Ce este indicat să știi despre ceaiul alb. Beneficiile pe care le poate oferi pentru sănătate

Publicat: 13 martie 2024, 08:00

Ceaiul alb se obține din planta Camellia sinensis, fiind cel mai puțin procesat tip de ceai. Datorită aromei sale plăcute se consideră a fi una dintre cele mai consumate băuturi de pe planetă. Află ce este indicat să știi despre ceaiul alb.

Ceaiul alb se produce prin culegerea mugurilor și frunzelor plantei de ceai înainte să se deschidă complet. Firelor foarte mici și albe ale mugurilor prezente în momentul culesului se datorează denumirea de ceai alb pentru care este recunoscut.

Ce este indicat să știi despre ceaiul alb

Există mai multe varietăți de ceai alb, precum: ceai alb cu ac de argint, ceai de bujor alb, ceai alb Ceylon, ceai alb Darjeeling sau ceai Pu – Erh. Pe lângă aroma caracteristică, aceste ceaiuri pot fi folosite datorită proprietăților lor medicinale, conform Web MD.

Ceaiul alb are un profil nutritiv bogat în antioxidanți, cum ar fi: flavonoide, polifenoli și taninuri. Acesta are în compoziție mai mulți antioxidanți decât alte ceaiuri deoarece este procesat la un nivel minim. De asemenea, conține macronutrienți, cum ar fi proteine și grăsimi.

Totuși, din cauza cofeinei din compoziție poate cauza anxietate și insomnie. În plus, se recomandă evitarea consumului în timpul sarcinii sau alăptării.

Poate avea efecte antiinflamatoare

Dacă vrei să afli ce este indicat să știi despre ceaiul alb, gândește-te că poate avea efecte antiinflamatoare. Pudra de ceai alb ar putea fi eficientă împotriva inflamației celulelor pielii, cauzate de radicalii liberi. În plus, persoanele care beau ceai au un risc mai mic de a dezvolta boli de inimă. Această proprietate s-ar putea datora faptului că polifenolii din ceaiul alb pot relaxa vasele de sânge.

Mai mult, dacă suferi de inflamație, poți încerca să consumi carbohidrați antiinflamatori. Printre cei mai buni poți găsi: hrișcă, ovăz, spelt, cartofi mov, orez brun, fasole neagră sau sorg.

Poate reduce rezistența la insulină

Insulina este un hormon produs de organismul uman, care ajută la echilibrarea zahărului din sânge. Rezistența la insulină, apare când corpul tău nu răspunde bine la insulină și poate provoca probleme cronice de sănătate, cum ar fi diabetul și sindromul metabolic. Ceaiul alb ar putea reduce rezistența la insulină.

Poate reduce riscul de a dezvolta osteoporoză

Dacă te întrebi ce este indicat să știi despre ceaiul alb, află că poate reduce riscul de a dezvolta osteoporoză. Radicalii liberi cauzează inflamație. De aceea pot accelera osteoporoza, o boală care afectează oasele. Catechinele din ceaiuri, inclusiv din ceaiul alb, pot interfera cu celulele care descompun oasele și pot reduce riscul de a dezvolta osteoporoză.

Poate încetini procesul de îmbătrânire a pielii

Factorii de mediu au un rol major în îmbătrânirea externă, în timp ce factorii interni, cum ar fi radicalii liberi, afectează îmbătrânirea internă. Ceaiul alb poate ajuta la încetinirea îmbătrânirii pielii atât în ​​exterior, cât și în interior. Ceaiul alb aplicat pe piele contribuie la protejarea pielii de daunele razelor ultraviolete, iar polifenolii săi pot încetini îmbătrânirea prematură.

Poate susține sănătatea părului

Când vrei să afli ce este indicat să știi despre ceaiul alb, gândește-te că poate susține sănătatea părului, potrivit Sencha Tea Bar. Antioxidantul numit galat de epigalocatechină îmbunătățește creșterea părului și previne căderea sa prematură. De asemenea, ceaiul alb protejează împotriva daunelor cauzate de soare, ceea ce poate ajuta la prevenirea uscării părului în lunile de vară.

Poate diminua riscul de a dezvolta cancer

Ceaiul alb ar putea avea efecte anticancerigene și poate diminua riscul de apariție a cancerului. Acesta ar putea distruge diferite tipuri de celule canceroase pulmonare și ar putea opri creșterea și răspândirea celulelor canceroase în colon.

Poate îmbunătăți sănătatea dentară

Ceaiul alb conține substanțe benefice pentru sănătatea dentară: taninuri, fluor și catechine. Aceste componente ajută la prevenirea cariilor deoarece întăresc smalțul, care protejează împotriva daunelor acide cauzate de bacterii. Catechinele, care sunt o clasă de flavonoide, contribuie la prevenirea creșterii plăcii pe suprafața dinților.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Te-ar mai putea interesa și
Cum influențează dieta apariția cariilor. Care sunt categoriile de alimente care pot afecta sănătatea dinților
Cum influențează dieta apariția cariilor. Care sunt categoriile de alimente care pot afecta sănătatea dinților
Efectele consumului excesiv de ceai de lămâie. Ce se întâmplă când bei o cantitate mare din această băutură
Efectele consumului excesiv de ceai de lămâie. Ce se întâmplă când bei o cantitate mare din această băutură
Proprietățile ceaiului Pu-Erh. Efectele acestei băuturi în organism
Proprietățile ceaiului Pu-Erh. Efectele acestei băuturi în organism
PARTENERI