Antena

Ceaiuri pentru sănătatea generală a organismului. Ce aspecte pot îmbunătăți

Simina Dragut
Simina Dragut
Publicat: 15 iulie 2024, 07:38

Unele ceaiuri pot fi mai eficiente în ce privește îmbunătățirea mai multor aspecte ale corpului uman. Acestea pot fi ușor incluse într-o alimentație echilibrată și sănătoasă. Citește despre ceaiuri pentru sănătatea generală a organismului.

Reclamă

Un stil de viață sănătos include mai mulți factori, cum ar fi: exerciții fizice executate cu regularitate, dietă echilibrată, minim opt ore de somn în fiecare noapte, interacțiuni sociale și gestionarea stărilor de stres. În această situație, poți consuma câteva ceaiuri ai căror compuși vegetali îți pot influența în mod pozitiv mai multe procese din corp.

Ceaiuri pentru sănătatea generală a organismului

Principalele soiuri ale plantei Camellia sinensis, denumite Camellia sinensis sinensis și Camellia sinensis assamica, se folosesc pentru majoritatea preparatelor de ceai, inclusiv: ceai negru, ceai verde, ceai alb și ceai oolong. Aceste sortimente pot avea la rândul lor mai multe sortimente.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Există câteva ceaiuri mai eficiente în tratarea problemelor medicale decât celelalte varietăți și îmbunătățirea sănătății organismului. Totodată, dacă urmezi un tratament sau suferi de anumite simptome, se recomandă să ceri sfatul unui medic dacă vrei să le consumi pe termen lung.

Ceai verde

Ceaiul verde poate intensifica funcțiile cognitive și poate acționa asupra memoriei. În plus, poate îmbunătăți abilitățile de învățare și poate reduce riscul de a dezvolta boala Alzheimer. Compoziția acestuia este recunoscută pentru concentrațiile de polifenoli, un tip de antioxidanți care pot combate efectele dăunătoare ale stresului oxidativ. Polifenolii pot încetini sau preveni dezvoltarea cancerului.

Reclamă

De asemenea, ceaiul verde conține cofeină, care poate ajuta la menținerea nivelului de concentrare deoarece poate stimula sistemul nervos central.

Ceai de hibiscus

Ceaiul de hibiscus este unul dintre aceste ceaiuri pentru sănătatea generală a organismului. Extractele din caliciu de hibiscus și frunze de hibiscus pot avea efecte antioxidante și antitumorale. Acestea pot proteja împotriva procesului de îmbătrânire provocat de acțiunea radicalilor liberi la nivel celular și pot combate anumite tipuri de celule leucemice.

Ceai de iasomie

Ceaiul de iasomie este un tip de băutură care de obicei are la bază ceai verde, căruia i se adaugă flori de iasomie pentru a-i îmbogăți aroma. Antioxidanții din compoziția acestuia pot proteja celulele împotriva schimbărilor dăunătoare provocate de înaintarea în vârstă. Iasomia se poate asocia cu îmbunătățirea stării de sănătate și ameliorarea stărilor de stres, potrivit Medical News Today.

Reclamă

Ceai Rooibos

Printre aceste ceaiuri pentru sănătatea generală a organismului se numără ceaiul Rooibos. Efectele antioxidante ale ceaiului Rooibos pot fi aproape la fel de puternice precum cele ale ceaiului verde. Acestea pot proteja ficatul împotriva stresul oxidativ. Ceaiul Rooibos poate contribui la reducerea tensiunii arteriale și la relaxarea mușchilor tensionați, datorită unui tip de flavonoid denumit crisoeriol.

Ceai negru

Ceaiul negru poate ocupa un rol în prevenirea declinului cognitiv, inflamației, afecțiunilor cardiace, diabetului și cancerului. De asemenea, flavonoidele din compoziția acestuia pot diminua riscul de a dezvolta cancer și boli ale inimii. Totodată, este important să iei în considerare că unele sortimente prezintă în compoziție aproape la fel de multă cofeină precum cafeaua, conform Everyday Health.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Te-ar mai putea interesa și
Beneficiile nutritive ale consumului de linte. De ce să incluzi în alimentație această leguminoasă
Beneficiile nutritive ale consumului de linte. De ce să incluzi în alimentație această leguminoasă
Beneficiile nutritive ale consumului de linte. De ce să incluzi în alimentație această leguminoasă
Beneficiile verzei de Bruxelles. De ce să incluzi în alimentație această legumă
Beneficiile verzei de Bruxelles. De ce să incluzi în alimentație această legumă
Beneficiile verzei de Bruxelles. De ce să incluzi în alimentație această legumă
Beneficiile sucului de sfeclă roșie. De ce îți poate sprijini sănătatea
Beneficiile sucului de sfeclă roșie. De ce îți poate sprijini sănătatea
Beneficiile sucului de sfeclă roșie. De ce îți poate sprijini sănătatea
Reclamă
PARTENERI
Frigărui cu brânză în felii de dovlecei și roșii cherry
Rețete Fel De Fel
Frigărui cu brânză în felii de dovlecei și roșii cherry
Pentru gustări simple și delicioase din zilele călduroase de vară îți propun o rețetă de frigărui cu brânză învelită în felii de dovlecei și roșii cherry. Este rețeta unui aperitiv sau o gustare caldă, proaspătă și savuroasă, cu arome mediteraneene, texturi contrastante și o prezentare elegantă. Aceste frigărui combină simplitatea legumelor proaspete cu savoarea brânzei topite. Toate sunt învelite într-un format ușor de servit și spectaculos vizual. Feliile subțiri de dovlecel sunt rulate în jurul cuburilor de brânză. Poți folosi halloumi, feta sau mozzarella. Toate acestea oferă o textură moale, dar elastică, cu margini ușor rumenite. Roșiile cherry aduc explozia de prospețime, dulceață și aciditate care echilibrează totul. Preparatul poate fi servit cald sau rece și este ideal ca aperitiv, pe un platou de vară. Merge bine și ca garnitură lângă carne sau chiar ca element central într-o masă vegetariană. Tot din dovlecel mai poți prepara și rețeta de rulouri cu prosciutto crudo. Este la fel de simplă și delicioasă, dar cu altă consistență și textură. Descrierea rețetei de frigărui cu brânză învelită în felii de dovlecei și roșii cherry Aceste frigărui sunt o adevărată declarație de vară. Pe fiecare bețișor, se întâlnesc aromele grădinii și gusturile unei vacanțe în sudul Italiei sau în Grecia. Acolo legumele coapte și brânzeturile locale se transformă în mici festinuri simple, dar spectaculoase. Feliile de dovlecel, fine și translucide, îmbracă brânza ca o panglică verde crud. Prin coacere, capătă o textură moale, ușor elastică, cu marginile ușor rumenite, iar aroma lor vegetală devine mai intensă, ușor dulceagă, cu accente de nuci crude. În interior, brânza începe să se topească lent, devine cremoasă, caldă și sărată, oferind un contrast seducător cu finețea legumelor. Dacă alegi o brânză cu personalitate (cum e halloumi sau cașcaval afumat), adaugi o notă ușor picantă sau afumată, ce ridică întregul ansamblu. Iar roșiile cherry – coapte ușor sau doar încălzite – pocnesc între dinți cu sucul lor dulce și acrișor, aducând acea explozie de prospețime care trezește toate celelalte gusturi. Ele sunt punctele de echilibru care leagă brânza și dovlecelul într-o armonie perfectă. Descoperă mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas al rețetei de frigărui cu brânză învelită în felii de dovlecei și roșii cherry.
icon