Beneficiile consumului de scrumbie. Ce conținut nutritiv are această specie de pește

Simina Dragut
Simina Dragut
Publicat: 28 decembrie 2023, 07:26

Scrumbia este o specie de pește, recunoscută pentru conținutul bogat în nutrienți, care poate susține sănătatea generală. În plus, proprietățile sale pot îmbunătăți sănătatea inimii. Citește despre beneficiile consumului de scrumbie.

Reclamă

Scrumbia, denumită și macrou, are un profil nutritiv, care include substanțe nutritive, precum: vitamina A, tiamină (vitamina B1), riboflavină (vitamina B2), niacină (vitamina B3), acid pantotenic (vitamina B5), fosfor, zinc, magneziu, seleniu, potasiu, cupru, fier, proteine și grăsimi.

Beneficiile consumului de scrumbie

Consumul de scrumbie poate asigura numeroase avantaje sănătății. Deoarece conține o sursă bogată de: vitamine, minerale și grăsimi bune poate susține numeroase funcții în organism.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Scrumbia se regăsește printre speciile de pești cu un conținut redus de mercur, fiind și un pește fără oase. Astfel, poate fi consumat mult mai ușor.

De asemenea, scrumbia poate fi inclusă într-o varietate de rețete culinare, cum ar fi: scrumbie la cuptor, scrumbie prăjită, scrumbie marinată, scrumbie la grătar, scrumbie umplută cu verdețuri, scrumbie în folie cu mămăligă, chiftele de scrumbie și scrumbie cu ceapă caramelizată și roșii.

Reclamă

Poate întări oasele

Vitamina D are un rol esențial în menținerea sănătății oaselor și a altor aspecte importante ale sănătății. Aceasta poate ajuta metabolismul calciului și fosforului și este importantă pentru întărirea oaselor. Scrumbia conține vitamina D.

Poate scădea tensiunea arterială

Hipertensiunea arterială este o afecțiune frecvent întâlnită. Când tensiunea arterială crește prea mult, forțează inima să depună eforturi mai mari pentru a pompa sânge, ceea ce poate favoriza riscul de a dezvolta boli de inimă, conform Dr. Axe. Beneficiile consumului de scrumbie pot include scăderea tensiunii arteriale și susținerea sănătății inimii.

Poate diminua nivelul de colesterol din sânge

Colesterolul reprezintă un tip de grăsime prezent în întregul organism. Deși ai nevoie de colesterol, o cantitate prea mare se poate acumula în sânge și poate determina îngustarea și întărirea arterelor. Includerea macroului în alimentație poate contribui la îmbunătățirea sănătății inimii prin reducerea nivelului de colesterol.

Reclamă

Poate lupta împotriva depresiei

Beneficiile consumului de scrumbie pot include efecte asupra afecțiunilor mintale. Scrumbia oferă un conținut bogat în acizi grași omega 3, un tip sănătos de grăsime care se asociază cu o serie de proprietăți medicinale. Acizii grași omega 3 ar putea fi capabili să te protejeze împotriva depresiei. În plus, pot reduce simptomele chiar și în cazul depresiei deja instalate.

Poate preveni afecțiunile creierului

Acizii grași omega 3 prezenți în macrou, în special acid docosahexaenoic (DHA) poate avea un rol important în dezvoltarea creierului. Aceste grăsimi controlează eliberarea de substanțe chimice în creier, ceea ce poate ajuta la menținerea funcției creierului. Consumul de acizi grași omega 3 marini, precum cei din scrumbie, îți poate diminua riscul de a dezvolta probleme de sănătate mintală, cum ar fi: depresia, tulburarea bipolară și autismul, potrivit Nourish by WebMD.

Poate încuraja procesul de slăbire

Beneficiile consumului de scrumbie pot include susținerea procesului de slăbire. Scrumbia este bogată în grăsimi și proteine ​​sănătoase, care îți pot asigura senzație de sațietate și te pot ajuta să scapi de kilogramele în plus. Proteinele și grăsimile pot reduce nivelurile de grelină, hormonul care stimulează foamea, mai mult decât carbohidrații. Dietele cu un conținut ridicat de proteine ​​pot crește senzația de sațietate, precum și termogeneza sau cantitatea de calorii arse de organism după masă.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Te-ar mai putea interesa și
Beneficiile untului de cocos. Cum îți poate sprijini dieta
Beneficiile untului de cocos. Cum îți poate sprijini dieta
Beneficiile untului de cocos. Cum îți poate sprijini dieta
Băuturi pentru sănătatea ochilor. Cum îți pot îmbunătăți vederea
Băuturi pentru sănătatea ochilor. Cum îți pot îmbunătăți vederea
Băuturi pentru sănătatea ochilor. Cum îți pot îmbunătăți vederea
Fructe bogate în vitamina K. Cum îți pot completa dieta
Fructe bogate în vitamina K. Cum îți pot completa dieta
Fructe bogate în vitamina K. Cum îți pot completa dieta
Reclamă
PARTENERI
icon