Laptele de cocos se obține din amestecul pulpei rase a nucii de cocos cu apă. Acesta poate fi o variantă utilă pentru persoanele care nu pot bea lapte de origine animală din cauza a diferite afecțiuni, precum intoleranța la lactoză, sau urmează o dietă vegană. Citește care sunt beneficiile laptelui de cocos.
Nuca de cocos, denumită științific cocos nucifera, aparține familiei palmierului, Arecaceae. Aceasta provine din: Malaezia, Polinezia și sudul Asiei. Deseori, este inclusă în categoria nucilor, când, de fapt, specialiștii o clasifică drept fruct.
Beneficiile laptelui de cocos
În mod natural, nuca de cocos are concentrații ridicate de grăsimi, inclusiv de grăsimi saturate. În același timp, produsul conservat oferă un conținut redus de grăsimi, aproximativ jumătate din grăsimea naturală a fructului. În plus, ficatul metabolizează repede acizii grași cu lanț mediu din nuca de cocos în energie.
Laptele de cocos nu conține lactoză și poate fi folosit ca înlocuitor de lapte pentru cei cu intoleranță la lactoză. Apar rar reacțiile alergice la nucă de cocos. Câteodată poate cauza dermatită de contact și sensibilizare la polenul copacului.
De asemenea, zahărul de cocos este în topul îndulcitorilor naturali. Acesta asigură un indice glicemic mult mai scăzut decât cel al zahărului.
Poate întări imunitatea
Beneficiile laptelui de cocos includ proprietățile acidului lauric. Acesta poate diminua riscul de a contracta o infecție și poate întări răspunsul imunitar. De asemenea, poate ajuta la combaterea ulcerului și a infecțiilor localizate la nivelul stomacului și a mucoasei sale.
Te poate ajuta să scapi de kilogramele în plus
Datorită conținutului ridicat de electroliți și grăsimi saturate, îl poți include într-o dietă de slăbit deoarece te poate ajuta să scapi de kilogramele în plus. Te face să simți senzație de sațietate, fără a crește glicemia. În plus, este mai puțin probabil să se transforme în grăsime, conform BBC Good Food.
Poate avea proprietăți medicinale
Beneficiile laptelui de cocos pot include proprietăți medicinale. Laptele de cocos poate avea proprietăți antimicrobiene, antiinflamatoare și antifungice. Astfel, poate distruge microorganismele care pot cauza afecțiuni. Consumul de lapte de cocos și alte alimente derivate din nucă de cocos poate contribui la protejarea corpului împotriva infecțiilor și virusurilor.
Ar putea reduce ulcerele gastrice
Laptele de cocos ar putea reduce dimensiunea ulcerului gastric. Această proprietate s-ar putea datora compușilor din nuca de cocos care pot suprima inflamația. Acești compuși pot avea un efect pozitiv asupra dezvoltării mucoasei stomacului.
Poate crește rezistența la efort
Laptele de cocos reprezintă un aliment cu un conținut ridicat de calorii, potrivit HealthifyMe. Acestea au un rol major în creșterea rezistenței fizice.
Când te antrenezi sau efectuezi o muncă obositoare, pierzi cantități ridicate de lichide din corp. De aceea mulți profesori și antrenori recomandă să consumi mai mulți electroliți în aceste situații.
Unul dintre beneficiile laptelui de cocos este conținutul bogat în electroliți. Aportul său nutrițional te ajută să înlocuiești lichidele pierdute. În plus, îți permite să susții efortul fizic.
Poate susține sănătatea oaselor
Laptele de cocos poate ajuta la tratarea disfuncțiilor musculare și a deficiențelor care împiedică susținerea efortului fizic. Acesta menține efectele benefice induse de temperatura ridicată în timpul performanței exercițiului și a funcției musculare. Astfel, poate determina o creștere a metabolismului în mușchiul scheletic.
Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.