Antena

Beneficiile ceaiului de migdale. Ce impact poate avea asupra sănătății

Simina Dragut
Simina Dragut
Publicat: 2 februarie 2024, 07:15

Ceaiul de migdale este o băutură de origine chineză, care îți poate sprijini sănătatea generală datorită profilului său nutritiv. Acesta îți poate oferi o gamă largă de proprietăți medicinale. Citește despre beneficiile ceaiului de migdale.

Reclamă

Ceaiul de migdale nu reprezintă întocmai un ceai. Acesta se prepară printr-un proces de procesare pe parcursul mai multor etape distincte pentru a strecura compușii bogați în grăsimi și nutrienți, care se găsesc în acest tip de nuci.

Beneficiile ceaiului de migdale

Migdalele au un conținut ridicat de: fibre, grăsimi mononesaturate, grăsimi polinesaturate, proteine, magneziu și vitamine. Ceaiul de migdale are o aromă specifică și îți poate îmbunătăți starea de sănătate. Acesta conține: complex de vitamine B, vitamina C, calciu, mangan, zinc și fosfor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În general, se servește ca o băutură dulce pentru desert, rece sau caldă. De obicei, ingredientele pentru a obține acest ceai sunt: migdale, apă, miere, ghimbir și piper negru. Se poate consuma îndulcit sau neîndulcit.

Poate avea proprietăți antioxidante

În ceaiul de migdale, există o serie de antioxidanți, precum fitosterolii sau vitamina E. Acești compuși au capacitatea de a reduce efectele radicalilor liberi asupra pielii, deoarece pot încetini apariția ridurilor, a petelor asociate înaintării în vârstă și a altor tipuri de imperfecțiuni, conform Organic Facts.

Reclamă

Poate reduce riscul de a dezvolta afecțiuni cronice

Beneficiile ceaiului de migdale includ diminuarea riscului de a dezvolta afecțiuni cronice. Antioxidanții prezenți în ceaiul de migdale pot contribui la contracararea efectelor radicalilor liberi. Aceste molecule instabile pot cauza inflamații cronice în diferite zone ale corpului. Astfel, pot provoca stres oxidativ și pot crește riscul de a dezvolta afecțiuni cronice, precum afecțiunile cardiace și artrita.

Poate sprijini sănătatea inimii

Ceaiul de migdale poate scădea tensiunea arterială și poate afecta în mod pozitiv nivelul colesterolului din sânge. Astfel, acesta poate diminua riscul de apariție a atacurilor de cord și a accidentelor vascular cerebrale.

Poate îmbunătăți funcția creierului

Printre beneficiile ceaiului de migdale se regăsește susținerea funcțiilor creierului și a sănătății mintale. Aceste proprietăți se aplică în special în cazul persoanelor aflate la o vârstă mai înaintată, deoarece sunt mai predispuse să dezvolte declin cognitiv, potrivit Healthglint.

Reclamă

Poate ameliora simptomele reumatismului

Consumul regulat de ceai de migdale poate fi util dacă suferi de afecțiuni inflamatorii, cum ar fi reumatismul. În această situație, te poate ajuta să-ți relaxezi sistemul nervos și să-ți întărești activitatea sistemului imunitar. Prin urmare, poate atenua simptomele reumatismului.

Te poate ajuta să scapi de kilogramele în plus

Ceaiul de migdale este o alternativă mai sănătoasă la cafea, care conține cofeină. De asemenea, reprezintă o variantă bună pentru persoanele care doresc să evite caloriile prezente în cafea. Practic, te poate ajuta să obții o greutate optimă.

În general, migdalele pot contribui la procesul de slăbire. Totodată, este important să limitezi consumul deoarece au un conținut caloric ridicat.

Poate asigura proprietăți detoxifiante

Beneficiile ceaiului de migdale pot ajuta la stimularea funcției hepatice și pot sprijini sănătatea rinichilor. Acesta poate stimula urinarea și poate îmbunătăți activitatea metabolică a organismului.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Te-ar mai putea interesa și
articol cu video
Pâinea albă vs. pâinea integrală: care sunt diferențele
Pâinea albă vs. pâinea integrală: care sunt diferențele
Pâinea albă vs. pâinea integrală: care sunt diferențele
Consumul de ouă poate îmbunătăți funcțiile cognitive și poate reduce colesterolul. Ce arată un studiu despre alimentație
Consumul de ouă poate îmbunătăți funcțiile cognitive și poate reduce colesterolul. Ce arată un studiu despre alimentație
Consumul de ouă poate îmbunătăți funcțiile cognitive și poate reduce colesterolul. Ce arată un studiu despre alimentație
articol cu video
Cum influențează dieta apariția cariilor. Care sunt categoriile de alimente care pot afecta sănătatea dinților
Cum influențează dieta apariția cariilor. Care sunt categoriile de alimente care pot afecta sănătatea dinților
Cum influențează dieta apariția cariilor. Care sunt categoriile de alimente care pot afecta sănătatea dinților
Reclamă
PARTENERI
icon