Ceaiuri care pot ameliora hipertensiunea arterială. Cum pot acționa asupra simptomelor

Publicat: 8 iulie 2024, 08:59

Unele ceaiuri pot scădea tensiunea arterială deoarece pot induce relaxarea vaselor de sânge și pot sprijini sănătatea cardiovasculară. Acestea pot acționa asupra simptomelor cauzate de afecțiune. Citește despre ceaiuri care pot ameliora hipertensiunea arterială.

Hipertensiunea arterială este un factor de risc semnificativ pentru diferite afecțiuni cardiovasculare, inclusiv: boli cardiace, accident vascular cerebral și atacuri de cord. În general, simptomele acestei afecțiuni se gestionează prin intermediul unor schimbări la nivelul stilului de viață și prin medicație, dar dacă nu a devenit cronică, poate fi atenuată cu remedii naturiste.

Ceaiuri care pot ameliora hipertensiunea arterială

Dacă te confrunți cu hipertensiune arterială, poți consuma câteva ceaiuri, pe care le poți prepara singur acasă cu puține ingrediente. Substanțele vegetale și nutrienții esențiali prezenți în compoziția acestora pot fi eficienți, însă rezultatele depind de organismul fiecărei persoane.

Doza de ceai necesară pentru a scădea tensiunea arterială poate varia. Totodată, dacă vrei să le consumi mai mult timp sau urmezi deja un tratament pentru hipertensiune arterială, se recomandă să ceri sfatul medicului înainte de a le include în dietă.

Ceai verde

Ceaiul verde se obține din frunzele plantei Camellia sinensis, potrivit Healthline. Băutura conține compuși bioactivi numiți catechine, în special galat de de epigalocatechină. Aceștia se pot asocia cu o serie de beneficii pentru sănătate, inclusiv diminuarea tensiunii arteriale.

Ceai din frunze de măslin

Ceaiul din frunze de măslin se caracterizează printr-o aromă ușoară. Acest ceai conține compuși precum oleuropeina și hidroxitirozolul, care ar putea sprijini reglarea tensiunii arteriale prin susținerea relaxării vaselor de sânge.

Ceai de mușețel

Ceaiul de mușețel se numără printre aceste ceaiuri care pot ameliora hipertensiunea arterială. Ceaiul de mușețel se prepară din florile uscate ale plantei de mușețel, denumită științific Matricaria chamomilla sau Chamaemelum nobile. Băutura dispune de o mare popularitate datorită proprietăților sale liniștitoare și de calmare. Aceasta se utilizează frecvent pentru a susține stări de calm și a atenua stresul, ceea ce poate echilibra tensiune arterială.

Ceai de hibiscus

Ceaiul de hibiscus poate reduce hipertensiunea arterială, conform Eating Well. Băutura conține antociani și alți antioxidanți. Aceste substanțe chimice pot ajuta vasele de sânge să reziste leziunilor care le pot determina îngustarea.

Ceai din fructe de păducel

Ceaiul din fructe de păducel se prepară din boabele arborelui de păducel. Acesta are o aromă puțin dulce și acidulată și se regăsește printre aceste ceaiuri care pot ameliora hipertensiunea arterială. Se folosește în medicina tradițională ca remediu naturist pentru a susține sănătatea inimii, în timp ce poate contribui la dilatarea vaselor de sânge, îmbunătățirea circulației sângelui și diminuarea tensiunii arteriale.

Ceai Oolong

Ceaiul Oolong are proprietăți medicinale și un conținut bogat în antioxidanți, care poate fi la fel de eficient precum cel al ceaiului verde sau al ceaiului negru. În același timp, poate oferi efecte de scădere a tensiunii arteriale similare cu ale acestor băuturi. De asemenea, poate avea efecte asupra microbiomului intestinal, te poate sprijini să scapi de kilogramele în plus și poate întări sistemul imunitar.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Te-ar mai putea interesa și
Proprietățile ceaiului de castravete amar. Ce beneficii poate oferi această băutură
Proprietățile ceaiului de castravete amar. Ce beneficii poate oferi această băutură
Ceaiuri pentru tulburări stomacale. De ce pot combate simptomele
Ceaiuri pentru tulburări stomacale. De ce pot combate simptomele
Ceaiuri pentru imunitate. Cum pot sprijini apărarea organismului
Ceaiuri pentru imunitate. Cum pot sprijini apărarea organismului
PARTENERI