Ceaiuri pentru sănătatea pielii și a părului. Cum îți pot îmbunătăți aspectul tenului

Publicat: 29 ianuarie 2024, 06:19

Pe lângă acțiunea de a ameliora sau trata diferite afecțiuni și boli, ceaiurile pot fi eficiente pentru a sprijini aspecte ale funcționării organismului. Acestea pot avea o serie de întrebuințări. Citește despre ceaiuri pentru sănătatea pielii și a părului.

Există câteva ceaiuri, care asigură proprietăți medicinale și pot avea unele efecte de înfrumusețare. Acestea pot ajuta la tratarea unor afecțiuni dermatologice și pot contribui la atenuarea imperfecțiunilor de la nivelul tenului și al scalpului.

Ceaiuri pentru sănătatea pielii și a părului

Se găsesc o varietate de ceaiuri, care pot ameliora sau trata majoritatea afecțiunilor pielii și părului. Datorită proprietăților antioxidante sunt recunoscute pentru efectele antiinflamatoare și de încetinire a procesului de îmbătrânire, atunci când le aplici topic.

Alături de efectele benefice asupra sănătății, unele ceaiuri se folosesc ca parte a numeroase tratamente de înfrumusețare. Acestea pot îmbunătăți aspectul tenului.

Ceai verde

Dacă îl folosești la preparea unei măști pentru față, poate acționa ca exfoliator. Acesta poate diminua producerea de sebum în exces. Când îl aplici extern, taninurile din ceaiul verde pot reduce mătreața și pot oferi luciu părului.

Ceai de lavandă

Lavanda este recunoscută pentru efectele de calmare și atenuare a stărilor de stres. Poate lupta împotriva tuturor tipurilor de infecții de la nivelul pielii, fiind printre aceste ceaiuri pentru sănătatea pielii și a părului. Poate trata căderea părului și poate ameliora mătreața, conform Times of India.

Ceai de ghimbir

Ceaiul de ghimbir are proprietăți antiseptice, care pot trata imperfecțiunile de la nivelul pielii. Acesta poate atenua culoarea bronzului și a pigmentării nedorite. În plus, poate reduce căderea părului și poate uniformiza suprafețele pielii unde culoarea diferă în unele porțiuni.

Kombucha

Kombucha, denumit și ceai kombucha, reprezintă un tip de ceai, ușor fermentat, care se obține din: drojdie, bacterii și zahăr. Acesta îți poate detoxifia și hidrata pielea. În același timp, poate îmbunătăți: elasticitatea, textura și tonul pielii.

De asemenea, kombucha poate sprijini digestia, datorită conținutului de probiotice și acizi organici. Poate fi inclus în dietă ca o alternativă mai sănătoasă la sucurile zaharoase.

Ceai de lemongrass

Ceaiul de lemongrass poate acționa ca un agent de detoxifiere, care îți poate curăța organismul de toxine. În același timp, te poate ajuta să scapi de petele pigmentare și de acnee, dacă îl aplici rece, zilnic pe față, fiind printre aceste ceaiuri pentru sănătatea pielii și a părului.

Ceai oolong

Dacă îl pui sub forma unei paste pe piele, poate reduce ridurile și petele pigmentare de culoare închisă. Antioxidanții prezenți pot contribui la eliminarea toxinelor din piele și la diminuarea petelor cauzate de înaintarea în vârstă. Mai mult, te poate proteja împotriva efectelor dăunătoare ale razelor ultraviolete.

Ceai de busuioc sfânt (tulsi)

Ceaiul de busuioc sfânt poate avea efecte asupra sistemului nervos și poate induce o stare de relaxare. Este un adaptogen puternic care nu suprastimulează glandele suprarenale, ceea ce îl face util pentru persoanele care suferă de acnee sau de stres, potrivit Ingrid Raphael. Acesta poate echilibra cortizolul și nivelul de zahăr din sânge și poate diminua anxietatea.

Ceai Matcha

Ceaiul Matcha este printre aceste ceaiuri pentru sănătatea pielii și a părului, fiind preluat din cultura japoneză. În mod normal, are o culoare verde și un conținut bogat în clorofilă. Acesta asigură proprietăți antioxidante și poate ajuta la detoxifierea pielii. De asemenea, poate avea efecte benefice dacă îl aplici pe piele.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Te-ar mai putea interesa și
Cum influențează dieta apariția cariilor. Care sunt categoriile de alimente care pot afecta sănătatea dinților
Cum influențează dieta apariția cariilor. Care sunt categoriile de alimente care pot afecta sănătatea dinților
Efectele consumului excesiv de ceai de lămâie. Ce se întâmplă când bei o cantitate mare din această băutură
Efectele consumului excesiv de ceai de lămâie. Ce se întâmplă când bei o cantitate mare din această băutură
Proprietățile ceaiului Pu-Erh. Efectele acestei băuturi în organism
Proprietățile ceaiului Pu-Erh. Efectele acestei băuturi în organism
PARTENERI