De ce să consumi goji. Ce avantaje pot oferi sănătății aceste fructe

Simina Dragut
Simina Dragut
Publicat: 9 decembrie 2023, 07:08

Fructele goji sunt recunoscute pentru proprietățile medicinale și conținutul nutritiv bogat în antioxidanți. Acestea se folosesc în medicina tradițională chineză și-ți pot completa alimentația. Citește de ce să consumi goji.

Reclamă

Fructele goji au un conținut scăzut de calorii și puține grăsimi. Reprezintă o sursă importantă de: fibre, fitonutrienți, vitamine și minerale. Pot îmbunătăți: rezistența, longevitatea, vitalitatea, energia și sănătatea generală a organismului.

De ce să consumi goji

Fructele goji se găsesc sub diferite forme, cum ar fi: crude, uscate, lichid sau pudră, conform Dr. Axe. În general, acestea se usucă, capătă o culoare portocalie roșiatică și oferă o aromă dulce și acidulată.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Conțin mai mulți aminoacizi, acizi grași și antioxidanți specifici. Totodată, sunt printre puținele fructe care au în compoziție aminoacizi. De asemenea, pot asigura substanțe nutritive esențiale, precum: zinc, fier, fosfor și riboflavină (vitamina B2).

Pot sprijini sănătatea pielii

Fructele goji au un conținut bogat în beta-caroten, un pigment prezent în plante și fructe. Acesta ajută la sprijinirea sănătății pielii și acționează ca un tratament natural împotriva cancerului de piele. Sucul de fructe goji poate mări protecția împotriva daunelor cauzate de radicalii liberi produși în prezența soarelui. Fructele goji pot preveni cancerul de piele și alte afecțiuni dermatologice.

Reclamă

Pot proteja sănătatea ochilor

Dacă te întrebi de ce să consumi goji, gândește-te că-ți pot proteja ochii de afecțiuni asociate înaintării în vârstă, cum ar fi degenerescenta maculară, principala cauză a orbirii la adulții în vârstă. Goji poate crește în mod semnificativ nivelurile plasmatice de zeaxantină și antioxidanți. Astfel, pot apăra ochii de hipopigmentare și acumulare de compuși produși de stresul oxidative, care pot deteriora macula.

În plus, zeaxantina din fructele goji poate preveni dezvoltarea bolii Alzheimer. Aceasta are o nuanță galbenă sau portocalie și poate proteja împotriva multor afecțiuni oculare.

Pot îmbunătăți imunitatea și pot lupta împotriva cancerului

La fel ca multe alte fructe de pădure, fructele goji por asigura niveluri ridicate de vitamina A și vitamina C. Aceștia reprezintă doi nutrienți importanți pentru întărirea imunității și prevenirea răcelii, dar și a bolilor cronice grave, precum cancerul sau declinul neurodegenerativ.

Reclamă

Pot echilibra nivelurile de zahăr din sânge

Când vrei să știi de ce să consumi goji, ia în calcul că pot contribui la echilibrarea eliberării zahărului în fluxul sanguin. Astfel, pot preveni creșterile și scăderile cauzate de dezechilibrele nivelului de glucoză. Acestea pot prezenta efecte hipoglicemiante semnificative și o activitate de sensibilizare la insulină prin creșterea răspunsului la glucoză.

Pot preveni afecțiunile inimi

Fructele goji pot reduce riscul de a dezvolta afecțiuni cardiace, mai ales atunci când le consumi în întregime. Acestea pot scădea nivelul de trigliceride și pot crește colesterolul HDL. Astfel, pot proteja sănătatea inimii, potrivit Very Well Health.

Pot detoxifia ficatul

Fructele goji pot oferi protecție ficatului și pot fi folosite pentru a-l detoxifia, alături de alte ierburi tradiționale, cum ar fi rădăcina de lemn dulce. De asemenea, pot sprijini sănătatea rinichilor și pot fi utilizate ca remediu împotriva pietrelor la rinichi.

Pot oferi o sursă bună de energie

Dacă vrei să știi de ce să consumi goji, ia în considerare că pot ajuta la creșterea nivelului de energie pe parcursul zilei și a stării de spirit deoarece conțin concentrații ridicate de substanțe nutritive. În plus, pot îmbunătăți sănătatea digestivă.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Te-ar mai putea interesa și
Condimente pentru vară. Cum îți pot sprijini sănătatea organismului
Condimente pentru vară. Cum îți pot sprijini sănătatea organismului
Condimente pentru vară. Cum îți pot sprijini sănătatea organismului
Beneficiile consumului de dude. Ce efecte pot avea în corp
Beneficiile consumului de dude. Ce efecte pot avea în corp
Beneficiile consumului de dude. Ce efecte pot avea în corp
Legume pentru vară. De ce îți pot completa dieta
Legume pentru vară. De ce îți pot completa dieta
Legume pentru vară. De ce îți pot completa dieta
Reclamă
PARTENERI
icon