Disconfortul cauzat de balonare îți poate strica starea de bine și te poate împiedica să-ți desfășori activitățile zilnice așa cum ai face-o în mod obișnuit. Înainte de a apela la medicamente, poți încerca remedii naturiste pentru a ameliora simptomele neplăcute. Citește despre ceaiuri pentru a trata balonarea.
Există mai multe tipuri de ceai care pot fi eficiente pentru ameliorarea balonării, în special ceaiurile din plante. Ierburile eficiente împotriva balonării includ plantele carminative. Acestea relaxează mușchii tractului digestiv pentru a atenua crampele și balonarea. În plus, sprijină: digestia, absorbția și motilitatea.
Ceaiuri pentru a trata balonarea
Senzația de balonare este o senzație de disconfort în care îți simți partea superioară a abdomenului plină și tare. De asemenea, zona afectată se poate umfla din cauza gazelor intestinale, care pot fi prezente în exces.
Ceaiurile din ierburi amare și rădăcini pot fi cele mai eficiente în susținerea unei digestii sănătoase. Majoritatea simptomelor de balonare sunt cauzate de factori, precum: stres, menstruație, deshidratare sau o sensibilitate alimentară.
Ceai de cimbru
Cimbrul este un ingredient împotriva balonării, cu proprietăți carminative, care contribuie la ameliorarea tensiunii musculare din tractul gastrointestinal. Poți adăuga crenguțe de cimbru proaspăt sau cimbru uscat într-o cană cu apă fierbinte pentru a obține ceai.
Ceai de pelin
Printre aceste ceaiuri pentru a trata balonarea se regăsește și cel de pelin. Un bitter digestiv din plante poate contribui la intensificarea proceselor digestive naturale, conform Real Simple. Bitterele pentru digestie pot fi preparate atât sub formă de tincturi, cât și sub formă de ceaiuri.
Pelinul poate fi eficient împotriva unei varietăți de probleme gastrointestinale, inclusiv: indigestie, gastrită (inflamația mucoasei stomacului), dureri de stomac, gaze și ulcere. Lăsate netratate, acestea pot cauza balonare.
Ceai din rădăcină de păpădie
Ceaiul din rădăcină de păpădie poate fi eficient în tratarea simptomelor balonării. Această plantă poate ameliora inflamația în întreg tractul gastrointestinal. De asemenea, poate fi folosit în tratarea: refluxului gastric, indigestiei, gastritei, ulcerelor și colitei sau inflamației colonului.
Ceai de hibiscus
Ceaiul de hibiscus este unul dintre aceste ceaiuri pentru a trata balonarea, potrivit Byrdie. Atunci când le fierbi, florile de hibiscus produc o aromă dulce, asemănătoare merișorului. Flavonoidele din hibiscus pot contribui la reglarea hormonului numit aldosteron.
Ceai din semințe de chimen
Semințele de chimen și uleiul lor pot fi folosite pentru a trata o gamă întreagă de simptome digestive, inclusiv: sindromul colonului iritabil, arsuri la stomac, balonare și spasme gastrointestinale. Acestea pot avea proprietăți antimicrobiene, care pot susține dezvoltarea bacteriilor benefice din intestin și pot acționa ca probioticele.
Ceai din rădăcină de brusture
Extractul din rădăcină de brusture poate reduce moderat producția de acid din stomac, iar ceaiul obținut se numără printre aceste ceaiuri pentru a trata balonarea. Dacă suferi de reflux gastric, unde producția excesivă de acid declanșează simptome de balonare, ceaiul din rădăcină de brusture le poate ameliora.
Ceai din rădăcină de gențiană
Rădăcina de gențiană se folosește frecvent în practicile medicinale tradiționale pentru a calma durerile de stomac și pentru a susține digestia. Proprietățile sale medicinale se datorează parțial numărului ridicat de compuși bioactivi vegetali pe care îi conține. Aceștia diminuează inflamația în întregul corp, inclusiv în tractul gastrointestinal, care ar putea cauza balonare și gaze.
Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.