Carnea de oaie reprezintă o sursă bună de substanțe nutritive esențiale, care pot asigura o serie de beneficii pentru sănătate. Totodată, este indicat să o consumi cu atenție pentru a evita potențialele riscuri pentru sănătate. Citește despre carnea de oaie.
Acest tip de carne frecvent consumat face parte din categoria cărnii roșii. Aceasta oferă un conținut nutritiv bogat în: zinc, fosfor, magneziu, cupru, fier, proteine, seleniu, niacină (vitamina B3), riboflavină (vitamina B2), vitamina B6, tiamină (vitamina B1), acid pantotenic (vitamina B5), vitamina B12 și grăsimi mononesaturate.
Carnea de oaie
De obicei, poți găsi carne de oaie proaspătă sau congelată, conform Dr. Axe. Carnea roșie oferă concentrații crescute de mioglobină, o proteină prezentă în mușchi, care capătă o culoare roșie atunci când se combină cu oxigenul. Carnea de oaie conține mai mult zinc și fier decât tipurile de carne, care nu sunt roșii.
De asemenea, carnea de oaie asigură o sursă importantă de fier. Astfel, poate fi eficientă în prevenirea deficienței de fier și a simptomelor de anemie.
În plus, oferă concentrații ridicate de proteine. Proteina găsită în carnea de miel este formată din aminoacizi esențiali, care pot fi asimilați doar prin alimentație. Sursele de proteine animale, cum ar fi carnea de oaie, sunt considerate proteine complete, deoarece conțin toți aminoacizii esențiali.
În același timp, consumul său implică unele riscuri. Dacă o mănânci în exces te poate face să acumulezi kilograme în plus nedorite. În unele cazuri poate provoca chiar și reacții alergice.
Mai mult, când o incluzi în alimentație mai mult de o dată pe săptămână poate crește riscul de a dezvolta diabet. Acest lucru se întâmplă deoarece este un tip de carne roșie.
Poate îmbunătăți metabolismul
Corpul folosește mai multă energie pentru a digera și metaboliza proteinele decât grăsimile și carbohidrații. Acest aspect poate fi util pentru persoanele care suferă de anumite afecțiuni și au nevoie să urmeze o dietă bogată în proteine.
Poate susține sănătatea sistemului nervos
Sistemul nervos se ocupă de funcționarea întregului organism. Conținutul bogat în vitamine B al cărnii de oaie poate ajuta funcția sistemului nervos. În special, vitamina B12 poate asigura sănătatea celulelor nervoase.
Poate întări imunitatea
Zincul prezent în carnea de oaie poate întări imunitatea. Această substanță nutritivă poate fi găsită în celulele din organism și are un rol major în: susținerea sănătății optime a sistemului imunitar și susținerea vindecării rănilor, menținerea ADN-ului și sinteza proteinelor.
Poate susține masa musculară slabă
Proteina reprezintă o substanță nutritivă esențială care se găsește în fiecare celulă, țesut și organ din organismul uman, potrivit Very Well Fit. Asigurarea unui aport adecvat de proteine te poate ajuta să menții masa musculară slabă.
Poate oferi senzație de sațietate
Carnea de oaie poate oferi senzație de sațietate pe parcursul zilei datorită conținutului ridicat de proteine. Alimentele proteice pot scădea eliberarea hormonilor care îți stimulează pofta de mâncare și pot crește eliberarea hormonilor care îți suprimă apetitul.
Poate avea proprietăți antiinflamatoare
Mielul conține grăsimi, dar o bună parte dintre acestea este reprezentată de acizii grași omega 3. Aceste substanțe pot avea proprietăți antiinflamatoare în organism. De fapt, majoritatea părților componente din carnea de oaie conțin mai mulți acizi grași omega 3 decât carnea de vită.
Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.