Beneficiile consumului de migdale. Motive pentru a le include în dieta ta

Simina Dragut
Simina Dragut
Publicat: 1 mai 2024, 08:51

Migdalele pot îmbunătăți multe aspecte ale sănătății. Acestea conțin: grăsimi mononesaturate sănătoase pentru inimă, proteine de origine vegetală și concentrații mari de vitamina E. Află care sunt beneficiile consumului de migdale.

Reclamă

Migdalele pot fi consumate crude și se folosesc la prepararea a numeroase gustări. Pot menține sănătatea sistemului digestiv, pot sprijini sănătatea pielii și pot susține activitatea fizică. Dacă le mănânci zilnic, poți profita de calităților lor antioxidante.

Beneficiile consumului de migdale

Migdalele sunt o sursă bună de: fibre, potasiu, magneziu și fosfor. Acești nutrienți au roluri importante în multe funcții ale corpului, cum ar fi: producția de energie, dezvoltarea celulelor și funcția imunitară, conform Cleveland Clinic.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pot fi ușor consumate în formă crudă, aromatizată, condimentată sau prăjită. Se folosesc ca înlocuitori ai produselor lactate pentru a evita efectele intoleranței la lactoză. Din acest motiv există lapte de migdale, iaurt de migdale sau chefir de migdale. Făina și uleiul de migdale pot fi utile în bucătărie pentru prepararea a diferite rețete.

Pot susține exercițiile fizice

Datorită combinației complexe de proteine și carbohidrați, migdalele pot fi o gustare hrănitoare pe care o poți consuma înainte sau după un antrenament. Pot ajuta la reducerea oboselii și a tensiunii în timpul recuperării musculare, ameliorarea daunelor musculare după antrenament și creșterea forței mușchilor picioarelor și spatelui.

Reclamă

Beneficiile consumului de migdale pot fi resimțite asupra mușchilor. Migdalele conțin nutrienți importanți care ajută la recuperarea musculară după antrenament, inclusiv: magneziu, proteine și antioxidanți. Proteinele oferă aminoacizi utili în recuperarea musculară. Antioxidanții, cum ar fi vitamina E, polifenolii fitochimici și flavonoidele ajută la combaterea stresului oxidativ.

Consumul de alimente bogate în antioxidanți, cum sunt migdalele, poate ajuta la reducerea daunelor musculare rezultate și pot susține recuperarea.

Pot menține sănătatea intestinală

Fibrele din migdale susțin o digestie sănătoasă. Obținerea unei cantități optime de fibre calmează tranzitul intestinal și hrănește bacteriile bune care alcătuiesc un microbiom intestinal sănătos, potrivit Shape.

Reclamă

În plus, microbii intestinali descompun migdalele pentru a produce o substanță numită butirat, fiind printre beneficiile consumului de migdale. Butiratul este un acid gras cu lanț scurt, produs de bacteriile intestinale, odată ce termină fermentarea fibrelor. Acesta oferă o sursă importantă de energie pentru celulele colonului și poate avea un rol de bază în menținerea mucoasei intestinului.

Butiratul poate îmbunătăți sănătatea digestivă deoarece întărește bariera intestinală, reduce inflamația și ameliorează anumite afecțiuni gastrointestinale. Poate influența apetitul și senzația de sațietate. De asemenea, migdalele pot trata constipația, datorită conținutului bogat în fibre.

Susțin sănătatea oaselor

Datorită concentrațiilor ridicate de calciu, migdalele pot susține sănătatea oaselor și a dinților. Mai ales dacă suferi de o sensibilitate la lactate, câteva migdale consumate zilnic te pot ajuta să-ți menții o dietă echilibrată. În plus, conțin: magneziu, cupru, zinc, vitamina K și mangan.

O parte dintre beneficiile consumului de migdale se referă la substanțele nutritive ce pot ajuta la ameliorarea simptomelor cauzate de anumite afecțiuni ale oaselor. Acestea sunt indicate pentru persoanele care suferă de osteoporoză deoarece pot lupta împotriva acesteia.

În plus, poți include în dietă alte surse de magneziu, cum ar fi: nuci, semințe, avocado, cereale integrale, legume cu frunze verzi, banane, leguminoase (mazăre, linte, năut, fasole) sau ciocolată neagră.

Au efecte benefice asupra sănătății pielii

Migdalele pot fi o alternativă la produsele de îngrijire a pielii, având avantajul de a necesita costuri mult mai reduse. Consumul de migdale în cantități mari poate diminua severitatea ridurilor și poate estompa nuanța neuniformă a pielii cauzată de pigmentare. De aceea pot avea efecte împotriva îmbătrânirii. De asemenea, ar putea proteja pielea împotriva razelor ultraviolete de tip b, acestea fiind mai puternice decât razele ultraviolete de tip A.

O bună parte din beneficiile consumului de migdale asupra pielii se poate datora concentrațiilor mari de antioxidanți din compoziție. Stresul oxidativ poate cauza îmbătrânirea prematură și deteriorarea celulelor. Vitamina E din migdale susține neutralizarea radicalilor liberi și sprijină repararea și întinerirea pielii.

Migdalele conțin zinc și seleniu, micronutrienți esențiali pentru o piele sănătoasă. Zincul susține producția de colagen, vindecarea rănilor și ajută la producerea regulată de ulei. Seleniul are un rol în apărarea antioxidantă.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Te-ar mai putea interesa și
Fructe pentru o digestie bună. Beneficiile asupra sănătății intestinale
Fructe pentru o digestie bună. Beneficiile asupra sănătății intestinale
Fructe pentru o digestie bună. Beneficiile asupra sănătății intestinale
Băuturi pentru sănătatea plămânilor. Efectele benefice asupra acestor organe vitale
Băuturi pentru sănătatea plămânilor. Efectele benefice asupra acestor organe vitale
Băuturi pentru sănătatea plămânilor. Efectele benefice asupra acestor organe vitale
Alimente care ameliorează crampele musculare. Impactul pozitiv asupra acestor simptome
Alimente care ameliorează crampele musculare. Impactul pozitiv asupra acestor simptome
Alimente care ameliorează crampele musculare. Impactul pozitiv asupra acestor simptome
Reclamă
PARTENERI
icon