Wasabi reprezintă un condiment caracteristic bucătăriei japoneze. Acesta face parte din familia legumelor crucifere, poate fi ușor inclus în alimentație și asigură un conținut nutritiv bogat. Află ce este indicat să știi despre wasabi.
Wasabi are o aromă înțepătoare și o culoare verde deschis. Se adaugă în numeroase rețete japoneze de sushi sau tăiței. Asigură un conținut bogat în compuși vegetali, precum izotiocianații, care pot îmbunătăți multe aspecte ale sănătății.
Ce este indicat să știi despre wasabi
Compușii prezenți în wasabi au capacitatea de a oferi proprietăți: antiinflamatoare, antibacteriene și anticancerigene. Aceștia pot sprijini arderea grăsimii corporale și pot susține sănătatea creierului și a oaselor, conform Healthline.
Acest condiment poate fi amestecat într-o varietate de preparate culinare, cum ar fi: salate, sosuri, paste, înghețată, rulouri, spaghetti sau diverse rețete, care includ pește.
Poate sprijini sănătatea oaselor
Wasabi poate sprijini sănătatea oaselor. Un compus din wasabi denumit acid p-hidroxicinamic poate stimula formarea osoasă și poate diminua degradarea oaselor. Mai mult, acest acid ar putea trata osteoporoza, o afecțiune care poate determina fragilitatea sistemului osos.
Oferă proprietăți antiinflamatoare
Wasabi oferă proprietăți antiinflamatoare. Inflamația este răspunsul sistemului imunitar la: infecții, răni și toxine. Aceasta are rolul de a-ți proteja și vindeca organismul. Când inflamația devine necontrolată și cronică, poate favoriza riscul de a dezvolta o serie de afecțiuni inflamatorii, inclusiv: afecțiuni cardiace, diabet sau cancer.
Asigură proprietăți antibacteriene
Dacă te întrebi ce este indicat să știi despre wasabi, gândește-te că asigură proprietăți antibacteriene. Izotiocianații reprezintă clasa principală de compuși activi din wasabi, responsabili pentru proprietățile sale antibacteriene. Extractul de wasabi poate lupta împotriva: Escherichia coli, Staphylococcus aureus și Helicobacter pylori. Helicobacter pylori nu are nevoie de tratament dacă nu prezintă simptome. Infecția se tratează cu antibiotice când apar semne care indică gastrită sau ulcer.
Poate avea proprietăți anticancerigene
Wasabi poate avea proprietăți anticancerigene. Extractul de rădăcină de wasabi poate diminua riscul de a dezvolta: cancer endometrial, cancer ovarian sau cancer de rinichi. Aceasta se poate datora izotiocianaților prezenți în compoziția sa.
Poate susține sănătatea creierului
Izotiocianații din wasabi pot avea efecte neuroprotectoare. Aceștia pot crește activitatea sistemelor antioxidante din creier care au rolul de a reduce inflamația. De asemenea, pot contribui la prevenirea și încetinirea dezvoltării afecțiunilor neurodegenerative provocate de inflamație, cum ar fi boala Parkinson.
Poate preveni pierderea dinților
Pentru a afla ce este indicat să știi despre wasabi, ia în calcul că poate preveni pierderea dinților. Wasabi produce vapori de izotiocianați și poate funcționa ca un agent antimicrobian. Acești vapori pot contribui la inhibarea dezvoltării drojdiei, mucegaiului și bacteriilor. Poate ajuta la prevenirea cariilor dentare deoarece poate distruge bacteriile care le pot determina.
Poate îmbunătăți sănătatea intestinală
Wasabi are caracteristici care pot suprima bacteriile dăunătoare prezente în intestin, ce pot cauza inflamație gastrică și cancer de stomac. Acesta poate preveni intoxicațiile alimentare, de aceea este util pentru a consuma preparate din pește crud, potrivit Dr. Axe.
Poate sprijini pierderea în greutate
Frunzele comestibile ale plantei wasabi conțin compuși care pot opri formarea și dezvoltarea celulelor adipoase. În plus, extractul poate preveni acumularea nedorită de kilograme în plus în cazul unei diete bogate în grăsimi și calorii.
Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.