Cele mai bune condimente pentru slăbit. Cum te pot ajuta să scapi de kilogramele în plus

Simina Dragut
Simina Dragut
Publicat: 18 ianuarie 2024, 07:58

Dacă vrei să atingi o greutate ideală poți încerca să adaugi în dietă câteva mirodenii. Pe lângă proprietățile medicinale recunoscute, te pot ajuta să scapi de kilogramele în plus. Citește despre cele mai bune condimente pentru slăbit.

Reclamă

Condimentele au arome intense și pot oferi numeroase beneficii pentru sănătate. Acestea pot avea un impact semnificativ asupra caloriilor pe care le incluzi în alimentație. În plus, unele includ în compoziție mai multe substanțe nutritive, precum: proteine, carbohidrați și grăsimi.

Cele mai bune condimente pentru slăbit

Condimentele conțin o serie de substanțe nutritive esențiale pentru sănătate, cum ar fi: magneziu, calciu și fier. Majoritatea asigură proprietăți antioxidante și compuși fenolici precum flavonoidele, care îmbunătățesc absorbția nutrienților în organism.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

O parte dintre mirodenii au propriile caracteristici benefice. De exemplu, boiaua are un profil bogat în vitamina A, iar turmericul oferă proprietăți antibacteriene, care pot scurta durata de vindecare a rănilor, potrivit HealthifyMe.

Piper negru

Piperul negru are în compoziție piperina, care poate îmbunătăți funcția metabolică și poate diminua depozitarea grăsimilor în organism. Poți folosi piperul negru pentru a preveni instalarea obezității și a-ți întări imunitatea.

Reclamă

Usturoi

Usturoiul oferă proprietăți de ardere a grăsimilor și se regăsește printre cele mai bune condimente pentru slăbit. Usturoiul poate arde grăsimea corporală deoarece poate mări temperatura generală a organismului. Poate crește rata metabolică, ceea ce poate sprijini corpul să piardă în greutate într-un mod mai eficient. Mai mult, usturoiul poate suprima pofta de mâncare și poate asigura senzație de sațietate pe parcursul zilei.

Ardei iute roșu

Ardeiul iute roșu se digeră ușor în stomac și poate atenua senzația de foame. Acesta poate ajuta la diminuarea colesterolului rău, mai precis a colesterolului LDL, ceea ce poate determina îmbunătățirea sănătății inimii. Capsaicina prezentă în acesta asigură proprietăți termogenice, care sprijină arderea grăsimilor.

Ginseng

Ginsengul este un condiment frecvent utilizat în medicina tradițională chinezească și se numără printre cele mai bune condimente pentru slăbit, conform MedicineNet. Ginsengul poate stimula pierderea în greutate pentru că poate modifica producerea de grăsime și poate încetini absorbția acesteia în corp.

Reclamă

Fenicul

Feniculul poate reduce apetitul și are un conținut bogat în: vitamina A, vitamina C și vitamina D. Proprietățile sale antioxidante pot susține o digestie mai bună. O digestie eficientă poate sprijini procesul de slăbire.

De asemenea, oferă concentrații ridicate de fibre, care îți pot asigura senzație de sațietate pe parcursul zilei. Astfel, te poate împinge să consumi o cantitate mai mică de alimente și să eviți gustările între mese.

Cardamom

Cardamomul poate stimula metabolismul și poate contribui la arderea grăsimilor într-un mod mai eficient, fiind unul dintre cele mai bune condimente pentru slăbit. Acesta te poate ajuta să scapi de kilogramele în plus deoarece poate preveni: constipația, indigestia și retenția de apă. Conține melatonină, o substanță care accelerează mecanismul de ardere a grăsimilor din organism. Mai mult, contribuie la eliminarea excesului de apă din corp, sub formă de urină.

Scorțișoară

Scorțișoara conține compuși antioxidanți și antiinflamatori și poate sprijini procesul de slăbire. În mod natural, poate diminua apetitul și poate accelera metabolismul. Poate acționa ca un stimulent al insulinei și poate contribui la o metabolizare mai eficientă a zahărului.

Una dintre principalele cauze ale excesului de greutate corporală este rezistența la insulină. Zahărul se transformă în grăsime dacă organismul nu-l absoarbe prin metabolism.

Mai mult, scorțișoara este un condiment care atenuează sindromul premenstrual. Aceasta se regăsește în două forme: Cinnamomum verum și Cinnamomum cassia.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Te-ar mai putea interesa și
Condimente pentru vară. Cum îți pot sprijini sănătatea organismului
Condimente pentru vară. Cum îți pot sprijini sănătatea organismului
Condimente pentru vară. Cum îți pot sprijini sănătatea organismului
Condimente cu proprietăți antiinflamatoare. Efectele asupra organismului
Condimente cu proprietăți antiinflamatoare. Efectele asupra organismului
Condimente cu proprietăți antiinflamatoare. Efectele asupra organismului
Condimente pentru sănătatea ficatului. Cum îți pot proteja acest organ vital
Condimente pentru sănătatea ficatului. Cum îți pot proteja acest organ vital
Condimente pentru sănătatea ficatului. Cum îți pot proteja acest organ vital
Reclamă
PARTENERI
icon