Există rețete de gătit simple, care pot oferi un conținut bogat în nutrienți și numeroase beneficii pentru sănătate. Una dintre cele mai sănătoase variante de mic dejun este rețeta de casha a doctorului Mihail Pautov. Află cum o poți prepara și ce ingrediente are în compoziție.
Această rețetă de casha poate fi obținută ușor deoarece are un mod de preparare accesibil și nu necesită multe alimente. Ai nevoie doar de atenție și răbdare. Este o alegere nutrițională foarte sănătoasă deoarece are un conținut bogat în vitamine și minerale.
Ce este casha
Cuvântul în sine, casha, înseamnă terci în limba rusă, iar multe țări din Europa de est folosesc variații ale acestuia. Casha, scrisă și sub formă de Kasha, este un tip de terci făcut din boabe zdrobite și decojite, conform Delighted Cooking. Este considerat a fi una dintre cele mai vechi mâncăruri din bucătăria rusă.
În unele părți ale lumii, se prepară din hrișcă, în timp ce în alte zone poate include un amestec de cereale. Se pot fi folosi multe cereale pentru a o prepara, inclusiv: ovăz, orez, mei, secară și grâu.
Rețetele pentru casha variază, în funcție de cerealele și aromele folosite. În general, boabele se fierb în apă sau lapte până se înmoaie. Casha poate avea o formă lichidă sau vâscoasă.
Casha este un fel de mâncare care poate fi servită atât ca preparat sărat, cât și dulce. Acesta poate fi consumat ca mic dejun sau desert, potrivit The Spruce Eats. Poate conține fructe sau legume, iar modul de preparare poate varia.
Rețeta de casha a dr. Mihail Pautov
Dr. Mihail Pautov consumă o rețetă de casha, ce-ți poate asigura un aport nutritiv important și te poate ajuta să economisești timp datorită dificultății reduse a modului de preparare.
Se pune apă la fiert, se toarnă jumătate lapte și se lasă până când acesta începe să fiarbă.
Se oprește focul și se adaugă fulgi de ovăz. Se recomandă să pui mai puțin la început și să adaugi treptat dacă este cazul. Acești fulgi de ovăz absorb foarte multă apă și consistența riscă să devină prea dură. Se amestecă totul până se omogenizează. Rețeta de casha a doctorului Mihail Pautov folosește un tip de fulgi de ovăz, în care jumătate sunt întregi, iar jumătate sunt zdrobiți. Peste aceștia se adaugă țărâțe de ovăz, cumpărate separat.
Se adaugă sare după gust și se amestecă. Se adaugă și o linguriță cu unt și se continuă să se amestece. Consistența pe care trebuie s-o obții la final este o consistență moale și gelatinoasă, care oferă proprietăți caracteristice pentru casha.
Se taie fructe. Se pot adăuga: o banană taiată felii, zmeură, afine sau mere tăiate. Obligatoriu se include o linguriță cu unt de arahide, de preferat, neîndulcit. Se pune casha în farfurie, se adaugă fructele tăiate mărunt.
Rețeta de casha a doctorului Mihail Pautov are la bază ovăzul, un aliment ce susține echilibrul microbiomului intestinal. Acesta susține dezvoltarea bacteriilor benefice în intestin și reprezintă o sursă bogată de: proteine, vitamine, minerale, fibre solubile și insolubile și substanțe cu acțiune antioxidantă.
,,După cum bine știți casha îți dă o bună senzație de sațietate și scade colesterolul rău din sânge. Este bună pentru copii și gravide.” – Mihail Pautov, medic chirurg
Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.