Alimentația ocupă un rol important în menținerea unui stil de viață sănătos, de aceea este important să consumi alimente nutritive și să bei frecvent lichide pe parcursul zilei. Citește despre băuturi care îți pot crește longevitatea.
Speranța de viață se referă la numărul de ani pe care îi poți trăi. Aceasta se calculează pe baza unei estimări a vârstei medii la care decedează membrii unui anumit grup de populație. Unele schimbări în stilul de viață îți pot crește longevitatea.
Băuturi care îți pot crește longevitatea
Există o gamă largă de factori care influențează durata vieții, cum ar fi: sexul biologic, genetica, nutriția, igiena, accesul la îngrijire medicală și exercițiile fizice. Printre acestea se regăsesc două aspecte majore care pot influența longevitatea: genetica și obiceiurile stilului de viață.
Dieta ocupă un rol major în menținerea sănătății organismului, potrivit Longevity Technology. Poți alege să consumi băuturi care îți pot adăuga mai mulți ani duratei de viață datorită conținutului bogat în substanțe nutritive.
Cafea
Cafeaua te poate ajuta să trăiești mai mult. Aceasta prezintă un conținut bogat în substanțe nutritive esențiale, cum ar fi: vitamina B5, mangan, magneziu, potasiu și vitamina B3 (niacină). Consumul de cafea poate reduce riscul de a dezvolta: cancer, depresie, boli hepatice, afecțiuni neurodegenerative și diabet de tip 2.
Suc de merișoare
Consumul de suc de merișoare are cu conținut scăzut de calorii, care poate contribui la reducerea riscului de a dezvolta afecțiuni cardiace. Acest suc este bogat în polifenoli și antioxidanți care pot lupta împotriva inflamației și pot scădea probabilitatea de a te confrunta cu boli de inimă. Mai mult, conține nutrienți esențiali, cum ar fi: vitamina B6, vitamina C și vitamina E. Sucul de merișoare poate sprijini starea de sănătate a organismului și se regăsește printre aceste băuturi care îți pot crește longevitatea.
De asemenea, ceaiul de merișoare poate susține metabolismul, poate sprijini procesul de slăbire, poate scădea apetitul și poate combate stresul oxidativ.
Ceai verde
Ceaiul verde se prepară din frunze nefermentate, de culoare palidă și cu arome ușor amare ale plantei Camelia sinensis. Ceaiul verde conține cofeină care ajută la scăderea riscului de a dezvolta: diabet, afecțiuni cardiace, demență și boala Parkinson. Ceaiul verde are un conținut bogat în flavanoli. Acest tip de antioxidanți se poate asocia cu reducerea colesterolului rău, mai precis a colesterolului LDL.
Suc de sfeclă
Sucul de sfeclă este bogat în oxid nitric, un compus asociat cu scăderea tensiunii arteriale și îmbunătățirea circulației sângelui. Conținutul bogat în minerale și vitamine poate reduce factorii de risc, care pot provoca afecțiuni cardiace, conform Livestrong.
Ceai negru
Ceaiul negru are efecte similare cu cele ale ceaiului verde, fiind printre aceste băuturi care îți pot crește longevitatea. Conținutul său prezintă în compoziție cofeină și antioxidanți, precum: polifenoli, L-teanină și flavanoli. Consumul regulat de ceai negru poate reduce riscul de a dezvolta mai multe afecțiuni cronice, cum ar fi: diabetul de tip 2, cancerul, accidentul vascular cerebral și bolile cardiovasculare. În plus, consumatorii de ceai negru au o digestie mai bună.
Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.