Ceaiuri care îți pot crește longevitatea. Cum te pot ajuta să trăiești mai mult

Publicat: 22 iunie 2024, 06:48

Unele ceaiuri pot fi eficiente pentru a te ajuta să trăiești mai mult. Datorită compușilor vegetali din compoziție, pot oferi beneficii unei serii de aspecte ale sănătății organismului. Citește despre ceaiuri care îți pot crește longevitatea.

Consumul zilnic al unei singure cești cu ceai îți poate îmbunătăți starea de spirit și-ți poate prelungi durata vieții cu câțiva ani. În general, ceaiurile conțin numeroși antioxidanți, ce pot asigura o serie de proprietăți medicinale.

Ceaiuri care îți pot crește longevitatea

Există ceaiuri care îți pot crește speranța de viață deoarece prezintă un conținut bogat în substanțe nutritive. Acestea pot fi ușor pregătite acasă deoarece necesită puține ingrediente și pot fi incluse în orice tip de dietă.

De asemenea, dacă suferi de o afecțiune cronică sau urmezi un tratament, este de preferat să ceri sfatul unui medic în cazul în care vrei să consumi ceai pe termen lung.

Ceai de izmă bună

Izma bună face parte din familia mentei, potrivit Times of India. Ceaiul de izmă bună poate aduce numeroase efecte benefice asupra sănătății digestive pentru că asigură proprietăți antioxidante, antivirale și antibacteriene. Acesta conține un compus vegetal denumit mentol. Mentolul poate avea un rol în relaxarea tractului intestinal și poate atenua simptomele date de balonare.

Ceai verde

Ceaiul verde se caracterizează printr-un conținut bogat în antioxidanți denumiți catechine, fiind printre aceste ceaiuri care îți pot crește longevitatea. Catechinele pot avea efecte de calmare asupra inflamației. Mai mult, pot reduce riscul de a dezvolta afecțiuni cronice, cum ar fi: boli cardiovasculare, diabet de tip 2 sau cancer.

Ceai de mușețel

Ceaiul de mușețel are proprietăți antibacteriene și antioxidante. Efectele sale de calmare îți pot îmbunătăți calitatea somnului și pot întări sistemul imunitar. În plus, ceaiul poate ajuta la ameliorarea problemelor asociate sănătății digestive și nervilor. Antioxidanții săi pot încetini procesul de îmbătrânire.

De asemenea, ceaiul de mușețel poate sprijini sănătatea inimii, poate reduce nivelurile de stres și poate regla nivelurile de zahăr din sânge.

Ceai de ghimbir

Cel mai frecvent, ceaiul de ghimbir se folosește pentru a trata răul de mișcare și se numără printre aceste ceaiuri care îți pot crește longevitatea. Această băutură are în compoziție gingeroli, care pot fi folosiți cu scopul de a proteja împotriva hipertensiunii arteriale, diabetului și cancerului. Totodată, te poate ajuta să scapi de kilogramele în plus. Ceaiul de ghimbir ar putea echilibra nivelurile de zahăr din sânge, în cazul persoanelor care suferă de diabet de tip 2.

Ceai de turmeric

Ceaiul de turmeric este recunoscut datorită conținutului care include curcumină, un tip de polifenol, conform Eat This, Not That. Această substanță vegetală ar putea avea proprietăți anticancerigene și te poate sprijini să trăiești mai mult.

Ceai de hibiscus

Ceaiul de hibiscus îndeplinește un rol important în diminuarea tensiunii arteriale și se numără printre aceste ceaiuri care îți pot crește longevitatea. Consumul regulat al acestei băuturi poate diminua hipertensiunea arterială, poate avea efecte de protecție împotriva obezității și poate fi folosit ca tratament pentru boala ficatului gras non-alcoolic.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Te-ar mai putea interesa și
Proprietățile medicinale ale ceaiului de pătrunjel. La ce este utilă această băutură
Proprietățile medicinale ale ceaiului de pătrunjel. La ce este utilă această băutură
Cum poți obține silueta dorită pentru vară. Sfaturi pentru post intermitent, masaj cu bambus și antrenamente HIIT
Cum poți obține silueta dorită pentru vară. Sfaturi pentru post intermitent, masaj cu bambus și antrenamente HIIT
Ce se întâmplă dacă bei cafea în fiecare zi. Cum acționează în organism
Ce se întâmplă dacă bei cafea în fiecare zi. Cum acționează în organism
PARTENERI