De ce este cardamomul un superaliment. Ce beneficii poate aduce dietei tale

Simina Dragut
Simina Dragut
Publicat: 16 noiembrie 2023, 07:02

Cardamomul este un condiment puternic, ce poate avea proprietăți medicinale și beneficii alimentare. Acesta poate reduce inflamația din organism, poate crește apetitul și poate facilita pierderea în greutate. Află de ce este cardamomul un superaliment.

Reclamă

Poate aduce multe avantaje dacă îl incluzi în dieta ta. Este un condiment popular în multe părți ale lumii, fiind originar din zonele Asiei, mai exact din țări precum: India, Indonezia, Pakistan și Bangladesh. Această mirodenie are un gust cald de plante și o aromă care seamănă cu o combinație de: eucalipt, mentă și piper.

De ce este cardamomul un superaliment

Cardamomul are flori albe și face parte din familia de plante Zingiberaceae, care include și ghimbirul. Poate arde calorii și poate menține o greutate corporală optimă în timp ce crește apetitul și consumul de alimente. Acesta poate asigura consumul de energie și poate reduce masa de grăsime. Acesta modulează circuitele neuronale care reglează lipoliza țesutului adipos și metabolismul oxidativ mitocondrial în ficat și mușchii scheletici. Poate fi utilizat pentru a crește apetitul persoanelor aflate în perioada de convalescență.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cardamomul poate susține sănătatea generală. Acesta poate avea multiple roluri în organism: antidiabetic, antibacterian, antioxidant, antimutagen, antiinflamator, de protecție a ficatului, de protecție a inimii și chimioprotector, mai exact de agent ce poate reduce efectele chimioterapiei.

În plus, semințele de cardamom pot fi folosite în diferite industrii, inclusiv în: industria sportului, alimentelor funcționale și suplimentelor alimentare pentru a favoriza producția de alimente mai sănătoase, potrivit News Medical.

Reclamă

De asemenea, există o gamă largă de potențiale produse de sănătate concepute din cardamom și compușii săi naturali. Poate fi o plantă sustenabilă datorită conținutului nutritiv, care poate încuraja dezvoltarea economiei multor zone defavorizate.

Poate reduce inflamația

Dacă te întrebi de ce este cardamomul un superaliment, află că are proprietăți antiinflamatorii. Poate reduce inflamația de grad scăzut care poate cauza inflamație cronică și dezvoltarea anumitor boli. Acest lucru se poate datora mai multor compuși bioactivi prezenți în cardamom.

De asemenea, consumul de alimente antiinflamatoare te poate ajuta, dacă suferi de inflamație în corp. Poți încerca să incluzi în dietă: fructe de pădure, pește gras, ardei iuți, ceai verde, ciuperci, struguri, ulei de măsline extravirgin, roșii, avocado sau ciocolată neagră.

Reclamă

Poate avea proprietăți antibacteriene

Cardamomul poate avea proprietăți antibacteriene, care ar putea fi utile pentru a trata infecții. Uleiul său esențial este eficient împotriva tulpinilor bacteriene comune precum: Staphylococcus aureus, Salmonella typhi, Escherichia coli, Streptococcus mutans și Candida albicans.

De asemenea, extractul de cardamom poate avea efecte antibacteriene împotriva Porphyromonas gingivalis și a altor tulpini de bacterii întâlnite frecvent în infecțiile parodontale.

Poate reduce hipertensiunea arterială

Cardamomul poate ajuta la reducerea hipertensiunii arteriale, conform VeryWellHealth. Acesta ar putea scădea tensiunea arterială sistolică și tensiunea arterială diastolică. Măsurarea presiunii sistolice în artere se realizează când inima bate și presiunea diastolică în artere se realizează când inima se odihnește între bătăi.

Poate diminua riscul de apariție a sindromului metabolic

Dacă vrei să știi de ce este cardamomul un superaliment, gândește-te că poate diminua șansele de a dezvolta sindromul metabolic. Sindromul metabolic reprezintă un grup de afecțiuni care se dezvoltă împreună și cresc riscul de apariție a: accidentului vascular cerebral, bolilor de inimă și diabetului de tip 2. Ar putea ameliora afecțiunile care conduc la instalarea sindromului metabolic. Acesta poate avea capacitatea de a reduce: colesterolul, nivelurile de zahăr din sânge și tensiunea arterială. În plus, poate modula genele care cauzează obezitate și poate diminua simptomele rezistenței la insulină.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Te-ar mai putea interesa și
Fructe bogate în vitamina K. Cum îți pot completa dieta
Fructe bogate în vitamina K. Cum îți pot completa dieta
Fructe bogate în vitamina K. Cum îți pot completa dieta
Proprietățile medicinale ale apei cu castraveți. Cum îți poate completa dieta
Proprietățile medicinale ale apei cu castraveți. Cum îți poate completa dieta
Proprietățile medicinale ale apei cu castraveți. Cum îți poate completa dieta
Alimente pentru sănătatea prostatei. Ce impact pot avea asupra organismului
Alimente pentru sănătatea prostatei. Ce impact pot avea asupra organismului
Alimente pentru sănătatea prostatei. Ce impact pot avea asupra organismului
Reclamă
PARTENERI
icon