Beneficiile pentru sănătate ale consumului de ridiche neagră. E aliatul natural al sănătății

Simina Dragut
Simina Dragut
Publicat: 29 octombrie 2023, 06:59

Ridichea neagră este o legumă rădăcinoasă, populară pentru proprietățile sale medicinale. Aceasta face parte din familia Brassicaceae și poate fi foarte benefică dacă o consumi în cantități moderate. Citește care sunt beneficiile pentru sănătate ale consumului de ridiche neagră.

Reclamă

Deseori, ridichea neagră se folosește sub formă de remediu naturist și poate fi utilizată pentru a detoxifia organismul și a menține un aspect estetic al pielii. Din acest motiv, se adaugă ca ingredient în numeroase produse cosmetice.

Beneficiile pentru sănătate ale consumului de ridiche neagră

Ridichea neagră, denumită științific Raphanus sativus, este un membru al familiei cruciferelor și are un gust mai amar și mai înțepător decât al ridichii obișnuite, potrivit Food for Life. Ridichile negre se găsesc în două soiuri: de primăvară sau de iarnă, în funcție de perioada anului în care se culeg.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Conținutul său nutritiv bogat include concentrații ridicate de fibre alimentare și vitamina C. De asemenea, conține: fier, magneziu, potasiu, vitamina A, vitamina B, vitamina E, cupru, seleniu, zinc, antocianine specifice, antioxidanți și enzime. În plus, are un conținut scăzut de calorii.

Te poate ajuta să scapi de tuse și răceală

Ridichea neagră poate fi folosită pentru a trata răceala cronică și tusea. Pentru a o prepara, taie o felie din partea superioară a legumei și pune puțin zahăr în pulpă. După aceea pui felia tăiată ca un capac în poziția inițială și o lași peste noapte. Sucul care iese din pulpă până dimineața poate fi eficient pentru vindecarea infecțiilor sistemului respirator.

Reclamă

De asemenea, poți încerca ceaiuri din plante pentru a-ți întări imunitatea. Poți alege sortimente din: măceșe, cătină sau echinacea. Acestea te pot feri de: răceli, gripe sau alte boli infecțioase care apar toamna sau iarna.

Poate sprijini digestia

Beneficiile pentru sănătate ale consumului de ridiche neagră pot include eliminarea toxinelor din stomac. Acest lucru poate asigura menținerea un nivel optim al PH-ului în acest organ. În plus, este bogată în fibre. Fibrele ușurează procesul de digestie. Mai mult, poate susține funcția biliară. De aceea rata digestivă generală se poate îmbunătăți.

Poate avea proprietăți anticancerigene

O parte din antioxidanții prezenți în ridichea neagră, precum antocianinele, pot contribui la reducerea stresului oxidativ și la neutralizarea radicalilor liberi. De aceea poate diminua riscul de a dezvolta cancer și alte afecțiuni cronice. Antocianinele apar în mod natural în fructe și legume sub formă de: glicozide, glucoză sau galactoză.

Reclamă

Poate îmbunătăți sănătatea pielii

Ridichea neagră te poate ajuta să scapi de impuritățile pielii. Deoarece reprezintă o sursă importantă de: complex de vitamine B, zinc și fosfor, poate purifica în mod eficient sângele și poate elimina o mulțime de toxine și deșeuri din organism.

Poate diminua căderea părului

Printre beneficiile pentru sănătate ale consumului de ridiche neagră se poate include stimularea rădăcinilor părului, ceea ce poate îmbunătăți circulația sângelui în scalp și poate întări firul de păr. Astfel, poate reduce în mod semnificativ căderea părului și poate sprijini creșterea celui care abia a apărut.

Poate regla nivelurile de colesterol din sânge

Ridichea neagră poate regla circulația și metabolismul grăsimilor din organism. Aceasta poate face ficatul să funcționeze. Ficatul absoarbe colesterolul înainte de a se depune în țesuturile adipoase și pereții arteriali. Filtrează impuritățile și procesează grăsimea. Procesul se repetă și elimină acumularea de grăsime. Astfel, poate reduce formarea de colesterol, poate reduce riscul apariției unui atac de cord și poate îmbunătăți sănătatea inimii.

Poate susține funcția ficatului

Vitaminele și mineralele din ridichea neagră pot facilita fluxul de bilă și pot menține sistemul intern sănătos. Aceasta poate îmbunătăți funcțiile ficatului și îi poate susține sănătatea dacă o consumi în mod regulat, conform Stylecraze.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Te-ar mai putea interesa și
Surse de vitamina D pentru vegetarieni. De ce pot fi incluse în dietă
Surse de vitamina D pentru vegetarieni. De ce pot fi incluse în dietă
Surse de vitamina D pentru vegetarieni. De ce pot fi incluse în dietă
Condimente pentru sănătatea ficatului. Cum îți pot proteja acest organ vital
Condimente pentru sănătatea ficatului. Cum îți pot proteja acest organ vital
Condimente pentru sănătatea ficatului. Cum îți pot proteja acest organ vital
Proprietățile medicinale ale mesteacănului. La ce se folosesc
Proprietățile medicinale ale mesteacănului. La ce se folosesc
Proprietățile medicinale ale mesteacănului. La ce se folosesc
Reclamă
PARTENERI
icon