Ceaiuri împotriva durerilor. Cum te pot ajuta să ameliorezi simptomele

Publicat: 14 ianuarie 2024, 06:39

Durerile îți pot afecta activitatea zilnică și starea de bine. Înainte de a apela la tratamente medicamentoase pentru a le ameliora simptomele, poți încerca remedii naturiste. Citește despre ceaiuri împotriva durerilor.

Ceaiurile pot fi alternative eficiente pentru medicamentele tradiționale, mai ales în cazul formelor ușoare ale simptomelor. Acestea pot calma: inflamația, durerea cronică și alte disconforturi. În plus, le poți prepara singur acasă.

Ceaiuri împotriva durerilor

Există mai multe ceaiuri, care pot fi eficiente în tratarea durerilor. Cel mai eficient tip de ceai se alege în funcție de nevoile fiecărei persoane.

De asemenea, reacția organismului la diferite remedii naturiste poate varia. Dacă vrei să consumi pe termen lung un anumit tip de ceai se recomandă să ceri sfatul unui medic.

Ceai verde

Printre principalele efecte ale ceaiului verde se regăsesc proprietățile antiinflamatoare. Acestea se datorează antioxidaților prezenți în compoziție, care poartă denumirea de catechine. Cea mai mare pondere o are galatul de epigalocatechină. Acesta poate lupta împotriva efectelor dăunătoare ale radicalilor liberi, potrivit Bru Tea.

Ceai de ghimbir

Ceaiul de ghimbir poate fi eficient pentru ameliorarea inflamației și durerii, fiind printre aceste ceaiuri împotriva durerilor. Ghimbirul conține compuși numiți gingeroli și shogaoli, substanțe ce oferă proprietăți antiinflamatoare și analgezice în organism. Acestea diminuează producția de citokine inflamatorii, inhibă activarea receptorilor durerii și diminuează efectele stresului oxidativ. Mai mult, asigură efecte antibacteriene.

Ceai de lavandă

Ceaiul de lavandă reprezintă un remediu natural eficient pentru anxietate și durere. Lavanda conține un compus numit linalol, cunoscut pentru efectele sale relaxante.

Linalolul poate asigura efecte calmante și poate reduce nivelului de stres din corp. Mai mult, are proprietăți analgezice, potențial utile în reducerea durerii. Poate atenua inflamația și senzația de greață.

De asemenea, lavanda poate ameliora insomnia. Mirosul său are efecte relaxante și poate ameliora simptomele de anxietate.

Ceai de izmă bună

Ceaiul de izmă bună poate fi util pentru ameliorarea durerilor de stomac și a simptomelor balonării și se regăsește printre aceste ceaiuri împotriva durerilor. Acesta conține un compus numit mentol, care sprijină contracțiile intestinale și durerea asociată. Mentolul poate scădea temperatura în zonele afectate și poate contribui la reducerea inflamației și durerii. În plus, ceaiul de izmă bună poate atenua senzațiile de greață și vărsăturile.

Ceai de busuioc sfânt (Ceai tulsi)

Ceaiul de busuioc sfânt, denumit și ceai tulsi, asigură proprietăți antiinflamatoare, care pot ameliora durerea și pot diminua: tensiunea arterială, colesterolul și nivelul de zahăr din sânge. În frunzele și semințele plantelor de busuioc sfânt există compuși, care pot reduce nivelul de acid uric. Acidul uric crescut poate determina afecțiuni inflamatorii și artrită, conform The Good Body.

Ceai de turmeric

Ceaiul de turmeric poate avea efecte benefice pentru ameliorarea inflamației și durerii, datorită compusului numit curcumină. Mai mult, poate susține îmbunătățirea sănătății inimii și reducerea nivelului de colesterol. În plus, curcumina oferă proprietăți antioxidante puternice, care contribuie la combaterea inflamației și a efectelor cauzate de radicalii liberi în corp.

Ceai de măceșe

Ceaiul de măceșe are un conținut bogat în antioxidanți, care mențin sănătatea celulelor din corp și este unul dintre aceste ceaiuri împotriva durerilor. Proprietățile sale antiinflamatoare pot reduce: durerile articulare, inflamația și rigiditatea. Mai mult, poate atenua simptomele artritei.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Te-ar mai putea interesa și
Operația cu laser pentru dinți. La ce se folosește în stomatologie
Operația cu laser pentru dinți. La ce se folosește în stomatologie
Efectele consumului excesiv de ceai de lămâie. Ce se întâmplă când bei o cantitate mare din această băutură
Efectele consumului excesiv de ceai de lămâie. Ce se întâmplă când bei o cantitate mare din această băutură
Proprietățile ceaiului Pu-Erh. Efectele acestei băuturi în organism
Proprietățile ceaiului Pu-Erh. Efectele acestei băuturi în organism
PARTENERI