Poate fi dificil să stabilești care tip de apă este mai bun. Dar, dacă analizezi cu atenție beneficiile și efectele adverse ale fiecărui sortiment, poți lua o decizie avantajoasă. Apă plată vs. apă carbogazoasă: care este cea mai bună pentru sănătate.
Apa reprezintă o parte importantă a vieții noastre, datorită numeroaselor sale beneficii. În mod normal, oamenii consumă apă normală sau apă plată. Iar apa carbogazoasă este recunoscută datorită efervescenței și varietății sale de arome.
Apă plată vs. apă carbogazoasă
Alegerea între apa carbogazoasă și apa plată depinde de preferințe personale și considerente de sănătate. Apa carbogazoasă este infuzată cu dioxid de carbon pentru a crea bule. Pentru persoanele care preferă băuturile spumoase și aromate, fără zaharuri adăugate, apa carbogazoasă poate fi o alegere bună. De asemenea, poate fi utilă pentru persoanele care se luptă să consume suficientă apă plată.
Dacă ești predispus la balonare sau suferi de o afecțiune care limitează carbonatarea sau aportul de sodiu, apa plată este o opțiune mai sigură. Rămâne cea mai pură formă de hidratare, fără aditivi.
În același timp, se recomandă consumul moderat. Bea apă carbogazoasă în cantități moderate și consumă apă plată pentru a acoperi nevoile esențiale de hidratare. Apa carbogazoasă reprezintă o alternativă mai bună la băuturile fără alcool. Află care ți se potrivește mai bine: apă plată vs. apă carbogazoasă.
Caracteristicile apei plate
Apa plată este apă necarbogazoasă. În această categorie intră: apa obișnuită de la robinet, apa de izvor, apa minerală naturală și majoritatea apelor îmbuteliate, care se găsesc în recipiente mari. Totuși, este important de reținut că, apa plată provine din natură, dar se recomandă s-o bei doar dintr-o sursă sigură, de încredere, testată și filtrată, conform Quench Water. Totuși, pentru unele persoane poate fi mai greu de înghițit.
Apa plată reprezintă cel mai benefic lichid pentru a rămâne hidratat. Apa potabilă are un rol foarte important pentru menținerea mai multor funcții ale corpului. Aceasta ajută la transportarea nutrienților către celulele din întreg organismul.
Mai mult, poate avea o mulțime de beneficii pentru sănătate. Echilibrează tensiunea arterială, reglează temperatura internă a corpului, susține funcționarea căilor respiratorii, protejează țesuturile sensibile, transportă oxigen în tot organismul, asigură sănătatea pielii și previne apariția afecțiunilor la nivelul rinichilor.
Beneficiile apei carbogazoase
Apă plată vs. apă carbogazoasă: dacă le compari afli că apa carbogazoasă oferă o senzație unică, datorită bulelor adăugate. Aceasta poate fi o alternativă sănătoasă pentru persoanele care încearcă să înlocuiască băuturile cu un conținut ridicat de zahăr. Nu are în compoziție zaharuri, calorii sau aditivi artificiali, cuma u majoritatea tipurilor de sifon.
La fel ca apa plată, oferă o mare capacitate de hidratare, iar datorită bulelor conținute poate da o senzație de relaxare. Poate fi mai ușor de înghițit deoarece i se pot adăuga mai ușor arome. De asemenea, carbonatarea o poate face mai ușor de consumat pentru persoanele care suferă de anumite afecțiuni medicale.
În plus, apa carbogazoasă poate fi utilă pentru a-ți gestiona greutatea deoarece nu conține calorii. Aceasta creează o senzație de sațietate și poate ajuta la reducerea apetitului, potrivit Health Shots.
Efectele adverse ale apei carbogazoase
Apă plată vs. apă carbogazoasă: cea din urmă poate avea efecte secundare. Apa carbogazoasă este în general considerată a fi sigură pentru majoritatea oamenilor atunci când se consumă cu moderație.
Apa carbogazoasă este ușor acidă din cauza dioxidului de carbon dizolvat, care, în timp, poate ataca smalțul dinților. Consumul frecvent de apă carbogazoasă, în special de soiuri aromate, poate cauza eroziune dentară.
De asemenea, consumul excesiv de apă carbogazoasă poate provoca gaze și balonare din cauza dioxidului de carbon prezent în băutură. Bulele se pot acumula în sistemul digestiv, provocând disconfort. În plus, îndulcitorii artificiali și stevia pot cauza probleme digestive persoanelor sensibile.
Apele carbogazoase, în special cele cu arome adăugate, pot conține sodiu. Dacă îl consumi în exces, poate contribui la creșterea aportului zilnic. Se recomandă ca persoanele cu hipertensiune arterială sau afecțiuni sensibile la sodiu să fie precaute în privința consumului.
Sarea este recoltată din minele de sare sau din evaporarea apei oceanului. Poate fi util să cunoști tipurile de sare: sare de masă, sare de mare, sare Kosher și sare roz de Himalaya.
Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.