Beneficiile pentru sănătate ale siropului de arțar. Cum îți poate influența organismul

Simina Dragut
Simina Dragut
Publicat: 26 octombrie 2023, 08:13

Siropul de arțar are popularitate în rândul produselor naturiste datorită aromei caracteristice, care îl face ușor de diferențiat de celelalte siropuri. Prin intermediul conținutului său bogat în nutrienți poate asigura proprietăți medicinale. Citește despre beneficiile pentru sănătate ale siropului de arțar.

Reclamă

Acesta este un îndulcitor natural derivat din arborii de arțar. Se obține pușor rin intermediul unei prelucrări minime și conține mai mulți nutrienți esențiali și benefici pentru funcționarea optimă a organismului.

Beneficiile pentru sănătate ale siropului de arțar

Siropul de arțar se obține din seva tufelor de arțar și poate fi o alternativă mult mai sănătoasă la zaharurile procesate. Acesta poate amplifica gustul a numeroase preparate naturale, fără a fi nevoie să folosești aditivi alimentari. Aroma sa unică, alături de practicile minime de procesare și conținutul bogat în nutrienți îi asigură constant popularitatea.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Compoziția acestuia conține: calciu, zinc, potasiu, mangan, tiamină (vitamina B1), riboflavină (vitamina B2), niacină (vitamina B3) și compuși fenolici. Acestea pot oferi proprietăți antioxidante și pot ajuta la echilibrarea nivelului de zahăr din sânge. De asemenea, este clasificat în funcție de intensitatea aromei și de culoare.

Poate ajuta sănătatea digestivă

Beneficiile pentru sănătate ale siropului de arțar includ menținerea sănătății digestive și îmbunătățirea sănătății intestinale. Acesta poate sprijini activitatea bacteriilor bune din intestine și poate ajuta la mentinerea unui echilibru sănătos al microbilor din tractul digestiv. În plus, poate avea ușoare efecte laxative.

Reclamă

Poate contribui la gestionarea unui greutăți optime

Utilizarea siropului de arțar ca îndulcitor natural te poate ajuta să scapi de kilogramele în plus, conform Jakeman’s Maple Syrup. Acesta conține concentrații scăzute de calorii și poate înlocui zahărul rafinat deoarece are o valoare nutrițională scăzută.

Poate avea proprietăți antioxidante

Antioxidanții au un rol major în organism prin neutralizarea moleculelor nocive numite radicali liberi. Activitatea radicalilor liberi poate deteriora celulele, ceea ce poate cauza: stres oxidativ, inflamație și diferite afecțiuni cronice.

Poate susține sănătatea sistemului imunitar

Susținerea sistemului imunitar se numără printre beneficiile pentru sănătate ale siropului de arțar. Siropul de arțar conține multe minerale și vitamine. Acesta poate susține producerea și funcționarea celulelor sistemului imunitar și poate reduce durata și severitatea simptomelor răcelii.

Reclamă

Poate susține sănătatea oaselor

Calciul contribuie la formarea și susținerea oaselor și dinților. Fiecare celulă din corpul uman are nevoie de magneziu pentru a funcționa. Acesta reprezintă al patrulea cel mai răspândit mineral din organism. Magneziul ajută la absorbția și metabolizarea calciului și îi permite să acționeze. Siropul de arțar conține atât calciu, cât și magneziu.

Poate menține echilibrul electroliților

Electroliții reprezintă minerale cu o sarcină electrică, care îndeplinesc roluri majore în diferite funcții ale organismului, inclusiv: reglarea echilibrului fluidelor, susținerea contracțiilor musculare și menținerea funcției nervoase.

Poate îmbunătăți sănătatea pielii

Îmbunătățirea sănătății pielii se regăsește printre beneficiile pentru sănătate ale siropului de arțar. Siropul de arțar poate sprijini sănătatea pielii, datorită proprietăților sale antioxidante. Poate diminua inflamația asociată eczemei și psoriazisului și poate proteja împotriva efectelor razelor ultraviolete și poluării. În plus, poate hidrata și calma pielea.

Poate sprijini funcțiile sistemului nervos

Siropul de arțar conține compusul de vitamina B2, numit și riboflavină, potrivit Future Generations University. Acest compus contribuie la menținerea sănătății pielii, sprijină funcționarea optimă a sistemului nervos și susține vederea.

Poate sprijini sănătatea inimii

Siropul de arțar are un conținut ridicat de nutrienți și compuși care pot sprijini sănătatea inimii. Fenolii și flavonoidele din compoziție pot reduce stresul oxidativ și inflamația din organism, ambii fiind factori ce pot declanșa afecțiuni cardiace.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Te-ar mai putea interesa și
5 suplimente care afectează rinichii
5 suplimente care afectează rinichii
5 suplimente care afectează rinichii
Proprietățile medicinale ale ceaiului de rodie. De ce îți poate îmbunătăți dieta
Proprietățile medicinale ale ceaiului de rodie. De ce îți poate îmbunătăți dieta
Proprietățile medicinale ale ceaiului de rodie. De ce îți poate îmbunătăți dieta
Proprietățile medicinale ale ceaiului de coacăze. Cum îți poate sprijini sănătatea generală
Proprietățile medicinale ale ceaiului de coacăze. Cum îți poate sprijini sănătatea generală
Proprietățile medicinale ale ceaiului de coacăze. Cum îți poate sprijini sănătatea generală
Reclamă
PARTENERI
icon