Antena

Legume pentru vară. De ce îți pot completa dieta

Simina Dragut
Simina Dragut
Publicat: 13 iunie 2024, 06:16

Pentru a face față schimbărilor aduse de anotimpul cald poți include în dietă o varietate de alimente vegetale pentru a-ți atinge aportul zilnic de nutrienți. Acestea pot fi foarte utile, mai ales dacă sunt în sezon. Citește despre legume pentru vară.

Reclamă

Temperaturile ridicate ale verii îți pot face corpul să depună mai mult efort pentru a funcționa. Din acest motiv, poate fi mai eficient să incluzi în alimentație legume bogate în nutrienți, care te pot ajuta să obții un nivel optim de hidratare.

Legume pentru vară

Legumele îți pot completa în mod eficient dieta deoarece au un conținut nutritiv bogat și pot fi ușor preparate pentru consum. În plus, sezonalitatea alimentelor vegetale îți poate îmbunătăți rețetele deoarece le oferă un gust mai puternic, potrivit VegNews.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

De asemenea, dacă vrei să-ți adaptezi alimentația pentru anotimpul cald poți cere sfatul unui nutriționist. Acesta te poate ajuta să-ți organizezi mai bine mesele.

Castraveți

Castraveții se regăsesc printre aceste legume pentru vară. Aceștia asigură proprietăți antiinflamatoare. Consumul de castraveți te poate ajuta să previi deshidratarea, poate sprijini sănătatea oaselor și poate îmbunătăți sănătatea cardiovasculară.

Reclamă

Vinete

Vinetele au un conținut bogat în substanțe nutritive, cum ar fi: vitamina A, folat (vitamina B9), vitamina C, vitamina K, potasiu, magneziu, calciu, fier, fosfor, proteine, grăsimi, fibre și alți carbohidrați. Acestea pot sprijini sănătatea inimii și pot reduce nivelurile de zahăr din sânge.

Roșii

Roșiile se regăsesc frecvent printre aceste legume pentru vară, chiar dacă din punctul de vedere botanic sunt considerate fructe. Acestea au profil nutritiv bogat în antioxidanți și vitamina C, care pot ajuta la combaterea formării radicalilor liberi și pot întări sistemul imunitar. Roșiile pot contribui la menținerea tensiunii arteriale și pot susține sănătatea inimii.

Dovlecel

Dovlecelul are proprietăți antioxidante. Antioxidanții din compoziție pot proteja împotriva afecțiunilor cronice, inclusiv împotriva: bolilor cardiace, bolilor oculare și problemelor dermatologice. În plus, pot încetini procesul de îmbătrânire, conform Medical News Today.

Reclamă

Ardei gras

Ardeiul gras oferă o sursă bună de substanțe nutritive esențiale, cum ar fi: vitamina A, vitamina C și fibre. Proprietățile sale antioxidante pot avea un rol în protejarea împotriva afecțiunilor cronice, mai ales împotriva afecțiunilor cardiace. Ardeiul gras poate combate efectele dăunătoare ale stresului oxidativ și poate sprijini sănătatea ochilor.

Cartofi noi

Cartofii noi se numără printre aceste legume pentru vară. Aceștia prezintă un profil nutritiv bogat în: vitamina B6, fibre, vitamina C, calciu, magneziu, fosfor și potasiu. Cartofii noi pot susține sănătatea oaselor, pot contribui la menținerea tensiunii arteriale, pot combate inflamația din organism și pot sprijini sănătatea inimii. Mai mult, pot scădea în mod semnificativ riscul de a dezvolta afecțiuni digestive.

Sfeclă

Sfecla poate ajuta la reglarea digestiei, poate scădea riscul de a dezvolta afecțiuni cardiace și poate reduce nivelurile de zahăr din sânge. Totodată, poate preveni apariția cancerului datorită proprietăților sale antioxidante. De asemenea, sucul de sfeclă poate ajuta la recuperarea culorii buzelor în cazul în care acestea sunt decolorate. Poate avea aceste efecte datorită pigmenților naturali din compoziție.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Te-ar mai putea interesa și
articol cu video
Pâinea albă vs. pâinea integrală: care sunt diferențele
Pâinea albă vs. pâinea integrală: care sunt diferențele
Pâinea albă vs. pâinea integrală: care sunt diferențele
Consumul de ouă poate îmbunătăți funcțiile cognitive și poate reduce colesterolul. Ce arată un studiu despre alimentație
Consumul de ouă poate îmbunătăți funcțiile cognitive și poate reduce colesterolul. Ce arată un studiu despre alimentație
Consumul de ouă poate îmbunătăți funcțiile cognitive și poate reduce colesterolul. Ce arată un studiu despre alimentație
articol cu video
Cum influențează dieta apariția cariilor. Care sunt categoriile de alimente care pot afecta sănătatea dinților
Cum influențează dieta apariția cariilor. Care sunt categoriile de alimente care pot afecta sănătatea dinților
Cum influențează dieta apariția cariilor. Care sunt categoriile de alimente care pot afecta sănătatea dinților
Reclamă
PARTENERI
icon