Dietele vegetariene pot face dificilă asimilarea nutrienților esențiali pentru funcționarea organismului, cum ar fi vitamina D. Aceasta poate fi obținută dintr-o serie de alimente, fără a include carnea. Citește despre surse de vitamina D pentru vegetarieni.
Îți poți asigura o alimentație echilibrată și sănătoasă, chiar dacă ai ales să eviți consumul de produse de origine animală. Poți atinge aportul necesar zilnic de vitamina D, dacă înveți să-ți organizezi mesele în mod eficient.
Surse de vitamina D pentru vegetarieni
Există o varietate de alimente bogate în vitamina D pe care le pot consuma persoanele care aleg sau sunt nevoite să urmeze o dietă vegetariană. În funcție de tipul de alimentație pe care o adopți poți include: alimente vegetale, ouă sau lapte.
De asemenea, ai la dispoziție o gamă largă de produse fortificate cu vitamina D, ce pot eficiente pentru a-ți completa mesele. Dacă întâmpini dificultăți în asimilarea substanțelor nutritive din alimentație, poți cere sfatul unui medic sau al unui nutriționist pentru a evita deficiențele.
Ciuperci
Ciupercile conțin cele mai mari concentrații de vitamina D, conform Take care of. Ciupercile prezintă în mod natural niveluri ridicate de ergosterol, un precursor al acestui nutrient esențial. Odată ce ciupercile sunt expuse la razele ultraviolete, ergosterolul devine vitamina D2, numită ergocalciferol. Ciupercile pot îmbunătăți densitatea oaselor și pot îmbunătăți sănătatea sistemului osos.
Suc de morcovi
Sucul de morcovi se regăsește printre aceste surse de vitamina D pentru vegetarieni și poate susține sănătatea vederii. Potasiul din morcovi îndeplinește un rol major în echilibrarea nivelurilor tensiunii arteriale. Acest mineral reglează nivelul de sodiu și ajută la eliminarea excesului de sodiu și lichide din corp. Astfel, potasiul poate diminua presiunea de la nivelul inimii.
De asemenea, morcovii pot reduce riscul de a dezvolta afecțiuni cardiace, pot susține sănătatea creierului și pot întări imunitatea. Aceste legume pot fi utile în gestionarea unei greutăți optime.
Produse din soia
Soia are un profil nutritiv, care include: vitamina D, calciu și proteine, potrivit Hindustan Times. Vitamina D poate fi prezentă și în produse derivate cum ar fi: laptele de soia, tofu sau tempeh. Totodată, alimentele din soia au un conținut nutritiv bogat în: fibre, grăsimi, fibre, potasiu și fier.
Produse lactate
Produsele lactate sunt surse de vitamina D pentru vegetarieni. Printre acestea se pot regăsi: laptele, iaurtul sau brânza. Laptele este recunoscut pentru conținutul ridicat de calciu, potasiu și fosfor, minerale necesare pentru susținerea sănătății oaselor. Consumul constant de lapte poate reduce riscul de apariție a osteoporozei și a altor afecțiuni la nivelul oaselor.
Iaurtul oferă o serie de substanțe nutritive esențiale, cum ar fi: vitamina A, vitamina C și calciu. Iaurtul poate preveni osteoporoza și poate asigura senzație de sațietate pe parcursul zilei. Totodată, poate îmbunătăți sănătatea sistemului digestiv și poate susține vederea.
De asemenea, brânza are un profil nutritiv care asigură substanțe esențiale, cum ar fi: vitamina A, vitamina B12, grăsimi, calciu, proteine și fosfor. Totuși, poate avea efecte adverse asupra sănătății dacă o consumi în exces.
Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.