În ce măsură poate scrubul să-ți mărească buzele. Mituri despre frumusețe

Simina Dragut
Simina Dragut
Publicat: 23 septembrie 2023, 12:05

Multe femei visează să-și mărească buzele. Înainte de recurge la ajutorul unui medic plastician, acestea caută diferite soluții. În mediul online, circulă mituri despre frumusețe, inclusiv cel potrivit căruia scruburile ar putea avea anumite efecte estetice. Doctorul Mihail Pautov a vorbit despre acest subiect în a cincea ediție din sezonul cinci MediCOOL. Află în ce măsură poate scrubul să-ți mărească buzele.

Reclamă

Mihail Pautov a explicat ce efecte ar putea avea acest scrub asupra pielii buzelor, ce ingrediente ar putea conține, la ce se folosește de fapt, ce efecte poate provoca folosirea lui excesivă și cum acționează asupra buzelor crăpate.

În ce măsură poate scrubul să-ți mărească buzele

Buzele nu au glande sebacee, nu elimină transpirație la fel cum se întâmplă cu restul pielii. De aceea poate fi util să folosești un scrub. În mediul online există diferite rețete despre care se zvonește că ar putea mări buzele. De exemplu, una dintre aceste rețete populare pentru scruburi este cea preparată din: scorțișoară, miere de albine și ulei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În general, scrubul are rolul de a ajuta la exfolierea celulelor moarte și la obținerea unei pieli catifelate. Dacă ai obiceiul de a folosi scrub o dată pe săptămână pentru buze, acesta va curăța excesul de piele. Se poate utiliza cu ușurință: se aplică pe buze, se freacă pielea în acea zonă, apoi se spală sau se lasă în acel loc, o perioadă de timp. Acesta îndepărtează pielița care se exfoliază de pe buze.

Dacă îți dorești să aplici scrubul pentru a-ți mări buzele și insiști să faci acest lucru foarte frecvent pe parcursul zilei, rezultat va fi unul diferit. Primul său efect, care stă la baza aceastei supoziții, este înroșirea buzelor. Acesta crește puțin vascularizația la nivelul acestora. Vascularizația cauzează o ușoară inflamație, astfel că buzele vor fi puțin mai umflate. Însă, în acest mod, îți îndepărtezi stratul protectiv din acea zonă.

Reclamă

Efectele utilizării excesive a scrubului

Dacă te întrebi în ce măsură poate scrubul să-ți mărească buzele, gândește-te că utilizarea exagerată a scrubului are două efecte. Determină o inflamație vizibilă și înlătură acea pieliță care oferă un rol de protecție, ceea ce poate face buzele să se deshidrateze. Mai exact, buzele rămân umflate câteva ore, după care încep să se deshidrateze.

Stratul protectiv de pe buze are un rol important deoarece protejează în mod natural împotriva mai multor factori externi. Radiațiile emise de soare ajung la nivelul buzelor și distrug colagenul aflat în interiorul acestora. Din acest motiv, este important să nu folosești în mod exagerat acest scrub. Când vrei să știi în ce măsură poate scrubul să-ți mărească buzele, amintește-ți că nu este indicat să-ți freci buzele în fiecare zi pentru a le crește volumul pentru că poți obține exact efectul contrar, mai exact diminuarea acestora. Înainte de a recurge la un tratament de înfrumusețare se recomandă să ceri sfatul unui specialist.

,,Primul mit, așa cum am demonstrat, este fals. Scrubul nu ne mărește buzele și poate să facă fix invers, să ne micșoreze buzele.”

– Mihail Pautov, medic chirurg
Reclamă

Ai aici toate edițiile sezonului 5 MediCOOL, emisiune difuzată de Antena 1 și disponibilă online exclusiv în AntenaPLAY.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Te-ar mai putea interesa și
Cauze ale senzației de somnolență. De ce poate deveni cronic acest simptom
Cauze ale senzației de somnolență. De ce poate deveni cronic acest simptom
Cauze ale senzației de somnolență. De ce poate deveni cronic acest simptom
Semne ale bolilor de ficat. De ce este important să le identifici
Semne ale bolilor de ficat. De ce este important să le identifici
Semne ale bolilor de ficat. De ce este important să le identifici
Vederea încețoșată: cauze, simptome și tratament
Vederea încețoșată: cauze, simptome și tratament
Vederea încețoșată: cauze, simptome și tratament
Reclamă
PARTENERI
icon