Antena

Beneficiile laptelui de bivoliță. Ce îți poate oferi conținutul lui nutritiv

Simina Dragut
Simina Dragut
Publicat: 1 decembrie 2023, 07:14

Laptele de bivoliță conține mai multe substanțe nutritive decât laptele de vacă și asigură proprietăți medicinale. În același timp, are șanse mai scăzute să cauzeze reacții alergice. Citește despre beneficiile laptelui de bivoliță.

Reclamă

Profilul nutritiv al laptelui de bivoliță include: vitamina A, vitamina B1, vitamina B2, vitamina B3, vitamina B4, vitamina B5, vitamina B6, vitamina B9, vitamina B12, vitamina C, calciu, potasiu, magneziu, zinc, fosfor, cupru, fier, proteine, sodiu, carbohidrați și grăsimi.

Beneficiile laptelui de bivoliță

Laptele de bivoliță și produsele obținute din acesta reprezintă surse importante de proteine, care pot echilibra sănătatea generală, conform PharmEasy. În plus, pot prezenta efecte: anticancerigne, antimicrobiene și antihipertensive.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Laptele de bivoliță poate fi ușor inclus în dietă. Acesta poate fi adăugat într-o serie de preparate culinare, cum ar fi: supe, pizza, gogoși, creme, prăjituri, dulceață și înghețată.

Poate întări sistemul imunitar

Lactobacillus plantarum este o bacterie prezentă în laptele de bivoliță. Lactobacillus plantarum poate îmbunătăți absorbția mineralelor și a vitaminelor și poate stimula producția de proteine. Aceste probiotice pot crește protecția împotriva agenților patogeni din tractul gastrointestinal și pot întări imunitatea. Laptele de bivoliță ar putea avea natură probiotică și poate ajuta la creșterea imunității.

Reclamă

Conține probiotice

Beneficiile laptelui de bivoliță pot include bacterii care sprijină sănătatea, denumite probiotice. Consumul de produse lactate cu probiotice poate ajuta la: scăderea nivelului de colesterol, gestionarea greutății, reducerea bolilor asociate inimii și diminuarea riscului de apariție a accidentului vascular cerebral. Poate avea efecte împotriva diabetului datorită concentrațiilor de probiotice.

De asemenea, laptele de bivoliță reprezintă un tip de lapte gras. Acesta este bun pentru procesare și se folosește pentru a prepara mozzarella și telemea.

Poate echilibra tensiunea arterială

Laptele de bivoliță poate oferi concentrații importante de potasiu, un mineral cu un rol major pentru echilibrul unei tensiuni arteriale stabile. Potasiul acționează ca un vasodilatator care lărgește vasele de sânge și arterele. Astfel, asigură o circulație mai bună a fluxului sanguin. Potasiul poate preveni și alte complicații coronariene, cum ar fi întărirea arterelor.

Reclamă

Poate sprijini sănătatea inimii

Laptele de bivoliță fermentat poate conține bacterii precum Lactococcus Lactis, o specie de bacterie care ar putea fi bună pentru sănătatea inimii. Consumul regulat poate reduce nivelurile colesterolului, tensiunii arteriale și trigliceridelor. Astfel, consumul zilnic ar putea sprijini sănătatea inimii, fiind printre beneficiile laptelui de bivoliță.

Poate susține sănătatea oaselor

Laptele de bivoliță oferă concentrații ridicate de calciu. Laptele de bivoliță are în compoziție multe minerale, precum: cupru, mangan, fosfor și zinc. Acestea contribuie la întărirea oaselor. În același timp, laptele de bivoliță are mai mult calciu decât laptele de vacă. Poate ajuta la prevenirea afecțiunilor la nivelul oaselor, cum ar fi osteoporoza și artrita, potrivit NDTV Food.

Poate contribui la menținerea unei greutăți optime

Caloriile din laptele de bivoliță sunt mai mari spre deosebire de cele din laptele de vacă. Totodată, laptele de bivoliță poate conține bacteria Lactobacillus paracasei, care poate avea efecte împotriva instalării obezității. În plus, beneficiile laptelui de bivoliță asigură probiotice care ar putea contribui la gestionarea unei greutăți corporale optime.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Te-ar mai putea interesa și
articol cu video
Pâinea albă vs. pâinea integrală: care sunt diferențele
Pâinea albă vs. pâinea integrală: care sunt diferențele
Pâinea albă vs. pâinea integrală: care sunt diferențele
Consumul de ouă poate îmbunătăți funcțiile cognitive și poate reduce colesterolul. Ce arată un studiu despre alimentație
Consumul de ouă poate îmbunătăți funcțiile cognitive și poate reduce colesterolul. Ce arată un studiu despre alimentație
Consumul de ouă poate îmbunătăți funcțiile cognitive și poate reduce colesterolul. Ce arată un studiu despre alimentație
articol cu video
Cum influențează dieta apariția cariilor. Care sunt categoriile de alimente care pot afecta sănătatea dinților
Cum influențează dieta apariția cariilor. Care sunt categoriile de alimente care pot afecta sănătatea dinților
Cum influențează dieta apariția cariilor. Care sunt categoriile de alimente care pot afecta sănătatea dinților
Reclamă
PARTENERI
icon