Antena

Proprietățile ceaiului de castravete amar. Ce beneficii poate oferi această băutură

Simina Dragut
Simina Dragut
Publicat: 19 septembrie 2024, 08:19

Ceaiul de castravete amar poate aduce mai multe beneficii sănătății organismului și poate fi util pentru a preveni afecțiunile cronice. Acesta dispune de un profil nutritiv bogat și poate fi ușor de preparat. Citește despre proprietățile ceaiului de castravete amar.

Reclamă

Cunoscută științific sub denumirea de Momordica charantia, planta produce tărtăcuțe care seamănă cu castraveții. La început au o culoare verde, după care își schimbă culoarea într-un galben-portocaliu atunci când sunt gata de recoltat.

Proprietățile ceaiului de castravete amar

Ceaiul de castravete amar se prepară ușor deoarece necesită doar: pepene amar uscat, apă fierbinte și miere pentru a-i îndulci aroma. Obții băutura dacă lași bucățile plantei să se hidrateze în apă fierbinte timp de 10 minute.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pepenele amar prezintă concentrații ridicate de: vitamina A, complex de vitamine B, vitamina C, zinc, potasiu, magneziu, zinc și compuși fenolici. Chiar dacă este hrănitor, în cazul în care suferi de o afecțiune cronică sau urmezi deja un tratament, este de preferat să ceri sfatul medicului înainte de consum pentru a evita efectele adverse.

Pot stimula sistemul imunitar

Cu un nivel posibil ridicat de acid ascorbic, ceaiul de castravete amar poate fi eficient în stimularea sistemului imunitar. Vitamina C poate crește producția de celule albe din sânge și poate acționa ca un antioxidant în organism. Din acest motiv, poate suprima efectele stresului oxidativ deoarece poate neutraliza radicalii liberi.

Reclamă

Pot susține sănătatea inimii

Ceaiul de castravete amar se poate asocia cu un nivel scăzut de trigliceride în organism, ceea ce poate însemna depunerea unei cantități mai reduse de colesterol în artere. Aceasta poate ajuta la prevenirea simptomelor de ateroscleroză, potrivit Organic Facts.

Pot ajuta la gestionarea simptomelor de diabet

Proprietățile ceaiului de castravete amar pot ajuta la gestionarea simptomelor cauzate de diabet. Compușii vegetali precum vicina pot reduce nivelul de zahăr din sânge prin reglarea metabolismului carbohidraților. Aceasta poate preveni creșterile și scăderile nivelului de glucoză care pot fi periculoase pentru persoanele cu diabet.

Pot lupta împotriva afecțiunilor cronice

Nivelurile ridicate de antioxidanți prezenți în ceaiul de castravete amar îl pot face util în prevenirea afecțiunilor cronice, precum și a bolilor autoimune. În plus, poate combate efectele dăunătoare ale stresului oxidativ în organism, care poate accelera procesul de îmbătrânire și poate favoriza apariția afecțiunilor cronice.

Reclamă

Pot trata infecțiile cu paraziți intestinali

Ceaiul de castravete amar poate fi folosit pentru a completa tratamentul diabetului zaharat și pentru a combate o infecție intestinală parazită, conform Tua Saúde. Dacă suferi de o infecție cu paraziți intestinali ai neapărată nevoie de supravegherea unui medic.

Pot crește activitatea metabolică

Proprietățile ceaiului de castravete amar pot include creșterea activității metabolice. Aportul ridicat de complex de vitamine B prezent în compoziția sa poate face acest ceai eficient pentru stimularea și îmbunătățirea activităților metabolice ale organismului. Aceasta poate ajuta funcțiile hormonale și metabolice să devină mai eficiente, inclusiv arderea grăsimilor.

Pot sprijini sănătatea vederii

Ceaiul de castravate amar poate sprijini sănătatea vederii deoarece prezintă niveluri ridicate de vitamina A. Vitamina A este derivată din beta-caroten și acționează ca un antioxidant care poate preveni degenerarea maculară și poate întârzia dezvoltarea cataractei. Mai mult, consumul de castravete amar poate preveni sau încetini cataracta, o afecțiune oculară, care poate determina orbire parțială.

Pot îmbunătăți digestia

Proprietățile ceaiului de castravete amar se pot folosi în mod tradițional pentru a trata durerile de stomac, inflamațiile intestinale, ulcerele și sindromul colonului iritabil. Acestea pot ajuta la îmbunătățirea digestiei și la creșterea absorbției de nutrienți. În același timp, pot elimina simptomele de constipație și diaree.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Te-ar mai putea interesa și
Ceaiuri pentru tulburări stomacale. De ce pot combate simptomele
Ceaiuri pentru tulburări stomacale. De ce pot combate simptomele
Ceaiuri pentru tulburări stomacale. De ce pot combate simptomele
Ceaiuri pentru imunitate. Cum pot sprijini apărarea organismului
Ceaiuri pentru imunitate. Cum pot sprijini apărarea organismului
Ceaiuri pentru imunitate. Cum pot sprijini apărarea organismului
Alimente care pot preveni răceala. Ce poți consuma pentru a evita îmbolnăvirea
Alimente care pot preveni răceala. Ce poți consuma pentru a evita îmbolnăvirea
Alimente care pot preveni răceala. Ce poți consuma pentru a evita îmbolnăvirea
Reclamă
PARTENERI
icon