Antena

Ce se întâmplă în corp când mănânci fructe pe stomacul gol

MediCOOL.ro
MediCOOL.ro
Publicat: 11 mai 2023, 07:03

Sănătos, suculent și mereu hrănitor, un castron proaspăt de fructe este privit ca o poțiune magică pentru majoritatea problemelor de sănătate. Pline de vitamine esențiale, fibre, flavonoide și antioxidanți, fructele trebuie să facă parte din dieta tuturor. Totuşi, ce se întâmplă în corp când mănânci fructe pe stomacul gol?

Reclamă

Este cunoscut faptul că întotdeauna e mai bine să consumi fructe de sezon. Cu toate acestea, mulți oameni încă se întreabă dacă este suficient să mănânce aceste fructe la orice oră din zi sau există un anumit moment al zilei în care pot obține cantitatea maximă de vitamine?

Ce se întâmplă în corp când mănânci fructe pe stomacul gol

Există mai multe mituri în jurul celui mai bun moment din zi pentru a consuma un fruct.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cumva, consumul de fructe pe stomacul gol a fost întotdeauna un subiect intens disputat. Unii specialişti spun că poate agrava producția de acid din stomac. Alţii susțin că dimineața este cel mai bun moment pentru a consuma fructe. Deci care este adevărul?

Păreri pro în privinţa consumului de fructe pe stomacul gol

Potrivit nutriționistului Dr. Rupali Datta, „nu există momente bune sau proaste pentru a mânca fructe. Sunt sănătoase și hrănitoare, prin urmare sunt bune în aproape orice moment al zilei. Le puteți consuma pe stomacul gol sau după un mic dejun. Dacă ați avut o masă grea, este recomandat să păstrați un decalaj ușor de timp“.

Reclamă

Cu câțiva ani în urmă, au existat unii experți care susțineau că ar trebui să consumi fructe numai pe stomacul gol. Potrivit argumentelor lor, consumul de fructe în timpul mesei poate încetini digestia și poate face ca fructele să rămână în organism mai mult decât de obicei. Acest lucru poate provoca, de asemenea, gaze minore și disconfort.

În timp ce fibrele prezente în alimente pot avea nevoie de mai mult timp pentru a fi eliminate din organism, faptul că acest lucru provoacă disconfort poate să nu fie în întregime adevărat. De fapt, fibrele din fructe, datorită digestiei lente, te vor face să simți senzația de sațietate pentru mai mult timp. Ele te împiedică să consumi şi alte alimente care pot contribui la creșterea în greutate.

Păreri contra în privinţa consumului de fructe pe stomacul gol

Există experți și studii care susțin că nu neapărat toate fructele, ci doar anumite fructe pot provoca probleme dacă sunt consumate pe stomacul gol. De exemplu, nu trebuie să consumi prea multe citrice pe stomacul gol. Acest lucru poate crește producția de acid în stomac. În plus, fructele care conțin fibre dure, cum ar fi guava și portocalele, dimineața devreme pot încetini și sistemul digestiv.

Reclamă

Dr. Dhanvantri Tyagi crede, de asemenea, că nu există momente bune sau rele pentru a mânca fructe. „Cu toate acestea, persoanele care suferă de răceală sau de aciditate severă ar trebui să evite citricele pe stomacul gol”, a menționat el.

Oricare ar fi momentul ideal pentru a mânca fructe, nu se poate nega faptul că fructele sunt unele dintre cele mai hrănitoare adaosuri pe care le poți include în alimentaţia de zi cu zi. Asigură-te că ai un fruct întreg în meniu în fiecare zi. Nu te feri din a experimenta diferite tipuri de fructe. Toate conțin o mare cantitate de vitamine și minerale esențiale.

Doctorul Mihail Pautov alături de doctorul Maria Oprea și Carmen Brumă au discutat în emisiunea Medicool despre cum să mâncăm fructele și când.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Te-ar mai putea interesa și
articol cu video
Cum te pot face fructele să acumulezi kilograme în plus. Care dintre acestea pot provoca dezechilibre nutriționale dacă le consumi în cantități mari
Cum te pot face fructele să acumulezi kilograme în plus. Care dintre acestea pot provoca dezechilibre nutriționale dacă le consumi în cantități mari
Cum te pot face fructele să acumulezi kilograme în plus. Care dintre acestea pot provoca dezechilibre nutriționale dacă le consumi în cantități mari
articol cu video
Cât de sănătos este să consumi coaja fructelor și legumelor. Ce spun specialiștii despre compoziția acesteia
Cât de sănătos este să consumi coaja fructelor și legumelor. Ce spun specialiștii despre compoziția acesteia
Cât de sănătos este să consumi coaja fructelor și legumelor. Ce spun specialiștii despre compoziția acesteia
Fructele din producția internă cu cele mai multe reziduuri de pesticide. Analizele au identificat alimentele care au depășit limitele admise
Fructele din producția internă cu cele mai multe reziduuri de pesticide. Analizele au identificat alimentele care au depășit limitele admise
Fructele din producția internă cu cele mai multe reziduuri de pesticide. Analizele au identificat alimentele care au depășit limitele admise
Reclamă
PARTENERI
Cobbler cu rubarbă, căpșuni și migdale
Rețete Fel De Fel
Cobbler cu rubarbă, căpșuni și migdale
Un cobbler cu rubarbă, căpșuni și migdale este unul dintre acele deserturi care adună gusturile primăverii într-un singur vas cald, rustic și parfumat. Rubarba acrișoară, căpșunile dulci și migdalele crocante se reunesc sub un strat fraged. Este reconfortant, simplu, dar impresionant. Este ideal servit cu înghețată de vanilie sau frișcă. Cobbler-ul este un desert rustic, cu tradiție adânc înrădăcinată în cultura culinară americană, dar care a cucerit gusturile multora și în Europa. Este un desert copt având la bază un strat generos de fructe (de obicei de sezon). Peste fructe se așază grămăjoare de aluat moale, asemănător biscuiților sau unei prăjituri rustice. La coacere, fructele fierb în sucul propriu, formând un sos dens și parfumat, iar aluatul de deasupra capătă o crustă rumenă, ușor crocantă la exterior și fragedă în interior. Spre deosebire de plăcinte clasice, cobbler-ul nu are crusta de jos. Fructele sunt puse direct în vasul de copt, iar aluatul este adăugat deasupra, de obicei sub formă de linguri de compoziție neregulată. De aici și aspectul nefinisat, dar extrem de apetisant. Denumirea de cobbler provine cel mai probabil de la cuvântul englezesc cobble, care înseamnă pietriș sau piatră cubică. Acesta face referire la aspectul neregulat și bulgăros al stratului superior de aluat, care seamănă cu pietrele cubice de pe drumurile vechi. Despre rețeta de cobbler cu rubarbă, căpșuni și migdale
icon