Iaurtul este un produs lactat frecvent consumat, care conține substanțe nutritive importante, precum: calciu, proteine și probiotice. Acesta poate oferi numeroase beneficii sănătății. Află ce se întâmplă dacă mănânci zilnic iaurt.
Consumul regulat de iaurt se asociază cu: sănătatea intestinală, întărirea oaselor, îmbunătățirea funcției imunitare și o mai bună gestionare a greutății. Acesta poate reduce riscul de a dezvolta diabet și afecțiuni cardiovasculare.
Ce se întâmplă dacă mănânci zilnic iaurt
Iaurtul poate fi servit simplu ca gustare sau poate fi adăugat ca ingredient într-o serie de preparate culinare, precum: paste, salate, ciorbă, pâine, legume umplute, frigărui, sosuri, sărățele prăjituri, budinci, checuri, brioșe, creme sau clătite.
Iaurtul grecesc are un gust mai puternic decât iaurtul obișnuit. Acesta are de două ori mai multe proteine decât iaurtul simplu și o textură groasă.
De asemenea, poate util și ușor de inclus într-o dietă pentru slăbit. Totuși, când îl cumperi este important să citești eticheta pentru a evita produsele cu multe zaharuri adăugate.
Asigură o sursă importantă de proteine
Dacă te întrebi ce se întâmplă dacă mănânci zilnic iaurt, gândește-te că poate fi o sursă importantă de proteine, care conține niveluri scăzute de grăsimi și zaharuri. Proteinele te pot ajuta să-ți menții senzație de sațietate prin reducerea senzației de foame și diminuarea apetitului. Un aliment cu un conținut ridicat de proteine, cum ar fi iaurtul, poate fi consumat la micul dejun, combinat cu: fructe, granola sau nuci. De asemenea, îl poți lua ca gustare, care îți poate asigura senzație de sațietate pe parcursul zilei.
Poate îmbunătăți sănătatea digestivă
Probioticele reprezintă microorganisme vii care se găsesc în anumite alimente și suplimente. O modalitate prin care îți poți crește numărul de bacterii bune din tractul digestiv este prin consumul de probiotice. Iaurtul oferă o sursă bună de probiotice, conform Eat This, Not That.
Poate întări sistemul imunitar
Deoarece iaurtul conține probiotice care au un rol important în menținerea sănătății intestinului, iar intestinul reglează funcția imunitară. Când vrei să știi ce se întâmplă dacă mănânci zilnic iaurt, ia în considerare că odată ce-l consumi regulat, iaurtul poate îmbunătăți imunitatea. Probioticele ar putea determina sinteza anticorpilor naturali și a celulelor imune precum limfocitele.
Poate scădea nivelurile de colesterol rău din sânge
Iaurtul poate avea efecte benefice asupra sănătății inimii. În plus, poate contribui la gestionarea nivelului de colesterol din sânge. Consumul zilnic de iaurt se asociază cu niveluri mai scăzute de colesterol LDL și colesterol total.
Poate contribui la menținerea unei greutăți optime
Iaurtul poate contribui la gestionarea unei greutăți sănătoase. În funcție de tipul de iaurt pe care îl consumi, acesta îți poate oferi senzație de sațietate pe parcursul zilei. În acest mod, îți scade apetitul, ceea te poate face să mănânci mai puțin pe parcusul zilei și să eviți excesul de alimente, potrivit Parade.
Oferă o sursă importantă de calciu
Un nutrient prezent în iaurt este calciul. Acesta îndeplinește un rol necesar pentru funcțiile legate de mușchi, nervi, vase de sânge și oase. Oasele conțin o mare parte de calciu, iar atunci când nu consumi suficient calciu prin alimentele, corpul începe să extragă calciu din oase.
Poate echilibra tensiunea arterială
Când vrei să afli ce se întâmplă dacă mănânci zilnic iaurt, amintește-ți că poate echilibra tensiunea arterială. Iaurtul poate avea efecte benefice asupra sănătății inimii și poate contribui la reducerea tensiunii arteriale. Consumul ridicat de produse lactate, în special iaurt de lapte se asociază cu un risc mai redus de hipertensiune arterială la adulți.
Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.