Cafeaua neagră nu conține alte ingrediente în compoziție cum ar fi: lapte, zahăr, cremă sau îndulcitor. Aceasta nu include zahăr, calorii sau grăsimi, cum se întâmplă în cazul altor sortimente. Citește despre cafeaua neagră.
Atunci când cafeaua nu se diluează în timpul preparării, poate oferi cantitatea totală de antioxidanți și cofeină pe care le conține în mod natural. Aceste componente pot oferi majoritatea beneficiilor pentru sănătate ale conținutului său natural.
Ce beneficii are cafeaua neagră
Cafeaua neagră poate îmbunătăți starea generală de sănătate dacă o consumi cu regularitate în cantități moderate. Aceasta poate diminua riscul de a suferi de diferite tipuri de demență, inclusiv de boala Alzheimer. În plus, cu cât o incluzi în alimentație mai mult timp, cu atât poate reduce riscul de a dezvolta boala Parkinson, conform WebMD.
Cafeaua neagră poate avea un rol în diminuarea riscului de a dezvolta unele forme de cancer, inclusiv cancer de sân, colorectal și hepatic. Aceasta poate avea la bază antioxidanții prezenți în compoziție, un tip de substanțe chimice care îți pot proteja celulele împotriva moleculelor instabile și dăunătoare care poartă denumirea de radicali liberi.
Deoarece cofeina prezintă efecte de stimulare recunoscute, cafeaua neagră poate îmbunătăți dispoziția. Aceasta poate contribui chiar la reducerea riscului de depresie.
Consumul de cafea poate scădea riscul de a dezvolta ciroză cauzată de boala hepatică în stadiu avansat. Aceasta poate fi eficientă mai ales atunci când efectele dăunătoare au la bază consumul de alcool. Consumul a minim patru cești de cafea pe zi ar putea diminua riscul de ciroză alcoolică cu până la 80%. Consumul aceleiași cantități poate reduce riscul de ciroză non-alcoolică cu până la 30%.
De asemenea, consumul constant de cafea neagră poate scădea riscul de a dezvolta diabet de tip 2 și te poate ajuta să scapi de kilogramele în plus. Dacă o bei înainte de a lua masa, aceasta te poate face să mănânci o cantitate mai mică de alimente.
Care sunt riscurile consumului de cafea neagră
Prezența unei cantități prea mari de cafea în organism poate îngreuna absorbția mineralelor din alimentația zilnică. Printre acestea se pot regăsi: fierul, calciul și zincul, potrivit HealthifyMe. În același timp, cafeaua poate conține și niveluri foarte reduse de acrilamidă, considerată un potențial cancerigen.
Consumul excesiv de cafea neagră poate elibera niveluri ridicate de hormoni de stres în organism, ceea ce poate cauza anxietate și stres. În general, nivelurile ridicate de cofeină pot determina stări de nervozitate.
Cafeaua neagră prezintă un conținut bogat în cofeină și substanțe chimice cu pH acid, de aceea consumul în exces poate determina aciditate în stomac. Aceasta îți poate cauza crampe și spasme abdominale.
În plus, consumul excesiv de cafea poate afecta în mod semnificativ calitatea somnului. Se recomandă să eviți să bei cafea cu câteva ore înainte de a încerca să dormi pentru a preveni tulburările de somn. De regulă, consumul zilnic de cafea poate afecta odihna deoarece poate cauza simptome, precum: stări de nervozitate, palpitații și insomnie.
Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.