Cum poți înainta în vârstă într-un mod echilibrat. Poți face acest lucru fără restricție calorică

Simina Dragut
Simina Dragut
Publicat: 3 aprilie 2024, 08:26

O simplă schimbare alimentară, fără restricție calorică, poate susține un proces de îmbătrânire mai sănătos. Recent, a fost realizat un studiu științific asupra celulelor de drojdie. Acesta a arătat că trecerea de la o dietă bogată în glucoză la una pe bază de galactoză a produs modificări la nivelul moleculelor, care apar, de obicei, odată cu avansarea procesului de îmbătrânire. Află cum poți înainta în vârstă într-un mod echilibrat.

Reclamă

Descoperirile Institutului Babraham contestă de mult timp ideea că numai restricția calorică poate asigura longevitatea și sănătatea. Studiul a fost efectuat pe celule de drojdie, recunoscute pentru că au multe mecanisme celulare similare cu ale oamenilor.

Cum poți înainta în vârstă într-un mod echilibrat

Îmbătrânirea este un proces natural pentru organismul uman. Acesta poate aduce o mulțime de emoții atât pentru persoanele vizate, cât și pentru pentru cei apropiați. Dar îmbătrânirea nu trebuie să fie un declin, conform BetterUp.

Studiul Institutului Babraham a punctat mai multe aspecte cheie asupra procesului de îmbătrânire. O înlocuire a glucozei din dietă cu galactoză a redus semnele de îmbătrânire în celulele de drojdie. În același timp, nu s-a impus o restricție calorică.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

De regulă, beneficiile pentru sănătate ale restricției calorice dispar atunci când se reia o dietă normală. Acest lucru face necesară cercetarea unor abordări alternative pentru longevitate.

Dacă te întrebi cum poți înainta în vârstă într-un mod echilibrat, gândește-te că efectele pozitive au fost cele mai evidente atunci când modificările dietetice au fost implementate în celulele de drojdie de la o vârstă fragedă. Această acțiune subliniază potențiala importanță a alegerilor alimentare, echilibrate și timpurii.

Reclamă

Experimentele doctorului Jon Houseley și ale echipei sale arată că se poate realiza un proces de îmbătrânire sănătos prin înlocuirea unei diete stricte cu o dietă fără restricții. Se poate aplica printr-o potențială optimizare a dietei. Iar starea de rău nu este o parte inevitabilă a procesului de îmbătrânire, potrivit Neuroscience News.

Restricția calorică reprezintă consumul intenționat a foarte puține calorii fără a dezvolta subnutriție. Oamenii de știință știu de mult timp că restricția calorică îmbunătățește sănătatea și poate prelungi viața. Conform studiilor, este indicat ca restricția calorică să fie menținută pe tot parcursul vieții pentru a obține acest impact. Totodată, beneficiile pentru sănătate dispar atunci când se reia o dietă normală.

Ce concluzii aduce studiul Institului Babraham

Dacă vrei să știi cum poți înainta în vârstă într-un mod echilibrat, află că noile cercetări efectuate de doctorul J. Houseley pe celulele de drojdie sugerează că o alternativă la restricția calorică poate duce la îmbunătățirea sănătății pe parcursul întregii vieți.

Reclamă

Doctorul Dorottya Horkai, cercetătorul principal al studiului, susține că dieta urmată încă de la începutul vieții poate îmbunătăți sănătatea celulelor de drojdie. Cercetătorii au administrat celulelor de drojdiei o dietă diferită, fără a restricționa caloriile. Astfel, au reușit să suprime senescența, procesul în care celulele nu se mai divid, iar celulele îmbătrânite pierd amptitudini.

Cercetătorii au inclus galactoză în dieta celulelor de drojdie și s-a observat că nu au mai apărut multele modificări moleculare, care însoțesc în mod normal îmbătrânirea. Celulele crescute pe galactoză au rămas la fel de apte precum celulele tinere chiar și la sfârșitul vieții. Acest lucru arată că perioada de sănătate precară prezentă la sfârșitul vieții a fost redusă drastic.

Dacă te întrebi cum poți înainta în vârstă într-un mod echilibrat, amintește-ți că schimbarea alimentară funcționează numai atunci când celulele sunt tinere. De fapt, dieta aduce mici îmbunătățiri celulelor de drojdie veche.

Este greu de decis dacă rezultatele în cazul drojdiei pot fi aplicate în cazul oamenilor. Însă, toate aceste studii au un rezultat similar. Pentru a trăi o viață lungă și sănătoasă, este indicat să urmezi o dietă echilibrată încă de la o vârstă fragedă.

De asemenea, probioticele ar putea încetini procesul de îmbătrânire a creierului. Acestea pot modifica microbiomul intestinal deoarece îl pot ajuta să-și restabilească echilibrul și îi pot menține sănătatea.

Te-ar mai putea interesa și
Beneficiile și riscurile consumului de alimente picante. Sfaturi pentru a le include în dietă în mod corect
Beneficiile și riscurile consumului de alimente picante. Sfaturi pentru a le include în dietă în mod corect
Beneficiile și riscurile consumului de alimente picante. Sfaturi pentru a le include în dietă în mod corect
Băuturi bogate în potasiu. Cum îți pot completa dieta
Băuturi bogate în potasiu. Cum îți pot completa dieta
Băuturi bogate în potasiu. Cum îți pot completa dieta
articol cu video
Ce este rejuvenarea vaginală. În ce situații se aplică
Ce este rejuvenarea vaginală. În ce situații se aplică
Ce este rejuvenarea vaginală. În ce situații se aplică
Reclamă
PARTENERI
icon