sesiuni scurte de exerciții de intensitate mai mare cu perioade scurte de recuperare. Acesta poate ajuta la reducerea masei corporale totale și a circumferenței taliei dacă îl practici de minim 3 ori pe săptămână.

Antrenamentul continuu de intensitate moderată poate fi la fel de eficient, însă necesită mai mult timp pentru a atinge rezultatele dorite, potrivit Medical News Today.

Ridicări de picioare în timp ce ești întins pe o parte laterală

Întinde-te pe partea dreaptă a corpului, cu genunchiul îndoit la 90 de grade. Sprijină-te pe celălalt picior, astfel încât să fie aliniat cu spatele. Ridică piciorul pe care îl ții în sus cât poți de mult, apoi coboară-l încet. Repetă exercițiul pentru fiecare picior.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Te-ar mai putea interesa și
Obiceiuri sănătoase pentru a trăi mult. Cum îți pot crește durata de viață
Obiceiuri sănătoase pentru a trăi mult. Cum îți pot crește durata de viață
Obiceiuri sănătoase pentru a trăi mult. Cum îți pot crește durata de viață
articol cu video
Metode rapide de eliminare a grăsimii abdominale. Cum poți obține un aspect estetic
Metode rapide de eliminare a grăsimii abdominale. Cum poți obține un aspect estetic
Metode rapide de eliminare a grăsimii abdominale. Cum poți obține un aspect estetic
Cele mai bune ceaiuri pentru a scăpa de kilogramele în plus. Sfaturi utile pentru a pierde în greutate
Cele mai bune ceaiuri pentru a scăpa de kilogramele în plus. Sfaturi utile pentru a pierde în greutate
Cele mai bune ceaiuri pentru a scăpa de kilogramele în plus. Sfaturi utile pentru a pierde în greutate
Reclamă
PARTENERI
icon