Pomelo este un fruct citric înrudit cu grepfrutul, care provine din Asia. Acesta are un gust puțin dulce și un profil nutritiv bogat, care poate aduce mai beneficii pentru sănătatea generală. Citește despre beneficiile consumului de pomelo.
Pomelo conține o varietate de substanțe nutritive esențiale, inclusiv: potasiu, fosfor, cupru, proteine, grăsimi, riboflavină (vitamina B2), tiamină (vitamina B1), niacină (vitamina B3), vitamina C, fibre și alți carbohidrați. Acestea îi pot oferi capacitatea de a asigura mai multe proprietăți medicinale.
Beneficiile consumului de pomelo
Pomelo, denumit și Citrus maxima sau Citrus grandis, provine din Asia de Sud și este considerat a fi cel mai mare fruct din familia Rutaceae. Culoarea cojii fructului variază de la verde pal la galben, iar pulpa interioară poate fi albă, roșie sau roz.
Pomelo poate fi ușor inclus în dietă sub formă de gustare simplă sau ca ingredient într-o mulțime de preparate culinare, cum ar fi: salate, smoothie-uri, prăjituri și marmelade.
Poate avea proprietăți antioxidante și antiinflamatoare
Pomelo poate avea proprietăți antioxidante. Conținutul său bogat în antioxidanți poate preveni și diminua daunele cauzate de radicalii liberi în organism. Radicalii liberi pot determina afecțiuni cronice și boli atunci când se acumulează în corp în cantități ridicate.
Principalii antioxidanți din pomelo sunt naringenina și naringina, acestea fiind prezente în majoritatea fructelor citrice. Mai mult, conține licopen, un antioxidant cu proprietăți antiinflamatoare.
Poate avea proprietăți antibacteriene și antifungice
Beneficiile consumului de pomelo pot include proprietăți antibacteriene și antifungice. Uleiul esențial de pomelo ar putea încetini dezvoltarea bacteriilor de pe lentilele de contact moi. Mai mult, acest ulei poate distruge Penicillium expansum, o ciupercă care poate produce o neurotoxină dăunătoare.
De asemenea, poți consuma pomelo când ești răcit. Îți poate întări sistemul imunitar deoarece are: un conținut ridicat de apă, vitamina C și compuși vegetali.
Poate avea proprietăți anticancerigene
Pomelo poate contribui la distrugerea celulelor canceroase și la prevenirea răspândirii cancerului. Extractul de coajă de pomelo poate opri dezvoltarea tumorilor, poate susține funcțiile organismului și poate distruge celulele canceroase. E indicat să discuți cu medicul despre o alimentație adecvată în cazul în care te confrunți cu o astfel de boală. El este cel mai în măsură să-ți ofere cele mai bune recomandări.
Te poate ajuta să scapi de kilogramele în plus
Printre beneficiile consumului de pomelo se poate regăsi sprijinirea procesului de slăbire. Pomelo te poate ajuta să scapi de kilogramele în plus deoarece are puține calorii, potrivit Healthline. Consumul mai multor alimente cu conținut scăzut de calorii te poate ajuta să obții senzație de sațietate cu un aport redus de calorii. De asemenea, senzația de sațietate poate fi susținută de fibrele și proteinele din compoziția acestui fruct.
Poate sprijini sănătatea inimii
Pomelo poate sprijini sănătatea inimii deoarece poate reduce trigliceridele și colesterolul. Poate diminua grăsimile din sânge pentru că poate preveni absorbția totală a colesterolului în sânge. În plus, pomelo conține compuși numiți furanocumarine, care pot afecta metabolismul statinelor.
Poate îmbunătăți sănătatea digestivă
Datorită conținutului ridicat de fibre, beneficiile consumului de pomelo pot include îmbunătățirea sănătății digestive. Aportul zilnic de fibre alimentare poate poate reduce riscul de apariție a afecțiunilor digestive, cum ar fi: hemoroizi, ulcere gastrice și reflux gastroesofagian, conform Dr. Axe.
Poate lupta împotriva îmbătrânirii
Datorită conținutului bogat în antioxidanți, pomelo poate lupta împotriva efectelor cauzate de îmbătrânire. Antioxidanții, precum vitamina C, pot ajuta la prevenirea leziunilor pielii determinate de radicalii liberi dăunători. Astfel, te pot ajuta să menții un aspect mai tânăr.
Pomelo poate reduce formarea produselor finale de glicație avansată, care au drept cauză nivelurile ridicate ale zahărului din sânge.
Acestea pot favoriza procesul de îmbătrânire pentru că pot provoca: depigmentarea pielii, circulație deficitară, probleme de vedere și afecțiuni renale, în special în cazul persoanelor cu diabet de tip 2.
Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.