Băuturi pentru creșterea părului. Ce efecte pot avea asupra firelor și scalpului

Publicat: 12 mai 2024, 09:21

Sănătatea și creșterea părului pot fi influențate în mare măsură de alimentația pe care o urmezi. Anumiți nutrienți prezenți în unele alimente și lichide pot sprijini firele și scalpul. Citește despre băuturi pentru creșterea părului.

Multe persoane, mai ales femei tinere, își doresc să aibă un păr mai lung și mai rezistent deoarece visează să atingă anumite standarde de frumusețe. Alături de folosirea produselor de îngrijire a părului, este important să te asiguri că urmezi o dietă echilibrată, care face parte dintr-un stil de viață sănătos.

Băuturi pentru creșterea părului

Îți poți organiza o alimentație sănătoasă dacă înveți să-ți prepari câteva băuturi simple, care pot stimula creșterea părului. Acestea pot fi ușor pregătite deoarece necesită puține ingrediente și au un profil nutritiv bogat în substanțe esențiale.

Dacă nu ești sigur în privința organizării meselor, poate fi util să ceri sfatul unui dermatolog sau al unui nutriționist. Astfel, te poți asigura că atingi aportul zilnic de substanțe nutritive de care ai nevoie pentru a-ți menține sănătatea părului.

Apă cu castraveți

Apa cu castraveți conține silice, un compus care contribuie la menținerea creșterii și dezvoltării, fiind printre aceste băuturi pentru creșterea părului. Datorită aromei plăcute, această băutură te poate ajuta să te hidratezi mai ușor deoarece te poate face să consumi o cantitate mai mare de lichide.

Suc de morcovi

Sucul de morcovi asigură concentrații ridicate de vitamina A și poate stimula producția de sebum, care poate acționa ca un balsam natural asupra scalpului, conform Business Insider. Acesta poate oferi mai multă elasticitate firelor de păr și le poate întări.

Ceai verde

Ceaiul verde are proprietăți antioxidante, care pot susține creșterea părului prin ameliorarea căderii firelor și prin întărirea rădăcinilor. În plus, poate stimula foliculii de păr și poate combate efectele dăunătoare ale stresului oxidativ, fiind printre aceste băuturi pentru creșterea părului.

Smoothie cu spanac

Smoothie-ul cu spanac poate fi considerat o sursă bună de: minerale, vitamine și fier. Mai mult, poate susține sănătatea scalpului și poate sprijini creșterea părului. Spanacul poate diminua nivelurile de zahăr din sânge și poate reduce hipertensiunea.

De asemenea, spanacul poate avea efecte anticancerigene, poate susține sănătatea ochilor, poate combate efectele stresului oxidativ și poate contribui la gestionarea diabetului.

Suc de aloe vera

Sucul de aloe vera oferă proprietăți de calmare recunoscute și se regăsește printre aceste băuturi pentru creșterea părului. Acesta poate ameliora mătreața, poate oferi mai multă strălucire firelor de păr și poate stimula creșterea podoabei capilare.

Suc de cartofi

Sucul crud de cartofi are un conținut nutritiv bogat în: vitamina C, zinc, fier, beta-caroten și fosfor. Acesta poate menține sănătatea celulelor scalpului. Totodată, combinația dintre zinc și vitamina C poate întări sistemul imunitar, potrivit Economic Times.

Suc de sfeclă

Sucul de sfeclă are un conținut nutritiv bogat în fier, un mineral esențial pentru sănătatea organismului și se numără printre aceste băuturi pentru creșterea părului. Sucul de sfeclă poate îmbunătăți circulația sângelui la nivelul scalpului, oferă foliculilor părului nutrienții necesari menținerii sănătății și le poate stimula creșterea.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Te-ar mai putea interesa și
Alimente benefice pentru sănătatea inimii. Ce poți mânca dacă suferi de o boală cardiovasculară
Alimente benefice pentru sănătatea inimii. Ce poți mânca dacă suferi de o boală cardiovasculară
Proprietățile ceaiului de merișor. Ce efecte poate avea această băutură în organism
Proprietățile ceaiului de merișor. Ce efecte poate avea această băutură în organism
Semne ale deficienței de acizi grași Omega 3. Cum poți identifica nivelurile scăzute
Semne ale deficienței de acizi grași Omega 3. Cum poți identifica nivelurile scăzute
PARTENERI