Efectele plantelor naturale în tratamentele cosmetice

MediCOOL.ro
MediCOOL.ro
Publicat: 20 februarie 2023, 11:50 / Actualizat: 28 februarie 2023, 17:51

Plantele au fost folosite în produsele cosmetice din cele mai vechi timpuri și sunt subiectul investigațiilor științifice și în zilele noastre. De-a lungul anilor, a devenit din ce în ce mai explicită o abordare profundă atât a comportamentului pielii, cât și a plantelor. Și pentru că ele două sunt în strânsă legătură în industria de beauty, află și tu efectele plantelor naturale în tratamentele cosmetice.

Reclamă

Plantele sunt organisme complexe care produc diferiți metaboliți ce răspund la mediul în care trăiesc. Aplicate pe piele, fitomoleculele interacționează cu celulele pielii și ajută la bunăstarea și aspectul îmbunătățit al pielii. Studiile etnobotanice, pe de o parte, și analizele fizico-chimice, pe de altă parte, au prezentat un inventar bogat de plante care au potențialul de a îmbunătăţi produsele cosmetice moderne.

Efectele plantelor naturale în tratamentele cosmetice

Produsele cosmetice pe bază de plante permit fiecărui individ să se simtă frumos și sănătos.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Frumusețea este dorința fiecărui om de a oferi plăcere simțurilor sale. De asemenea, frumuseţea nu este întotdeauna legată de femei, ci și bărbații sunt conștienți de importanţa menţinerii unui aspect sănătos şi frumos.

Cuvântul cosmetic este derivat din cuvântul grecesc „kosmtikos” care înseamnă a avea puterea, priceperea în decorare. Originea cosmeticelor formează o narațiune continuă de-a lungul istoriei omului. Ele s-au dezvoltat în anul 3000 î.Hr. Cosmeticele pe bază de plante sunt denumite produse de înfrumusețare care sunt obținute folosind diferite ingrediente din plante pentru a oferi beneficii cosmetice definite.

Reclamă

Frumusețea naturală este o binecuvântare, iar cosmeticele ajută la creșterea aspectelor de frumusețe și personalitate ale ființelor umane. Produsele cosmetice pe bază de plante susțin că au eficacitate și acceptabilitate intrinsecă datorită utilizării în rutină în viața de zi cu zi și evită efectele adverse care sunt observate în mod obișnuit la produsele sintetice ce sunt făcute din substanțe chimice și alte ingrediente toxice. Conținutul natural din substanțele botanice nu provoacă efecte secundare asupra corpului uman. În schimb, îmbogățește organismul cu nutrienți și alte minerale utile.

Avantajele cosmeticelor pe bază de blante

Cosmeticele pe bază de plante câștigă popularitate, deoarece în zilele noastre majoritatea oamenilor preferă produsele naturale în detrimentul chimicalelor pentru îngrijirea lor personală. Astfel de produse furnizează organismului nutrienți, îmbunătățesc sănătatea și oferă satisfacție, deoarece nu conțin substanțe chimice sintetice.

Produse naturale

După cum sugerează și numele, cosmeticele pe bază de plante sunt naturale. Nu conțin toate substanțele chimice sintetice nocive care s-au dovedit a fi toxice pentru piele. Diferite părți ale plantei și extractele din plante sunt utilizate în produsele din plante. Ele constau, de asemenea, în nutrienți naturali, cum ar fi vitaminele și mineralele, ce mențin pielea sănătoasă şi strălucitoare.

Reclamă

Sigure și eficiente

În comparație cu alte produse sintetice de înfrumusețare care apar constant pe piață, cosmeticele naturale sunt cele mai sigure de utilizat și, de asemenea, eficiente. Sunt hipoalergenice și preparate de experți în domeniu. Deoarece sunt făcute din ingrediente naturale, oamenii nu trebuie să-și facă griji cu privire la probleme legate de piele, cum ar fi erupții cutanate sau mâncărimi ale pielii.

BHA (Hidroxi-anisol butilat) și BHT (Hidroxitoluen butilat) sunt antioxidanți sintetici și sunt folosiți drept conservanți în cremele hidratante și în multe alte game de produse de înfrumusețare. BHA și BHT pot induce reacții alergice la nivelul pielii. Cosmeticele pe bază de plante conțin însă antioxidanți naturali.

Potrivite pentru toate tipurile de piele

Cosmeticele naturale sunt potrivite pentru toate tipurile de piele. O persoană cu piele de orice tip le poate folosi și nu trebuie să-și facă griji cu privire la degradarea stării pielii. Și pentru că îngrijirea pielii e foarte importantă, află și totul despre celulită.

Nu sunt testate pe animale

Majoritatea produselor cosmetice sunt testate inițial pe animale pentru a verifica dacă sunt sigure și eficiente de utilizat pentru om. Cu toate acestea, cosmeticele naturale nu trebuie testate pe animale. Aceste ingrediente naturale sunt testate de experți în laboratoare folosind echipamente de ultimă generație.

Fără efecte secundare

Produsele de înfrumusețare sintetice nu numai că pot provoca iritații ale pielii, dar pot provoca și multe probleme cronice. Acestea pot bloca porii și pot face pielea excesiv de uscată sau grasă. Cu produsele cosmetice naturale, nu trebuie să îți faci griji. Ele conţin ingrediente naturale utilizate în formarea produselor pe bază de plante. De asemenea, nu conțin parabeni, cel mai utilizat conservant și nu asigură efecte secundare.

Selecție largă

Există o varietate de produse de înfrumuseţare pe bază de plante, fie că este vorba de produse pentru piele sau de produse pe bază de plante pentru păr. În plus, vei găsi atât produse cosmetice naturale făcute local, dar și produse realizate în laboratoare de renume.

Preţul

Cosmeticele naturale nu sunt atât de scumpe. De fapt, ele sunt disponibile la prețuri reduse. Nu trebuie să cheltui sume colosale pentru a menţine aspectul sănătos şi frumos de-a lungul timpului.

E decizia ta ce alegi pentru piele. Acum că ai aflat efectele plantelor naturale în tratamentele cosmetice, poți face cea mai bună alegere.

Medicul Elena Popa a mai vorbit în emisiunea Medicool despre cât de periculoase pot fi, uneori, tratamentele naturiste pentru diverse afecțiuni, cum ar fi, de exemplu, petele pigmentare.

Băile cu ovăz sunt foarte bune pentru o piele deshidratată, însă sucul de lămâie aplicat pe față poate fi extrem de dăunător. Află mai multe din materialul video de mai jos:

Te-ar mai putea interesa și
Ce beneficii pentru sănătate are ginsengul. Proprietățile medicinale pe care le ascunde această plantă
Ce beneficii pentru sănătate are ginsengul. Proprietățile medicinale pe care le ascunde această plantă
Ce beneficii pentru sănătate are ginsengul. Proprietățile medicinale pe care le ascunde această plantă
Ceaiuri împotriva refluxului gastric. De ce pot preveni indigestia și balonarea
Ceaiuri împotriva refluxului gastric. De ce pot preveni indigestia și balonarea
Ceaiuri împotriva refluxului gastric. De ce pot preveni indigestia și balonarea
Ceaiuri împotriva tusei. Ce simptome pot calma
Ceaiuri împotriva tusei. Ce simptome pot calma
Ceaiuri împotriva tusei. Ce simptome pot calma
Reclamă
PARTENERI
icon