Metode pentru a-ți menține silueta. Cum poți arăta impecabil fără a depune prea multe eforturi

Simina Dragut
Simina Dragut
Publicat: 3 mai 2024, 06:34

Dacă încerci de multă vreme să scapi de kilogramele în plus, poate ai observat că unele persoane se mențin în formă fără a depune prea mari eforturi. Deseori, marile schimbări vin din obiceiuri simple și sănătoase, care pot avea rezultate pe termen lung. Citește despre metode pentru a-ți menține silueta.

Reclamă

Un stil de viață sănătos se bazează pe activități și reguli simple, pe care le poți aplica în fiecare zi. Nu este neapărată nevoie să practici antrenamente fizice foarte intense sau să urmezi o dietă strictă. Poți obține rezultatele dorite doar prin organizare și atenție.

Metode pentru a-ți menține silueta

Poate fi dificil să te menții în formă, mai ales când ai un program de muncă agitat. Cea mai utilă variantă este să incluzi obiceiuri simple și eficiente în rutina zilnică. Acestea te pot menține în formă și pot avea efecte de durată.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Singurul aspect dificil ar putea fi răbdarea și consecvența. Niciun obicei nu poate oferi rezultate în scurt timp. De aceea, se recomandă să-ți organizezi un program și să-ți notezi câteva activități obișnuite pentru a-ți aminti să le urmezi.

Fă activități fizice simple

Caută modalități simple de a te mișca pe tot parcursul zilei. Când alegi să te miști mai mult în viața de zi cu zi, arzi calorii suplimentare fără să-ți dai seama.

Reclamă

Poți integra în rutină mersul pe jos. Poți coborî din mijloacele de transport cu o stație înainte de a ajunge la destinație, poți urca pe scări, poți merge pe jos la cumpărături sau îți poți plimba în parc animalul de companie.

Ascultă-ți corpul

Să-ți asculți corpul este una dintre aceste metode pentru a-ți menține silueta. Mănâncă atunci când simți senzație de foame și oprește-te când simți senzație de sațietate, chiar dacă nu ai terminat porția de mâncare. Corpul tău știe care este cantitatea de hrană de care are nevoie. Totul se rezumă la recunoașterea diferenței dintre senzația fizică și mâncatul din cauza plictiselii, dependenței, stresului sau obligației. Unele tehnici de mâncat conștient și mindfulness te pot ajuta.

Înlocuiește băuturile dulci cu apa

Dacă alegi să consumi preponderent apă nu înseamnă că trebuie să renunți la gust. O poți infuza cu lămâie proaspătă sau frunze de mentă. Apa potabilă te ajută să rămâi hidratat, ceea ce este vital pentru a-ți menține sănătatea generală.

Reclamă

Nu sări peste micul dejun

Un mic dejun sănătos îi asigură corpului tău nutrienții necesari și poate fi un instrument eficient de control al greutății. Masa de dimineață te împiedică să mănânci în exces mai târziu în cursul zilei deoarece îți oferă senzație de sațietate pe termen lung, potrivit Health Shots.

Prioritizează somnul

Somnul are un rol important în menținerea sănătății generale și se numără printre aceste metode pentru a-ți menține silueta. Nu se referă numai la senzația de odihnă. Este important să-i oferi corpului tău timp să se recupereze, să se vindece și să se pregătească pentru ziua următoare.

Îndeplinește-ți poftele

Cu cât încerci mai mult să eviți un aliment, cu atât îți dorești mai mult să-l consumi. Acest obicei se poate transforma într-o obsesie, iar când în sfârșit cedezi, s-ar putea să mănânci mult mai mult decât ți-ai fi dorit. Îți poți îndeplini poftele, dar cu echilibru și conștientizare. Poți mânca puțină ciocolată sau o porție mică de chipsuri pentru a evita să le consumi în exces atunci când cedezi după o perioadă lungă de timp.

Evită să dezvolți o obsesie pentru slăbit

Starea ta nu este determinată de un număr de calorii, iar dezvoltarea unei obsesii pentru calcule poate avea efecte nocive asupra sănătății. Sănătatea are mai multe fațete. Concentrează-te pe felul în care ți se potrivesc hainele, cum te simți când te trezești dimineața sau câtă energie ai în timpul zilei, conform HackSpirit.

Înconjoară-te de influențe pozitive

Includerea unor influențe pozitive în viața ta este una din aceste metode pentru a-ți menține silueta. Dacă te înconjori de prieteni cărora le place să facă mișcare și să mănânce sănătos, sunt șanse să fii mai motivat să le urmezi exemplul. Poți încerca să intri într-un club sportiv sau să-ți găsești un prieten care să-ți împărtășească hobby-urile. De asemenea, se poate întâmpla să devii o influență pozitivă în viața unei persoane cu obiective comune.

Nu-ți lăsa propriile greșeli să te afecteze

Nu vei reuși să obții rezultate în fiecare zi. În loc să renunți, poți să recunoști că ai unele abateri, să înveți din ele și să mergi mai departe. O greșeală nu te definește și nici nu-ți distruge scopul. Eșecul este doar un regres temporar, nu o stare permanentă, fiind parte din evoluția oricărei ființe.

Bucură-te de proces

Este important să te bucuri de proces, nu numai să depui eforturi pentru a ajunge la silueta dorită. Poate fi ușor să te pierzi în: cifre, calcule, obiective și realizări. Poți practica activitățile care îți plac, poți mânca alimentele preferate și poți crea un stil de viață de care te poți bucura.

Petrece timp în aer liber

Natura îți oferă un loc de joacă natural în care te poți mișca, poți explora locuri noi și poți face un antrenament fără a simți că depui efort fizic. Poți găsi locul perfect pentru a construi un obicei care te menține în formă, fericit și conectat cu lumea din jurul tău.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Te-ar mai putea interesa și
articol cu video
Măsuri alimentare care îmbunătățesc sănătatea bărbaților. Ce influențează secreția de testosteron
Măsuri alimentare care îmbunătățesc sănătatea bărbaților. Ce influențează secreția de testosteron
Măsuri alimentare care îmbunătățesc sănătatea bărbaților. Ce influențează secreția de testosteron
Fructele care contribuie la menținerea sănătății creierului. Ce efecte au asupra organismului tău
Fructele care contribuie la menținerea sănătății creierului. Ce efecte au asupra organismului tău
Fructele care contribuie la menținerea sănătății creierului. Ce efecte au asupra organismului tău
Ceaiuri care încetinesc procesul de îmbătrânire. Efectele benefice ale acestor băuturi
Ceaiuri care încetinesc procesul de îmbătrânire. Efectele benefice ale acestor băuturi
Ceaiuri care încetinesc procesul de îmbătrânire. Efectele benefice ale acestor băuturi
Reclamă
PARTENERI
icon