Remedii împotriva răului de mișcare. Cum îl poți trata

Simina Dragut
Simina Dragut
Publicat: 19 aprilie 2024, 08:25

Răul de mișcare poate fi o problemă foarte neplăcută, mai ales atunci când plănuiești să pleci în vacanță. Aceasta este o afecțiune a urechii interne, cauzată de mișcări repetate ce-i pot perturba echilibrul. Află ce remedii împotriva răului de mișcare poți încerca.

Reclamă

Orice călătorie poate provoca brusc o stare neplăcută, indiferent de mijlocul de transport pe care îl alegi: automobil, avion, tren sau vapor. Afecțiunea poate provoca simptome ce pot varia, cum ar fi: transpirații, respirație rapidă, piele palidă, amețeli, vărsături și iritabilitate.

Remedii împotriva răului de mișcare

Răul de mișcare poate afecta pe oricine, însă femeile și copiii cu vârste sub 12 ani sunt mai predispuși să dezvolte această afecțiune, potrivit Cleveland Clinic. De la primele simptome, poți lua măsuri pentru a-i ameliora efectele. Poți încerca să faci mișcări simple, să adopți poziții mai relaxate, să iei vitamine sau să-ți administrezi un medicament fără prescripție medicală.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Multe acțiuni pot fi factori declanșatori. Acestea pot include: cititul în timpul mersului cu mașina, simpla călătorie într-un vehicul, caruselele din parcurile de distracții sau experiențele din realitatea virtuală, cum sunt jocurile video.

Privește în direcția de mers

Răul de mișcare apare atunci când mișcarea văzută de ochi este diferită de mișcarea simțită de urechea internă. În acest caz, îndreaptă-ți privirea în direcția în care călătorești. Te poate ajuta să-ți deconectezi simțul vizual de urechea internă. De asemenea, te poți concentra pe un obiect staționar la distanță pentru a ajuta stimulul vizual.

Reclamă

Deschide un geam

Atât timp cât nu călătorești cu avionul, poți deschide un geam pentru a respira aer curat. Dacă vremea sau mijlocul de transport nu-ți permite, întoarce orificiile de ventilație spre tine sau ia în considerare utilizarea unui ventilator.

Schimbă poziția în care stai

Se poate ca schimbarea poziției în care stai să te poată ajuta, fiind unul dintre aceste remedii împotriva răului de mișcare. În funcție de situație, poate fi util să te ridici în picioare, să te întinzi sau să-ți sprijini capul de un obiect. În acest caz, poate fi nevoie să experimentezi până găsești un loc confortabil.

Încearcă remedii naturale

Ierburile precum ghimbirul și mușețelul pot avea efecte bune împotriva răului de mișcare și a senzației de greață pe care o determină. Prepararea unor ceaiuri din aceste ierburi te poate ajuta să-ți calmezi stomacul.

Reclamă

Mai mult, poți încerca aromoterapia. Anumite arome, cum ar fi uleiul esențial pur de mentă, pot fi utile. Totuși, inhalarea unei cantități mari de uleiuri esențiale mai mult de o oră ar putea provoca senzație de greață. Poți folosi coliere cu difuzor pentru uleiuri esentiale sau sticluțe, conform Healthline.

În plus, pastilele din rădăcină de lemn dulce pot calma durerea provocată de ulcerul la stomac, iritația acidului stomacal și indigestia. De asemenea, pot ajuta la prevenirea răului de mișcare.

Consumă alimente crocante

Alimentele crocante pot fi remedii împotriva răului de mișcare. O gustare ușoară, cum sunt biscuiții cu sare, poate ameliora senzația de greață. Alimentele bogate în grăsimi sau acide îți pot agrava afecțiunea deoarece se digeră lent. Poți încerca să consumi: pâine, cereale, banane sau mere.

Bea apă sau alte lichide fără cofeină

Apa rece sau o băutură carbogazoasă, cum ar fi apa seltzer, te poate ajuta să reduci senzația de greață. Evită băuturile cu cofeină, cum ar fi cafeaua și anumite sucuri. Pot cauza deshidratare deoarece pot agrava simptomele. Alte alegeri bune pot fi laptele sau sucul de mere.

Ia vitamine

Vitamina B6, denumită și piridoxină, poate avea efecte benefice în cazul stării neplăcute care apare când te afli în mișcare și a anxietății. În plus, suplimentele cu magneziu pot reduce simptomele, fiind remedii împotriva răului de mișcare.

De asemenea, poți afla care sunt principalele de magneziu: sulfat de magneziu, citrat de magneziu, clorură de magneziu, oxid de magneziu, hidroxid de magneziu, gluconat de magneziu, malat de magneziu, glicinat de magneziu, orotat de magneziu și lactat de magneziu.

Caută o activitate care să-ți distragă atenția

Pornește radioul sau începe o conversație pentru a evita să te gândești la simptome. S-ar putea să-ți distragi atenția suficient de mult pentru a te simți mai bine. Se poate ca ascultarea muzicii să ajute o persoană să prevină apariția vărsăturilor în timpul călătoriilor.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Te-ar mai putea interesa și
articol cu video
Ce este tiroidita autoimună. Cum se identifică și cum o poți controla
Ce este tiroidita autoimună. Cum se identifică și cum o poți controla
Ce este tiroidita autoimună. Cum se identifică și cum o poți controla
articol cu video
Alimente împotriva inflamației cronice. De ce pot ameliora simptomele
Alimente împotriva inflamației cronice. De ce pot ameliora simptomele
Alimente împotriva inflamației cronice. De ce pot ameliora simptomele
articol cu video
Ce ascund durerile de cap. Metode de tratament împotriva simptomelor
Ce ascund durerile de cap. Metode de tratament împotriva simptomelor
Ce ascund durerile de cap. Metode de tratament împotriva simptomelor
Reclamă
PARTENERI
icon